Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

Merve45

Yeni Üye
Merhaba tekrardan yardiminiza ihtiyacim var .Bir tane kuşum ( yeşil olan) önceki günler gayet iyiydi . Şuanda da fiziksel durumu iyi , neseşi yerinde. Fakat ishal oldu ben de nolur nolmaz probiyotik verdim sonra dışkısının koktuğunu fark ettim . Fazla keskin bir koku yoktu , yakından koklayınca koktuğunu anlatabildim. Sonra ağzına baktım , günün erken saatlerinde ağzı daha çok kokuyordu fakat şuan o kadar kokmuyor ya da ben kokuyu alamadım . İki kuşumda aynı kafesteydi hemen ayırdım onları. Diğer kuşumun( mavi olan) da fiziksel hali iyiydi onun ağzı veya dışkısı kokmuyor. Ama o da ishal oldu . Bu arada bugün ikiside banyo yaptı onun da etkisi var mıdır? ( Daha önceden yaklaşık 20 gün önce yeşil kuşum hasta olmuştu belki hatırlarsınız. Bactrim ve triflucan vermiştim ; öğürüyordu , gagası kaşınıyordu ve ayakları kısa süreliğine felç olmuştu. Salmonella mantarı demiştiniz. Acaba onun etkisi mi devam ediyor)

Yeşil olan:

Mavi olan:

Normalde mavi olanın dişkisinda yem yok şuanda yemleri etrafa saçıyor o yuzden yem oldu

Son düzenleme:
Videonun başında öğürüyordu . Onun dışında da kafesten çıkmak için çok hareket etmişti sağa sola koşuşturuyordu bu yüzden sakin olabilir. Şuanda enerjik

https://hizliresim.com/ps6nukd(mavinin güncel dışkısı )

Son düzenleme:
Tedaviyi nasıl uyguladınız ? Hangi dozda ve kaç gün uyguladınız ? İkisine mi uyguladınız tedaviyi sadece yeşil olana mı ?

50 ml e 5 damla önceden yaptığım gibi. Probiyotiği ikisinede arada bi verecektim zaten o yüzden ortak suluga koydum. 2.5 gün verdim probiyotiği. Normalde bugün vermiycektim fakat gün ortasında yeşil kotuydu o yuzden bugün de verdim

50 ml e 5 damla önceden yaptığım gibi. Probiyotiği ikisinede arada bi verecektim zaten o yüzden ortak suluga koydum. 2.5 gün verdim probiyotiği. Normalde bugün vermiycektim fakat gün ortasında yeşil kotuydu o yuzden bugün de verdim
Önceki tedaviden bahsediyorum zaten. Tedaviyi nasıl uyguladığınızı süresini vs detaylı yazın.

6 gün boyunca triflucan ve bactrim verdim. 50 ml suya 5'şer damla ilaç. Sonraki 3 gün sonra ilaç + probiyotik verdim probiyotigi de 5 damla koydum ilaçlı suya. Sonra 3 gün sadece peobiyotik verdim yine 50 ml suya 5 damla olmak üzere. Bu süreç zarfında 2. Gün kuşun ayakları felç oldu ve 1.5 gün elimle besledim

İlacı yeşil kuşa verdim ortak suluğa koymadım zaten farklı kafesteydiler

Son düzenleme:
Mavi kuşu yeni mi aldınız? Yeşil kuşa bactrim ve triflucan mı vermiştiniz? İlaçlar elinizde ise yeşil kuşa uyguladığınız gibi bactrim triflucan verin mavi kuşa da. Bu arada hastalık sonrası kuş iyileşince dezenfekte etmiş miydiniz araç gereçleri kafes falan?

Mavi kuş evet yeni fakat yaklaşık bir buçuk hafta beraberdiler. Yemleri ve suluğu sirkeli suya koyuyordum 3 günde bir. Kafesi de 5 günde bir sabunla yıkıyorum. Peki yeşil kuşa ne yapayım? İki kuştan gayet enerjik kafesten çıkmayı çok istiyorlar hatta sağa sola uçmaktan bir şey olcak diye endilesendim.

Mavi kuş evet yeni fakat yaklaşık bir buçuk hafta beraberdiler. Yemleri ve suluğu sirkeli suya koyuyordum 3 günde bir. Kafesi de 5 günde bir sabunla yıkıyorum. Peki yeşil kuşa ne yapayım? İki kuştan gayet enerjik kafesten çıkmayı çok istiyorlar hatta sağa sola uçmaktan bir şey olcak diye endilesendim.
Virkon s temin edin 50 gr ve her şeyi dezenfekte edin yemlik suluk kafes tünek oyuncak falan..
Karadenizpet.com veya grpet ürünleri sitesinden alabilirsiniz isterseniz.

6 gün boyunca triflucan ve bactrim verdim. 50 ml suya 5'şer damla ilaç. Sonraki 3 gün sonra ilaç + probiyotik verdim probiyotigi de 5 damla koydum ilaçlı suya. Sonra 3 gün sadece peobiyotik verdim yine 50 ml suya 5 damla olmak üzere. Bu süreç zarfında 2. Gün kuşun ayakları felç oldu ve 1.5 gün elimle besledim

İlacı yeşil kuşa verdim ortak suluğa koymadım zaten farklı kafesteydiler
Peki yeşil kuş diğerinin suluğuna veya başka suluğa ulaşabiliyor muydu ?

Hayır farklı kafesteydiler aynı kafese koymadım bir süre . O yüzden diğerinin suluguna dokunmadı.Fakat dışarı çıktıklarında ister istemez bir araya geliyorlardı. Ailemi de bunun için uyarmıştım ama dinleyen olmadı

Size şunu söyleyim dışarıda suya erişimi olmuş ve tedavi doğru düzgün olmamış yüksek ihtimalle. Tedavi boyunca kafesten çıkarmasaydınız keşke..

Peki şuan ne yapmalıyım iki kuşa da ilaç mı vermem lazım cevaplayabilir misiniz ? Hastalık ilerlemeden müdahale etmek istiyorum

Son düzenleme:
Suya erişimi oldu mu bilmiyorum ama daha probiyotik verirken kuşa beraber dışarıdaydılar. Tedaviyi ise sizin dediğiniz gibi uyguladım. Ayrıca bu kuşumdaki hastalık kafesi temizlememe rağmen gitmemişte olabilir çünkü sabunla temizlemistim

İkisine de ilaç başlayın her bir ilaçtan 7 damla katarak verin. Tedavinin 5. Günü temas ettikleri her yeri dezenfekte edin. 7 gün ikili diğer 7 gün triflucanla devam eskisi gibi ama doz bir tık fazla bu defa.

Bu defa başka suya ulaşamadıklatından emin olun. Bu şekilde tedavi mi olur.

Geri