Kusma hareketi ve yem saçma

pantikoko

Meraklı Üye
Muhabbet kuşum Ekim ayının başlarında tüy dönemine girdi bu süreci atlattı ama 1 hafta önce 3 4 gün boyunca yine yoğun bir şekilde tüy döktü. Bununla beraber halsizleşmeye başladı. Dün kusma hareketi ile birlikte etrafa yem saçtığını gördüm bugünde aynı şekilde etrafa yem saçtı. Arada hareketleniyor ama kendini kabartıp uyku halindeydi çoğunlukla. Dışkısının rengi normalde daha açık ve sıvı bir kıvamdayken katılaşıp rengi koyulaştı. Arada yeşillik biber havuç veriyorum. Şu sıralar yiyecek olarak ekstra birşey vermedim. Bu bir hafta içinde iki kere bt aminforte damlattım suyuna. Bugün gerwit damlattım. Hastalığı ne olabilir geçmesi için hangi ilacı kullanmalıyım.

Sizin daha önce konunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam aynı kuş mu ?
Dışkıları tabanı çıkararak flaşsız çeker misiniz ? Dışkılar parlak siyah mı ?

Sizin daha önce konunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam aynı kuş mu ?
Dışkıları tabanı çıkararak flaşsız çeker misiniz ? Dışkılar parlak siyah mı ?
Birden fazla kuşum var buraya farklı kuşlarım hakkında da konu açmıştım. Bu kuşumla ilgili de konu açtım fakat farklı bir hastalığıydı. Tiroidi ve göğsündeki şişkinlik için. Dışkısı siyah değil ama koyu yeşil

Kuşta enfeksiyon var. Salmonella da olabilir. Eczaneden bactrim ( reçete istenir ) veya veterinerden enroflaksasin almanızı tavsiye ederim. Denflor da alın. Yarım suluğa ( 50 ml ) suya 6 damla antibiyotik 2-3 mercimek tanesi kadar da denflor katarak verin.

Aynı tedaviyi kafesteki diğer kuşlara ya da eşine de uygulamalımıyım? Her zaman eşi besliyor bu kuşu. Şu an elimde sulphamezathin var. Bu ilaç kullanılabilir mi tedavi için .

Sulpha da kullanılabilir. Hastalık belirtisi olmayan kuşa boşuna tedavi önermiyorum. Eşini ayırıp sadece bu kuşa tedavi uygulayın. Gelişmeleri yazın. Yarın sabah başlayın mesela tedaviye

Bir sorum olacaktı mikostatin ilaç tam olarak hangi hastalıklar için kullanılıyor.

Candida ( mantar ) hastalığında kullanılır. Varsa her ihtimale karşı 8 damla da mikostatin katmanızda sakınca yok. Mikostatin yan etkisi çok az olan bir ilaçtır. Beraber vermekten korkmayın.

Veterinerden baytril istedim size attıklarımı gösterdim . Mikostatin kullanıp fayda etmezse başka ilaca geçelim dedi. Sabah akşam birer damla şeklinde ağızdan vermemi söyledi.

Ağzında kötü koku varsa mikostatin veya triflucan başlayın. Koku yoksa mutlaka sulpha başlanmalı artı olarak da mikostatin verilebilir.

Sulphayı da yarım suluğa 6 damla şeklinde mi vermeliyim . Aynı anda mikostatini ağızdan mı yoksa sulphayı kattığım suya mı damlatmalıyım ?

İkisini de suya katarak verin. 6 damla sulpha 8 damla mikostatin. Aynı suya denglor da katın

İkisini de suya katarak verin. 6 damla sulpha 8 damla mikostatin. Aynı suya denglor da katın
Selçuk bel Behlülsannesinin "kuşum salyalı kusuyor" adlı konusunu okudum . Karaciğer probleminden dolayı kusma ve tüy döneminde uzun bir süreç olabileceğini yazmışsınız.

Benim kuşumunda karaciğerinde sıkıntı vardı. Bir süre Sedochol ve carneSpeed kullandım gramı fazlaydı zayıfladı. Ekim ayında tüy dönemindeydi. Tekrar girdi şu an tüy dönemine yeni kapsülü var. Kusma hareketi karaciğerden olabilir mi.

Selçuk bel Behlülsannesinin "kuşum salyalı kusuyor" adlı konusunu okudum . Karaciğer probleminden dolayı kusma ve tüy döneminde uzun bir süreç olabileceğini yazmışsınız.

Benim kuşumunda karaciğerinde sıkıntı vardı. Bir süre Sedochol ve carneSpeed kullandım gramı fazlaydı zayıfladı. Ekim ayında tüy dönemindeydi. Tekrar girdi şu an tüy dönemine yeni kapsülü var. Kusma hareketi karaciğerden olabilir mi.
Karaciğer hastalığı olduğunu yeni mi söylüyorsunuz? Madem bu kuşla alakalı daha önce konunuz vardı neden o konudan devam etmediniz kuşun öyküsünü bilirdik en azından. Ve neden kestiniz takviyeleri?

Geri