Kusma hareketi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pelin.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pelin.

Yeni Üye
bu saatte yazıyorum evet kusura bakmayın çok zor durumdayim şimdi baştan sona uzun olcak ama detaylı anlatıyorum muhabbet kuşum yaklaşık 2 veya 3 ay a kadar başını aşağı yukarı sallayarak kusma hareketini yapıyordu kime sorsam normaldir dedi yanındaki dişi kuşa kur yapıyor denildi ama içimdeki ses asla normal değil pelin dedi ilk muhabbet kuşu aldığımda erkek olanı almıştım ilk göz ağrım aradan 2 3 ay ya geçti ya gecmedi sıkılmasin diye dişi kuş aldım hemen anlaştılar da zaten ve dişi kuşa yem kusmaya başlamıştı artık bende yuvalık takayım dedim bide dişi kuş kızgınlığa. Girmişti sanırım çünkü cere rengi koyuya dönmüştü kahverengi olmuştu dişi yuvalığa giriyor ama erkek olan kuş sadece delikten içeriye kafasını sokuyor tamamen bütün vücudu ile girmiyor yuvalığa ama olsun onun canı sağolsun girmesede olur neyse sonra demiştim ya yem kusuyordu dişi kuşa diye ishal olduğu günden beri dişi kuşa yem vermeyi kesti ishalide 1 buçuk ay oldu hala iyileşmedi keyf isadur bağlayıcı vitamini aldım suyuna damlattim toplarlandi iyilesti gibi olup geri başa sarıyor bide bu en önemli ve en dikkat çeken kısım kusma hareketini yapması yani kusma hareketini yapıyor ama ağzından 1 tane bile yem çıkmıyordu 2 ,3 ay boyunca taki düne kadar yani bugün 15 Ekim'de yani 14 ekim akşam saatlerinde yine kusma hareketini yaparken ağzının içine yakından bakınca mat beyaz renginde bir köpük çıktı ağzından doldu taştı yani gagasinin yanındaki tuyleri hep ıslandı iştahı gayet yerinde hiç bir sıkıntı yok ama gün içerisinde sürekli uyku modunda hocam sürekli uyumak istiyor halsiz aaaa bide hiç ötmüyor hocam ilk aldığımda cıvıl cıvıl ne güzel öterdi kurban olduğum ama artık hiç ötmüyor ne yapmalıyım hocam bunun için

https://streamable.com/d9mxfg (bu video bahsettiğim hareketi her yapışında uyku moduna geçişi hocam)

https://streamable.com/9txypb ( bu videoda ise bahsettiğim hareketi yaparkenki hali)

Normalde bu attığım videodaki hareketi yapan kuş ağzından bu güne kadar hiç bir sıvı veya atıyorum köpük veya yem çıktığını görmedim ta ki dün akşam saatlerine kadar. 1, 2 tane ağzından yem de düşürdü ishal için dışkı fotoğrafını isterseniz eger şuan atarsam rahatsız olurlar uyandırmış olurum onları uyusunlar mışıl mışıl peçete üstünde uyandığında göstereyim size ama nolursunuz yardım edin kuşuma kuşum hiç ötmüyor yemini düzgün yiyor hâli neşesi yerinde yok eskisi gibi ötmüyor sesini duyamiyorum sesine hasret kaldım kuşumun bide sürekli geceleyin uykusundan uyanıp yem yiyor kuş sesine saat 1 veya 2 uyanıyorum bir bakıyorum anaaa kuş yem yiyor sonra geri yatıyorum bu arada ışık tamamen kapalı açık değil sonra yine gece 3 4 gibi yem için uyanıp yem yiyor sanırım uykusundan bu kadar fazla yem yemeye kalması hiç hayra alamet değilmiş okuduğum az buz bilgilere göre hocam lüüüütfen yardımcı olun.

Yarın eczaneden triflucan ve denflor probiyotik alın. Ağzına bir damla damlatın ve suluğunu alın 3 saat susuz kaldıktan sonra harım suluğa 8 damla triflucan ve denflor saşesinin 1/3'ünü katarak verin. Hızlı olmalısınız ama kursak mantarı bayağı ilerlemiş.

Yarın eczaneden triflucan ve denflor probiyotik alın. Ağzına bir damla damlatın ve suluğunu alın 3 saat susuz kaldıktan sonra harım suluğa 8 damla triflucan ve denflor saşesinin 1/3'ünü katarak verin. Hızlı olmalısınız ama kursak mantarı bayağı ilerlemiş.
Şurup olanını mı yoksa hap olanını mı alıyım kuşları şuan ayırdım bulaşmasın vs diye dişi kuşta bir problem gözükmüyor şuan da ayirmamda fayda varmı yoksa gereksiz bir şey mi yapmış oldum ayırmakta

Son düzenleme:
Şurup olanını mı yoksa hap olanını mı alıyım kuşları şuan ayırdım bulaşmasın vs diye dişi kuşta bir problem gözükmüyor şuan da ayirmamda fayda varmı yoksa gereksiz bir şey mi yapmış oldum ayırmakta
Şurup olanı alın, hap olanda dozaj ayarlamak kolay olmaz.
Triflucan şurup alınız. Triflucan bulamazsanız mikostatin alın.
Hasta kuşla diğer kuş temas etmişse kafesi ayırın lakin onun da suyuna ilaç katın 50 ml suya 6 damla triflucan ya da mikostatin

Tamamdır harfiyen yapıcam dediklerinizi çok teşekkürler ederim aklımı kurcalayan bir soru var dün akşam ağzından köpükler çıktı ama şuan yine aynı hareketi yaparken ağzından hiç birşey çıkmıyor sadece 1 kez ağzından köpük çıktı bidaha çıkmadı yine de ilacı uygulamam lazım sanırım

Tamamdır harfiyen yapıcam dediklerinizi çok teşekkürler ederim aklımı kurcalayan bir soru var dün akşam ağzından köpükler çıktı ama şuan yine aynı hareketi yaparken ağzından hiç birşey çıkmıyor sadece 1 kez ağzından köpük çıktı bidaha çıkmadı yine de ilacı uygulamam lazım sanırım
Hastalığın ilerlediğini gösterir o durum. Hızlı olmanız ve ilacı almanız lazım yani

Anladım şuan hazırlanıyorum hemen eczaneden ilacı almak için teşekkürler tekrardan.
İlacı alınca hemen başlayın. Ağızdan verebilirseniz sabah 1 damla akşam 1 damla şeklinde kuşa ağızdan verin triflucan veyahut mikostatini. 14 gün boyunca bu şekilde kullanın. Eğer ağızdan veremem diyorsanız suluğuna 50 ml suya 8 damla katın. Suyundan içiyorsa okey,lakin suyundan içmezse suya ilaç katmanın anlamına olmaz ve ağızdan vermek lazım ilacı. İlacı içer içmez hemen kusarsa ilacı tekrar veriniz.
Yemek yemezse de bilen birileri tarafından kuş maması ile kursaktan besleme yapılmalıdır günde 4-5 saat aralıklarla kursak boşalınca beslenmeli,her öğünde 1.5 ml mama.. mama bilek yakmayacak ısıda olmalı.
Ama yemeğini yiyorsa besleme yapmaya gerek yok şimdilik. Bu arada kuşu gözlemleyin sık sık ve buraya gelişmeleri yazınız,kuşun güncel videosunu ve son yaptığı yeni dışkıların görüntüsünü de flaşsız olarak günlük paylaşın.

İlacı suya koyarsanız günde 2 kez yenileyin sabah akşam yeniden hazırlayınız.

Son düzenleme:
İlacı alınca hemen başlayın. Ağızdan verebilirseniz sabah 1 damla akşam 1 damla şeklinde kuşa ağızdan verin triflucan veyahut mikostatini. 14 gün boyunca bu şekilde kullanın. Eğer ağızdan veremem diyorsanız suluğuna 50 ml suya 8 damla katın. Suyundan içiyorsa okey,lakin suyundan içmezse suya ilaç katmanın anlamına olmaz ve ağızdan vermek lazım ilacı. İlacı içer içmez hemen kusarsa ilacı tekrar veriniz.
Yemek yemezse de bilen birileri tarafından kuş maması ile kursaktan besleme yapılmalıdır günde 4-5 saat aralıklarla kursak boşalınca beslenmeli,her öğünde 1.5 ml mama.. mama bilek yakmayacak ısıda olmalı.
Ama yemeğini yiyorsa besleme yapmaya gerek yok şimdilik. Bu arada kuşu gözlemleyin sık sık ve buraya gelişmeleri yazınız,kuşun güncel videosunu ve son yaptığı yeni dışkıların görüntüsünü de flaşsız olarak günlük paylaşın.

Triflucan hiçbir eczanede yoktu 10 a yakın eczane hepsini gezdim mikostatin aldım bende elime alamıyorum paramparça ediyor elimi suyuna 8 damla damlaticam şimdi dediğinizi yapıcam dişi kuşla erkek kuşu tekrar ayni kafese koydum bilginiz olsun ayırmıştım ya hani çünkü dişi kuş ayırdığım kafesin boyalı tellerini gagasıyla telin üstündeki boyayı komple soydu. Boyayı yemesin diye geri birleştirdim aynı kafestler şuan kafesinden ayirinca kuş çıldırıyor deliriyor aşırı fazla tepki veriyor çıkmak istiyor dişi kuşumuzda şuan bir ishal veya kusma yok dişi kuşta erkek kuş için yaptığım ilaçlı mikostatinli suyu içse bir sıkıntı oluştururmu

Triflucan hiçbir eczanede yoktu 10 a yakın eczane hepsini gezdim mikostatin aldım bende elime alamıyorum paramparça ediyor elimi suyuna 8 damla damlaticam şimdi dediğinizi yapıcam dişi kuşla erkek kuşu tekrar ayni kafese koydum bilginiz olsun ayırmıştım ya hani çünkü dişi kuş ayırdığım kafesin boyalı tellerini gagasıyla telin üstündeki boyayı komple soydu. Boyayı yemesin diye geri birleştirdim aynı kafestler şuan kafesinden ayirinca kuş çıldırıyor deliriyor aşırı fazla tepki veriyor çıkmak istiyor dişi kuşumuzda şuan bir ishal veya kusma yok dişi kuşta erkek kuş için yaptığım ilaçlı mikostatinli suyu içse bir sıkıntı oluştururmu
İkisi de içsinler madem. Damla sayısını 10'a çıkarın. Şuan 2 damla daha damlatın mesela suya. Mikostatin sistemik ilaç olmadığı için dozun fazla gelmesinden zarar vermesinden falan korkmayın.

İkisi de içsinler madem. Damla sayısını 10'a çıkarın. Şuan 2 damla daha damlatın mesela suya. Mikostatin sistemik ilaç olmadığı için dozdan zarar vermesinden falan korkmayın

Triflucan hiçbir eczanede yoktu 10 a yakın eczane hepsini gezdim mikostatin aldım bende elime alamıyorum paramparça ediyor elimi suyuna 8 damla damlaticam şimdi dediğinizi yapıcam dişi kuşla erkek kuşu tekrar ayni kafese koydum bilginiz olsun ayırmıştım ya hani çünkü dişi kuş ayırdığım kafesin boyalı tellerini gagasıyla telin üstündeki boyayı komple soydu. Boyayı yemesin diye ayırdım kafesinden ayirinca kuş çıldırıyor deliriyor aşırı fazla tepki veriyor çıkmak istiyor dişi kuşumuzda şuan bir ishal veya kusma yok dişi kuşta erkek kuş için ilaçlı mikostatinli suyu içse bir sıkıntı oluştururmu
İkisi de içsinler madem. Damla sayısını 10'a çıkarın. Şuan 2 damla daha damlatın mesela suya. Mikostatin sistemik ilaç olmadığı için dozdan zarar vermesinden falan korkmayın
2 tane daha damlattim hemen şimdi yan etki falan yaparmı kuşta iştah kesme gibi

Yukarda cevapladım zaten ikisi de aynı sudan içsin dedim. Zaten ona da bulaşmış olma ihtimali var.

https://streamable.com/zilbd6

14 ekim de başlamıştım mikostatin vermeye suyuna 10 damla damlattim sabah akşam yeniledim suluğu tazeledim yanlış hatırlamıyorsam 4. Günde kuş toparlanmaya bağladı hatta kuşumun sesini unuttum hiç ötmüyor duymuyorum sesini demistim hatırlarsaniz 4. 5. Gün içerisinde artık ötmeye başlamıştı ilacın etkisini gösterdiğini anladım hareketlenmişti artık günde 20 kere kusma hareketini yapmıyordu günde 1 veya 2 kez yapmaya başladı ilacı kullanınca ama şimdi paylaştığım videoda ki gibi birden bire kusmaya başladı köpüklü köpüklü dediklerinizin hepsini yaptım 10 damla dediniz 10 damla kattım altını da sürekli değiştirdim ızgarayı vs kafesi hep temiz tuttum niye böyle birden böyle yaptı anlamadım

https://streamable.com/zilbd6

14 ekim de başlamıştım mikostatin vermeye suyuna 10 damla damlattim sabah akşam yeniledim suluğu tazeledim yanlış hatırlamıyorsam 4. Günde kuş toparlanmaya bağladı hatta kuşumun sesini unuttum hiç ötmüyor duymuyorum sesini demistim hatırlarsaniz 4. 5. Gün içerisinde artık ötmeye başlamıştı ilacın etkisini gösterdiğini anladım hareketlenmişti artık günde 20 kere kusma hareketini yapmıyordu günde 1 veya 2 kez yapmaya başladı ilacı kullanınca ama şimdi paylaştığım videoda ki gibi birden bire kusmaya başladı köpüklü köpüklü dediklerinizin hepsini yaptım 10 damla dediniz 10 damla kattım altını da sürekli değiştirdim ızgarayı vs kafesi hep temiz tuttum niye böyle birden böyle yaptı anlamadım
12 gün boyunca kullandım bu ilacı

12 gün boyunca kullandım bu ilacı
Yarın aldığım yerle kuşcuyla konuşsam iyileştirmeleri için bide tedavisini onlar yapsa kabul ederlermi onlarda anlıyor kuşlardan ben elimden geleni yapmaya çalıştım olmadı yeterki yaşasın başka birşey istemiyorum belki kuşu aldığım yer iyileştirir ama bunu kabul ederlermi acaba yarın gidip en azından şansımı denemem lazım gidip konuşmaktan zarar gelmez

12 gün değil 14 gün kullanacaksınız. İlaca devam edin. Kuş daha iyileşmemiş.
Bu arada ağzında kusmuğunda ekşimsi kötü koku var mı? Varsa hastalık devam ediyor demektir.Tedaviye devam edin.
Yarın aldığım yerle kuşcuyla konuşsam iyileştirmeleri için bide tedavisini onlar yapsa kabul ederlermi onlarda anlıyor kuşlardan ben elimden geleni yapmaya çalıştım olmadı yeterki yaşasın başka birşey istemiyorum belki kuşu aldığım yer iyileştirir ama bunu kabul ederlermi acaba yarın gidip en azından şansımı denemem lazım gidip konuşmaktan zarar gelmez
Her kuş satan kuştan anlıyor diye bir şey yok.

Mikostatin kullandıysanız eczaneden triflucan şurup alın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzından verin ilacı. 7 gün triflucan kullanın sadece. Gelişmeleri yazınız buraya. İlacı kafanıza göre de kesmeyin.

Tam suluğa mı 10 damla damlattınız ?

Mikostatin kullandıysanız eczaneden triflucan şurup alın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzından verin ilacı. 7 gün triflucan kullanın sadece. Gelişmeleri yazınız buraya. İlacı kafanıza göre de kesmeyin.
Kafama göre kesmem ben zaten kesmedim de . Devam ediyorum ilacı kullanmaya 1 gün dahi aksatmadım kesmedim bahsetmiş olduğunuz aksatma gibi bir söz konusu asla olmamıştır.Aslında herşey iyiye gidiyordu iyileşme söz konusu vardı cıvıl cıvıl konuşuyordu ilac etkisini göstermişti niye birden böyle oldu anlamadım
14 gün kullanınız demişsiniz mikostatin için tamamdır efendim 2 gün daha kullanırım yine haber veririm mikostatin tedavisi bitince .

Ağzında kusmuğunda kötü koku varmı diye sorunuza cevaben hayır hiçbir şekilde kötü koku ekşimsi ye dair kokladığımda bir koku yoktu.

Evet her kuşcu kuşlardan anlamaz hak veriyorum size ama benim aldığım yer kuşların kendi özel üretimleriydi el beslemesiydi kendilerine ait olan üretimhanelerinden aldim anlamamaları imkansız gibi bişey bana göre e bi zahmet anlasılar .

Triflucandan bahsetmişsiniz onada açıklık getireyim
eczaneye gittiğimde triflucan şuan yok satmıyoruz denildi hatta 10 a yakın eczane gezdim hepsi aynısını söyledi özel olarak sipariş ile getirebiliriz demişlerdi durumum çok acil olduğu için mikostatini aldım bende dediklerinizin aynısını tek tek yapıyorum onda hiçbir sıkıntı yok. 14. Günün sonunda triflucan tedavisine başlarım artık mikostatin tedavisi bitince dediğiniz gibi yani sadece 7 gün boyunca kullanmak suretiyle . İnşallah Allah'ın izniyle iyileşir size sormadan başına buyruk hareket etmem ben zaten ☺️👍🏻

Geri