Kusma ve konuşmama şikayeti

Tolga güven

Yeni Üye
Merhaba
4 yaşında erkek tek yaşayan bir muhabbet kuşumuz var
Çok aktif aşırı Özgür çok candan hiç susmadan konuşan bir kuştu 1 ay öncesine kadar dönemsel oyuncağına yada aynasına kusan sonrasında tüy dökümüne giren rutinimiz vardı yaklaşık 1 aydır sadece kusuyor bizimle10 günü aşkın süredir asla iletişime geçmiyor ve konuşmayı bıçak gibi kesip attı veterinere götürdük eş almanız gerekiyor dedi bundan 1,5 yıl önce eş denedik fakat kuşumuz kesinlikle kabul etmedi depresyona girmiş dedi bir mide koruyucu ve bir depresyon tedavisi için kullanılan bir damla verdi
Hiç bir faydası olmadı kuşumuz hala yoğun bir şekilde kusuyor bizimle iletişime geçmiyor
Lütfen yardımcı olun çok zor durumdayız

Kuşun güncel videosunu (video sesi açık olsun) ve son birkaç yeni yaptığı dışkının görüntüsünü flaşsız çekip paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Kullanabileceğiniz sitelerin bazısını yukarıya yazdım zaten. Youtubeye girip youtubeye video nasıl yüklenir diye yazıp izleyin ona göre siz de telefondaki videoyu youtubeye yükleyin sonra buraya linki atın.

Kendi suretini eş bellemiş. Kafesinde ayna olmasın ayrıca dışarıda da aynaya ulaşamama su lazım. Hastalık belirtisi görmedim kuşta. Ayrıca onu sakinleştirmek için lavanta çayı içirebilirsiniz sık sık. Ayrıca anason içerikli bir ürün de onu sakinleştirecektir.

Kendi suretini eş bellemiş. Kafesinde ayna olmasın ayrıca dışarıda da aynaya ulaşamama su lazım. Hastalık belirtisi görmedim kuşta. Ayrıca onu sakinleştirmek için lavanta çayı içirebilirsiniz sık sık. Ayrıca anason içerikli bir ürün de onu sakinleştirecektir.
Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Kuşumuz kafesinde ayna olmazsa küsüyor asla ayna dışında tünekleme yapmıyor evdede bir çok yerde sabit aynalar var çok özgür olduğu için hepsinin yerini biliyor fakat son bir aydır sadece tek bir aynaya bunu yapıyor onun dışında kusma işlemini hiç bir yere yapmıyor engellediğimiz zaman da aşırı tepki veriyor kanat çırpma yüksek sesle ötme ve rahatsız edici uçuşlarla şu anda kedi otu içerikli bir damla kullanıyoruz veteriner tavsiyesi ile sizin tavsiye ettiğiniz lavanta çayını yine veterinerden mi temin edebiliriz damla olarak mı vermemiz gerekiyor
Bizimle asla iletişime geçmiyor asla konuşmuyor inanılmaz endişe ediyoruz

Lavanta çayını evde hazırlayacaksın tıpkı insanlara hazırlar gibi. İnternette tarifini bulursunuz.

Siz böyle yazınca ben de kuş ağır hasta herhalde diye düşündüm. Kur kusması yapıyor. Ayna ve ayna gibi parlak yüzeyli şeylerle temasını kesin kuşun. Başka bir odaya alabilirsiniz kuşu. Kustuğu oyuncağı varsa onu da ortadan kaldırın görmesin.
Eş konusuna gelirsek eşi olması bir nebze olsun kur kusmasını azaltabilir ve kuş daha neşeli olabilir ama olmayadabilir. Kuşlar da eş seçer çünkü.
Bu arada yine de sorayım,kuşun ağzında kötü koku var mı veya dışkısında? Hassas teraziniz varsa kuşu tartın.

Rahatsız edici ötme sebebi kızgınlık dönemde olabiliyor yani çiftleşme döneminde.

Siz böyle yazınca ben de kuş ağır hasta herhalde diye düşündüm. Kur kusması yapıyor. Ayna ve ayna gibi parlak yüzeyli şeylerle temasını kesin kuşun. Başka bir odaya alabilirsiniz kuşu. Kustuğu oyuncağı varsa onu da ortadan kaldırın görmesin.
Eş konusuna gelirsek eşi olması bir nebze olsun kur kusmasını azaltabilir ve kuş daha neşeli olabilir ama olmayadabilir. Kuşlar da eş seçer çünkü.
Bu arada yine de sorayım,kuşun ağzında kötü koku var mı veya dışkısında? Hassas teraziniz varsa kuşu tartın.
Kuşumuzun yemek yemesi su içmesi yada bizim yediklerimizi yemeye çalışmasında hiç bir sorun yok kusmasında ve ağzında kötü koku yok kakasını sürekli kontrol ediyorum hiç bir sorun yok hareketleri gayet normal fakat bizimle iletişim halinde asla değil 15 gündür aşırı geveze olmasına rağmen hiç konuşmuyor kustuğu yeri engellediğim için rahatsız edici ötme ve oraya uçup gidemediği için bağırarak geri dönüyor tek bir yere odaklı sadece kusuyor ele gelmiyor ve konuşmuyor aile olarak
İnanın çok zor durumdayız

Kuşumuzun yemek yemesi su içmesi yada bizim yediklerimizi yemeye çalışmasında hiç bir sorun yok kusmasında ve ağzında kötü koku yok kakasını sürekli kontrol ediyorum hiç bir sorun yok hareketleri gayet normal fakat bizimle iletişim halinde asla değil 15 gündür aşırı geveze olmasına rağmen hiç konuşmuyor kustuğu yeri engellediğim için rahatsız edici ötme ve oraya uçup gidemediği için bağırarak geri dönüyor tek bir yere odaklı sadece kusuyor ele gelmiyor ve konuşmuyor aile olarak
İnanın çok zor durumdayız
Tamam,anlaşılan kuş kızgınlık döneminde. Dediğim gibi aynasız bir odaya geçirin.
Bu arada yediğimiz şeylerden de yiyor demişsiniz bazı gıdaları kuşlar yiyemez buna dikkat edin.

Tamam,anlaşılan kuş kızgınlık döneminde. Dediğim gibi aynasız bir odaya geçirin.
Bu arada yediğimiz şeylerden de yiyor demişsiniz bazı gıdaları kuşlar yiyemez buna dikkat edin.
Öncelikle tekrar çok teşekkür ederiz biz oğlumuza çok bağlıyız o yüzden bu endişemiz
Bizim yediğimiz salatalık haşlanmış yumurta karpuz onunda yiyebileceği bir iki ısırık olacak şekilde veriyoruz gramını sormuştunuz BICIR 46 gr
Sanırım tekrar iletişime geçmemiz için sabırla beklememiz beklerkenden eskisi gibi onunla konuşmamız gerekecek
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz size

Geri