Kusma ve koyu yeşil sulu kaka

Yağmur. 26

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumda dün geceden beri farklı semptomlar gözlemliyorum. Muhabbet kuşum 4 yaşında. Kakası koyu yeşil sümük gibi yapısı var. Bazen yapıyor bazen ise poposunu yanında tüylerine yapışıyor. Yapıştığı zaman ılık su ile temizledim. Az yem yiyor ve kusuyor. Kusması kuru değil ıslak yapış yapış.Uçmasında bir sıkıntı yok. Dışarı çıkmak da istiyor o yüzden halsiz olduğunu düşünmüyorum. Yakın zamanda yem değiştirmedim. 3 gün içinde sebze yada meyve vermedim. Bir hastalığı olduğu belli ama ne olduğunu anlayamıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Eskişehirliyseniz Duru veteriner kliniğine götürüp test yaptırıp veterinerin dediğine göre ilaç kullanmanızı öneririm,kanatlı hekimi kendisi.

Mustafa Kemal Paşa, Gazi Yakup Satar Cd. No:32 D:c, 26120 Tepebaşı/Eskişehir

Nickinizde 26 ekini görünce Eskişehir olarak düşündüm. Ama İstanbulda da kanatlı alanında iyi bir klinik var şanslısınız.
İstanbul vet florya yı öneririm.

Nickinizde 26 ekini görünce Eskişehir olarak düşündüm. Ama İstanbulda da kanatlı alanında iyi bir klinik var şanslısınız.
İstanbul vet florya yı öneririm.

Anadolu yakasında bildiğiniz bir veteriner kliniği var mı? Anadoludayım ve arabam olmadığı için gönderdiğiniz adrese gidemem.

GALAKSİ PET ve KUŞ VETERİNER KLİNİĞİ var,
Ümraniye Vetumay Pet ve Kuş Veteriner Kliniği var.
Dışkı ve kursaktan örnek alınıp tahlil yapıyorlar mı bir arayıp sorunuz.
Tahlille daha net teşhis konulur.
Ama imkanı zorlayıp istanbul vet florya kliniğe gitmenizi öneriyorum ben.
En başta yazdığım 2 klinik nasıldır deneyimim bilgim yok.

Kuşun kafası hep böyle mi yani aşağıya mı bakıyor? Ağzında kötü koku var mı? Kusma var mı?
Kuşun kafası doğuştan böyle yumurtadan ilk çıktığında kafasını sürüyerek geziyordu .Hala aşağı bakıyor ama bir sorunu yok kafası ile ilgili. Dün geceden beri kusuyordu. Fakat 2 saattir kusması yok. Ağzında kötü koku yok. Kakası hala aynı

Veterinerden enfoflaksasin veye amoksisilin veye eczaneden bactrim alıp tedavi başlamak gerek. Ayrıca probiyotiğiniz yoksa edinin varsa bile denflor alın mutlaka.

Veterinerden enfoflaksasin veye amoksisilin veye eczaneden bactrim alıp tedavi başlamak gerek. Ayrıca probiyotiğiniz yoksa edinin varsa bile denflor alın mutlaka.

Bu gün petshop bu multivitamini önermişti. Bu günkü suyuna kattım bunu kullanmaya devam etmeli miyim?

Bu gün petshop bu multivitamini önermişti. Bu günkü suyuna kattım bunu kullanmaya devam etmeli miyim?
Kuşun dışkıları anormal. Salmonella veyahut mantar olabilir. Multivitamin işe yaramaz bu hastalıklarda. Haftada 1 kez multivitamin düzenli verilebilir takviye olarak.

Bugün alabilirseniz eczaneden triflucan şurup alınız bulamazsanız mikostatin alın. Ağzına sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere 14 gün kullanın. Ama ilacı alınca alır almaz hemen 1 damla verin.
Diğer ilaçları da almaya çalışın.

Tekrar merhaba ben dediğiniz ilaçları yeni alabildim fakat daha kullanmadım. Kuşum bu gün hiç kusmamış fakat kakasını yemli yapmaya başlamış. Çalıştığım için gün içinde gözlemleyemedim fakat neşesi enerjisi şuan yerinde duruyor. Uçuyor ve konuşuyor. Kakası yemli olduğu için soruyorum dediğiniz ilaçları kullanmalı mıyım? Yoksa yeni bir ilaç mı almalıyım?

Tekrar merhaba ben dediğiniz ilaçları yeni alabildim fakat daha kullanmadım. Kuşum bu gün hiç kusmamış fakat kakasını yemli yapmaya başlamış. Çalıştığım için gün içinde gözlemleyemedim fakat neşesi enerjisi şuan yerinde duruyor. Uçuyor ve konuşuyor. Kakası yemli olduğu için soruyorum dediğiniz ilaçları kullanmalı mıyım? Yoksa yeni bir ilaç mı almalıyım?

Dışkı normal değil. Dışkıda yem görülmesi sindirim sorunu olduğunu gösterir demek ki hastalık ilerlemiş. Tedavi gecikiyor..

Her gün gelişmeleri buraya yazın olumlu olumsuz,görüntü de paylaşın

Geri