Ufuk Tosun
Meraklı Üye
Muhabbet kuşlarım bu ara fazla kaşınmaya başladılar. Bit olduğunu nasıl anlarım. Ense damlaları yapılmış durumda
Bi bakayım bu geceKafes tabanına peçete serin gece bir iki gibi telefonun ışığı ile tabana bakın hareket eden cisimler görürseniz bit vardır.
Ense damlasını bit olsada olmasada 6 ayda bir kuşlarıma yaparım.Ense damlası yapmadan önce kafes tabanına kağıt havlu sererek önlem alabilirdiniz.Şayet varsa oraya dökülür.
Kafesi ve ekipmanları sık sık ve tamamen iyice temizleyiniz, ense damlasını uzun süre önce uyguladıysanız tekrar uygulayınız.Geçen gün bit yok demiştim ama biraz önce tüneğin arasında dolaşan 1 tane bit gördüm. Ense damlaları var kuşların. Çoğalmadan nasıl bitirebilirim bitleri? 4 takım kuşum var, salmada da 5 tane kuş var. Elimde bit tozu olarak kullanabileceğim LCS 3 bit tozu var.
Çok uzun süre olmadı aslında en fazla 1 ayKafesi ve ekipmanları sık sık ve tamamen iyice temizleyiniz, ense damlasını uzun süre önce uyguladıysanız tekrar uygulayınız.
Bit ve parazitler mutlaka bir canlıdan besleniyor olmalılar ki kafeste yuvalasınlar aksi halde beslenemiyor olsalar kafeste kümelenmezlerdi, kuşlara tekrar ense damlası uygulamanızı öneririm. Hangi damlayı kullanıyorsunuz?Çok uzun süre olmadı aslında en fazla 1 ay
Vilmectin kullanıyorumBit ve parazitler mutlaka bir canlıdan besleniyor olmalılar ki kafeste yuvalasınlar aksi halde beslenemiyor olsalar kafeste kümelenmezlerdi, kuşlara tekrar ense damlası uygulamanızı öneririm. Hangi damlayı kullanıyorsunuz?
1'er damla tekrar kullanmanızda yarar var.Vilmectin kullanıyorum
İyice üfleyin deriye temas ettiğinden emin olun birkaç saniye bekleyin deriye işlesin ve Kuşlara 2 gün duş aldırmayın, spreyleme yapmayın.Acaba damlattığımda deriye iyi temas ettiremedim mi onu düşünüyorum, parmağımla da yedirmiştim iyice. 3 4 tane gördüm tüneklerin arasında başkada göremedim. Kuşların kanat altlarına bakıyorum göremiyorum. Ama kaşınıyorlar anlayamadım
Üst üste yaptık diye zararı olmaz demi hocamİyice üfleyin deriye temas ettiğinden emin olun birkaç saniye bekleyin deriye işlesin ve Kuşlara 2 gün duş aldırmayın, spreyleme yapmayın.
Ona sonra yaparsınız, 1 ay geçmiş üstünden bir sorun olmaz.Birde yumurtada yatan kuşum var ona yapmaktan korkuyorum açıkcası, strese girip yumurtaya yatmaz diye
Tamamdır teşekkür ederim yardımlarınız içinOna sonra yaparsınız, 1 ay geçmiş üstünden bir sorun olmaz.