Kuşum 4-5 gündür sürekli kabarık ve uyukluyor

tugbanurbayram

Yeni Üye
Kuşum 4-5 gündür sürekli kabarık ve kafesten dışarı çıktığında bile elimde bile uyuya kalıyor. kafesin içinde de sürekli uyuyor kafasını gövdesine gömüp. gündüzleri birkaç saat uyurdu, nerdeyse 3 saat uyanık geri kalan tüm gün uyuyor. ve hep kendini kabartıyor.
uçuyor yine de yem yiyor dışkısı genelde normal ama aşağıya bıraktım fotoğraf olarak biraz ishal şu an sanırım. ötmesi normal. 10 aylık falan şu an. sorun ne anlamadım sizce neyi var ve ne yapmalı ?https://hizliresim.com/ki4xlx8 https://hizliresim.com/3solwfo https://hizliresim.com/furt0xi

Resimler açılmıyor yeniden yükleyip paylaşın. Ve buraya yapıştırırken aralarında en az 2 satır boşluk olsun

Resimler açılmıyor yeniden yükleyip paylaşın. Ve buraya yapıştırırken aralarında en az 2 satır boşluk olsun
yükledim şimdi sorunsuz gözüküyor. teşekkür ederim

Kuşta çok ilerlemiş bakteriyel bir hastalık var. Keşke bu kadar geç kalmasaymışsınız. En hızlı şekilde veterinerden enroflaksasin veya amoksisilin etken maddeli bir antibiyotik bu zorsa eczaneden bactrim ve denflor probiyotik alın. Ne kadar hızlı o kadar iyi ilacı getirir getirmez ağzına bir damla damlatın ve yuttuğundan emin olun.

Kuşta çok ilerlemiş bakteriyel bir hastalık var. Keşke bu kadar geç kalmasaymışsınız. En hızlı şekilde veterinerden enroflaksasin veya amoksisilin etken maddeli bir antibiyotik bu zorsa eczaneden bactrim ve denflor probiyotik alın. Ne kadar hızlı o kadar iyi ilacı getirir getirmez ağzına bir damla damlatın ve yuttuğundan emin olun.
lütfen yanlış anlamayın beni amerikadayım öğrenciyim burada veteriner ücretleri cok pahalı. siz kuş veterineri misiniz. durumdan emin misiniz. hayati tehlikesi mi var. öyleyse götürmek zorundayım veterinere çünkü burda ilaç alamam bilmiyorum da muadilleri.

Etken maddeleri yazdım bu etken maddeleri sorarsanız bulursunuz. Ayrıca kuşun durumu kötü evet.

lütfen yanlış anlamayın beni amerikadayım öğrenciyim burada veteriner ücretleri cok pahalı. siz kuş veterineri misiniz. durumdan emin misiniz. hayati tehlikesi mi var. öyleyse götürmek zorundayım veterinere çünkü burda ilaç alamam bilmiyorum da muadilleri.
Kesin teşhis için test yaptırmanız lazım dışkı ve kursaktan örnek alınıp. Bu tür şeyler de pahalı olabiliyor. İmkan yoksa tahmine dayalı tedavi uygulanabilir

egzotik hayvan veterinerine götürdüm. kursak testi yaptılar. herhangi bir şey yok dediler. kan testleri önerdiler ama çok pahalı olacaktı. ne olduğunu tahmin edemediler. ama hasta dediler. antibiyotik verdiler 14 gün kullan dediler düzelmezse getir diğer kan testlerini yapalım dediler. probiyotik de sipariş edeceğiz.
teşekkür ederim herkese yanıtlarınız için.

egzotik hayvan veterinerine götürdüm. kursak testi yaptılar. herhangi bir şey yok dediler. kan testleri önerdiler ama çok pahalı olacaktı. ne olduğunu tahmin edemediler. ama hasta dediler. antibiyotik verdiler 14 gün kullan dediler düzelmezse getir diğer kan testlerini yapalım dediler. probiyotik de sipariş edeceğiz.
Bende size aynısını önermiştim zaten. Dışkı testi neden yapmadılar ? Dışkı testinde çıkardı basitçe. Neyse umarım dediğim etken maddelerden birini vermişlerdir. Ve 14 gün antibiyotik için fazla süre 7 gün normalidir. Nasıl kullanmanızı önerdiler ?

Siz Saccharomyces boulardii içeren bir probiyotik bide çeşit sayısısı fazla olan bir probiyotik alın.

Bende size aynısını önermiştim zaten. Dışkı testi neden yapmadılar ? Dışkı testinde çıkardı basitçe. Neyse umarım dediğim etken maddelerden birini vermişlerdir. Ve 14 gün antibiyotik için fazla süre 7 gün normalidir. Nasıl kullanmanızı önerdiler ?

Siz Saccharomyces boulardii içeren bir probiyotik bide çeşit sayısısı fazla
Clavamox Drops Etken Maddeleri
Amoxicillin (Amoksisilin)
Clavulanic Acid (Klavulanik Asit)

sahiden dışkı testi neden yapmadıklarını hiç anlayamadım. 2 kan testi ve 1 kursak testi önerdiler sadece. kan testlerini yaptıramadım. 100 er dolardı.

evet hocam bu şekildeymiş etken maddeleri. sizin dediklerinizi de söylemiştim zaten. probiyotik de dediklerinizi bulacağım.
umarım başka iç organ sorunu falan yoktur çünkü 5-6 gün önce masaya dökülen tuz kurıntılarından yemişti ve kusmuştu bol su vermiştim. tuzdan zehirlendi sanırım o gün. ve kafeste pullu bir pedikür tüneği var ondan yerken yakaladım şimdi çıkardım o da zararlıymış chatgbt den öğrendim. umarım bu tarz şeylerden karaciğer böbrek sorunu vs yaşamıyordur.

14 gün boyunca 0.3 ml 12 saatte bir ver dediler. ama dediğiniz gibi 7 gün veririm. bir de pelet yeme geçirmemi söylediler.
kuş kafesini 2 günde bir temizliyorum ama dışkısını telde görünce yiyor. o konuda bir şey söylemediler. sizin bilginiz varsa öğrenmeyi çok isterim. teşekkür ederim

Dışkı testi de yapılsaydı iyi olurdu..
Kan testi birçok hastalık tespiti için şart değil.
Clavamox Drops Etken Maddeleri
Amoxicillin (Amoksisilin)
Clavulanic Acid (Klavulanik Asit)

sahiden dışkı testi neden yapmadıklarını hiç anlayamadım. 2 kan testi ve 1 kursak testi önerdiler sadece. kan testlerini yaptıramadım. 100 er dolardı.

evet hocam bu şekildeymiş etken maddeleri. sizin dediklerinizi de söylemiştim zaten. probiyotik de dediklerinizi bulacağım.
umarım başka iç organ sorunu falan yoktur çünkü 5-6 gün önce masaya dökülen tuz kurıntılarından yemişti ve kusmuştu bol su vermiştim. tuzdan zehirlendi sanırım o gün. ve kafeste pullu bir pedikür tüneği var ondan yerken yakaladım şimdi çıkardım o da zararlıymış chatgbt den öğrendim. umarım bu tarz şeylerden karaciğer böbrek sorunu vs yaşamıyordur.
Bunu keşke en başında söyleseydiniz. Tuz fazlalığı kuşu olumsuz etkilemiş böbreklere etki etmiş olabilir. Kustu diyorsunuz kusması iyi olmuş. Siz bu kuşun hakkında daha çok detay verin bir şey atlamadan. Bakım ve beslenmesini detaylı yazın. Hastalık ne zaman başladı,hastalık belirtilerini tek tek yazın,yem olarak ne yiyor marka vs nedir,yem harici verdiğiniz gıda içecek vs varsa yazın,takviye veriyorsanız probiyotik vitamin falan markası ve dozajı ile ne sıklıkla verdiğinizi belirtin,son günlerde strese sebep olabilecek şeyler yaşandı ise yazın,kafesin yerini değiştirme falan.. hasta kuşla temas oldu mu..

Geri