Kuşum artık dayanamıyor

mavişatkim

Yeni Üye
Arkadaşlar bir muhabbet kuşum var yaklaşık 1 yaşında, son 3-4 aydır yani baya uzun süredir nedenini bilmediğim bir hastalığı var ama son zamanlarda daha da ağırlaştı. Konuya @Selçuk YÜKSEL hocam hakim. Onun direktifleriyle ilk başta triflucan, anbiyotik ve kuşta gerileme görmeyince de powerchol ve proizm, duphalak gibi ürünler kullandık hala daha kullanıyorum ama hiçbir faydası olmadı. Günde 1 suluğu bitiriyor, dışkısı bozuk ve kokulu, ve son zamanlarda daha da artmış olan tüm gün uyuklama, halsizlik var. Yemek yiyor ama onu yerken bile halsiz, artık dayanacak gücü kalmadı gibi hissediyorum. 1 buçuk ay kadar önce veterinere götürmüştüm, o zamanlar enfeksiyonu vardı. Enfeksiyonu antibiyotik tedavisi ile geçti ama hala bu sorunu geçmedi, kronik bir sorunu var veteriner de yapabileceğimiz bir şey yok dedi çünkü KKTC'de yaşıyrum ve burada kuşa uygulanabilecek tehçizatlar sınırlı olduğu için hatta olmadığı için net bir teşhis konulamadı. Bu saatten sonra daha ne yapılabilir bilmiyorum kuşum gözlerimin önünde eriyor ve ben izliyorum.

Günde 1 suluğu bitirmesi böbrek sorunu belirtilerinden olabilir. Röntgen veya ultrason cihazı olan bir egzotik hayvan veterineri bulmanız lazım.

Güzel kuşum Şakirim bugün melek oldu. Seni tanıdığım için çok mutluyum elimden geleni yaptım yaşatabildiğim kadar yaşatmaya çalıştım affet beni Şakir Acım büyük, sizinle de paylaşmak istedim.

Güzel kuşum Şakirim bugün melek oldu. Seni tanıdığım için çok mutluyum elimden geleni yaptım yaşatabildiğim kadar yaşatmaya çalıştım affet beni Şakir Acım büyük, sizinle de paylaşmak istedim.
Üzüldüm kaybınız için. Ölüm sebebi böbrek yetmezliği olabilir bir ihtimal.

Üzüldüm kaybınız için. Ölüm sebebi böbrek yetmezliği olabilir bir ihtimal.
Sağ olun, yaşadığım ülke şartlarında elimden geleni yaptım, TR'den takviyeler getirdim kullandım ama tehçizatlı bi veteriner olmadıktan sonra kuşun da hastalığı ilerleyince yapacak bir şeyim maalesef kalmadı.

Geri