Kuşum ayağına basamıyor

Mavisbey

Yeni Üye
Arkadaşlar yaklaşık 2 yaşında erkek konuşan muhabbet kuşum var. Kendisi elimize gelir konuşur ve çok hareketlidir. 1 ay içinde 3 kez olmak üzere sol ayağı birden tutmuyor ve dengesini kaybediyor. Yanına gittiğimizde can veriyor gibi gözleri kapalı gagası hızlı hızlı açılıp kapanıyor nefes almaya çalışıyor ve kanatları hafif titriyor. Normalde kendini sevdirmemesine rağmen o durumdayken elime alıyorum kafasını okşuyorum ama asla tepki vermiyor. Tutmayan ayağını hareket ettirmeye çalışıyorum sağ sola hareket ettiriyorum nazikçe biraz da avcumda nefes almaya çalıştıktan sonra yaklaşık 10dk içinde düzeliyor basmaya başlıyor neşesi de yavaş yavaş yerine geliyor. İlkinde gerçekten ölüyor sandık düzeldiğinde rahatladık ama 3 kez bu şekilde olması bizi hem korkuttu hem de üzdü. Bulunduğumuz şehirde kanatlı veteriner yok bu yüzden yarın genel veteriner kliniğine götüreceğim. Anlarlar mı bilmiyorum ama anlayan varsa yardımcı olursa çok mutlu oluruz.

Kuşunuz nöbet geçiriyor. Bu nörolojik bir problemden kaynaklı. Küçük bir ihtimal vitamin ve mineral kaynaklı da olabilir. B grubu vitamin eksiklikleri, magnezyum eksikliği, çinko, calsiyum, D vitamini eksikliği nörolojik sorunlar çıkarabiliyor. Ama dediğim gibi bu küçük ihtimal.
Siz mesajımı görünce multi vitamin ve multi mineral desteği verin. İlk multi mineral desteği ertesi gün vitamin. Gelişmelere göre yol çizeriz geçmiş olsun

Kuşunuz nöbet geçiriyor. Bu nörolojik bir problemden kaynaklı. Küçük bir ihtimal vitamin ve mineral kaynaklı da olabilir. B grubu vitamin eksiklikleri, magnezyum eksikliği, çinko, calsiyum, D vitamini eksikliği nörolojik sorunlar çıkarabiliyor. Ama dediğim gibi bu küçük ihtimal.
Siz mesajımı görünce multi vitamin ve multi mineral desteği verin. İlk multi mineral desteği ertesi gün vitamin. Gelişmelere göre yol çizeriz geçmiş olsun
Hocam düzenli olarak B vitamini veriyorum. Multi vitamin ve multi mineral desteğini de bugün halledeceğim. Ama dediğiniz gibi nörolojik bir problemse bunun tedavisi nasıl ilerler ciddi bir sorun mudur ?

Şöyle insanlardaki sara hastalığına benzerdir. Ara ara nöbet geçirir. Tabi nöbetleri engellemek adına ilaçlar var. Depovit kırmızı toz veya versele laga kolombine kullanabilirsiniz multi mineral için. Ayrıca elektrolit kullanın kuş ürünü bulamazsanız eczaneden georal alıp takviye edin.

Video ve dışkı paylaşsanız

Video ve dışkı paylaşsanız
Kriz esnasında video çekemedim aklıma gelmedi telaştan ama tekrarlarsa çekmeye çalışırım. Kriz sonrası nefes almaya çalışırken fotoğrafını çekmiştim onu bırakıyorum buraya. Dışkısı genelde ishal ama salatalığı çok seviyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum yine de her ihtimale karşı ishali arttığında ishal damlasını veriyorum

Kuş nefes almakta zorlanıyor mu ? Ayrıca kuş kilolu geldi gözüme zayıflaması iyi olur.

Kuş nefes almakta zorlanıyor mu ? Ayrıca kuş kilolu geldi gözüme zayıflaması iyi olur.
Hocam o kriz sonrasında çektiğim fotoğraf ve evet kriz geçirirken nefes almakta güçlük çekiyor. Biz can veriyor sanmıştık dengede durması zor kafasını bile dik tutamıyodu elimizle destek verdik. O fotoğraf kriz geçridikten 1 2 dk sonrası yani dengede durmaya başladığı ama nefesi hâla güçlükle aldığı bir andı.

Hocam o kriz sonrasında çektiğim fotoğraf ve evet kriz geçirirken nefes almakta güçlük çekiyor. Biz can veriyor sanmıştık dengede durması zor kafasını bile dik tutamıyodu elimizle destek verdik. O fotoğraf kriz geçridikten 1 2 dk sonrası yani dengede durmaya başladığı ama nefesi hâla güçlükle aldığı bir andı.
https://streamable.com/2s5z2a bu video anlık çekilmiştir daha net görebilirsiniz kuşumun durumunu

Multi mineral takviyesinden sonra nöbetin devam edip etmemesine göre yol çizeceğiz

Kuyruk sekmesi,nefes alırken ses çıkarma,ağızdan nefes alma,ağzını sürekli açması gibi durumlar var mı ve boyun kısmında şişlik var mı? Kuşun son yaptığı dışkılarını da paylaşın.

Geri