Kuşum ayağını hareket ettiremiyo

cicikusmaviss

Yeni Üye
Öncelikle merhaba. 1 aylık yavru muhabbet kuşum var. Annesiyle babasıyla aynı kafeste büyüdü lakin tüylendikten sonra annesi onu dövmeye başladı. Durumun böyle olduğunu görür görmez annesini kafesten ayırdım. Yavruyu kontrol ettim, annesi döverken yavrunun kanadını kanatmıştı ve yavrunun ayağındakı parmak morarmıştı parmağın uç kısmıysa sanki kanıyomuş gibi kırmızı olmuştu. Ben hemen antibakteriyel krem sürdüm kanayan kısımlara. Bikaç gün sonra morarma geçti. Ama uç kısımda kırmızılık hala olduğu gibi duruyo. Bu dediğim olay 8-9 gün önce oldu. Morarma geçtikten sonra yavru kafeste tırmanmaya başlıyodu ayağını basabiliyodu artık tüneğe kendisi çıkıyodu yani hareketliydi baya. Fakat iki gündür zedelenmiş ayağını hareket ettiremiyo. Tünekte duruyo ama bazen düşüyo. Ayağını hareket ettiremediği için yürüyemiyo. Ayağını içeri de çekmiyo öylece havada duruyo ayağı. Bunu da belirtmek isterim ki zedeli ayağına dokunduğumda tepki vermiyo ama parmağını çimdiklediğim zaman tepki veriyo acıyı hissediyo. Neden böyle ve ne yapabilirim bilgili kişiler yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kafes tabanında ızgara varsa bir süre kaldırın. Parmakkatını sıkıştırabileceği parmağının takılacağı kısımlar olmamalı kafeste. Ayağındaki yarayı görmedim ama yinede yapılması gereken şey antibiyotik kreme devam etmek. Belki orada leke kalor ama 1 hafta içinde iyileşir diye tahmin ediyorum. Ama her gün gelişmeleri yazın. Ciddi birşey varsa diye takipte kalalım.

Kafes tabanında ızgara varsa bir süre kaldırın. Parmakkatını sıkıştırabileceği parmağının takılacağı kısımlar olmamalı kafeste. Ayağındaki yarayı görmedim ama yinede yapılması gereken şey antibiyotik kreme devam etmek. Belki orada leke kalor ama 1 hafta içinde iyileşir diye tahmin ediyorum. Ama her gün gelişmeleri yazın. Ciddi birşey varsa diye takipte kalalım.

Hocam dediğiniz gibi antibakteriyel kremi sürmeye devam ettim parmağında bahsettiğim kızarıklık geçti. Fakat hala kavrayamıyo o yüzden bugün elime alıp iyice kontrol ettim. Eklem kısmına dokunduğum zaman baya bi tepki verdi. Sağlam ayağının eklem kısmına dokunduğunda ama tepki vermiyodu. O yüzden belki de eklem kısmında bi sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Kırık çıkık mı yoksa sadece ezilmiş mi emin değilim. Morarma şişme herhangi bir şey yok. Çevremde kanatlı veterineri de yok. Ne yapmamı önerirsiniz. Teşekkürler şimdiden

Resim çekseydiniz keşke elinize almışken. Kırık çıkık olabileceği gibi incinmiş de olabilir.

Geri