KUŞUM GARİP BİR SES ÇIKARIYOR

omerarda

Meraklı Üye
Kuşuma koksidyoz olduğunu anladık ve tedaviye başladık dünden beri nefes alırken böyle sesler çıkarıyor dün uykumdan uyandım buhar makinesi ile tuttum sanki az rahatladı gibime gelmişti ve çok su iciyor
Ve hayvan az yem yiyordu elden beslemek istemiyorum o yüzden eşinin yanına koydum o besliyor hayvanı videosu ekte

Son dışkıları paylaşın.

Hızlı resim com

Son dışkıları paylaşın.

Hızlı resim com
hocam maalesef meleğimi kaybettik uzun zamandır siyah dıskılama yapıyordu
https://hizliresim.com/eoh9bn9 bu son dıskıları idi sabah trıfuclan ve bactrım karıstırdım sulaga verdım 3 gundur trıfuclan verıyordum
hayvanın agzından anladımki hayvanda hemde mantarda varmış https://streamable.com/1yuv31 buda nefes alır verırken kı halı bu beyaz salya ama dun yoktu 2 gunde hayvan bu hale geldi sabah elimde can verdi cok agladım insallah gunahlarımı affeder elımden geldıgınce hergun baktım ılgılendım
yem yiyordu ama sanırsam kendı bunyesıne yetmedı ve elımdede mama besleme aparatı yoktu hergun ıstahı yerındeydı cok zayıflamıstı nasıl oldu bılmıyorum kalp masajı yaptım ayakları kitlenmişti açıldı tekrar ama sonra canını verdi hayvan orda o kadar kotuyum kı hala allahım ona cennetınde ıyı davransın
CANIM KUŞUMU YENİ SAHİPLENDİĞİM AKŞAM https://ibb.co/nqXzyF9K ah cok tatlıydı cok sevıyordum oynak hırcındı

Son dışkıları paylaşın.

Hızlı resim com
Hocam benım anlamadıgım sey ise şu benım bır kusum daha vardı ve buda aynı sekılde vefat etti eşi var maviş çok ıyı anlasıyorlardı ama ben supheye dustum acaba mavıs erkek kusum tasıyıcı olabılır mı nerden geldıgı bellı degıl hayvanlar hıc pıs ortamda durmadı hep mama kapı degıstı suluklar ayda 1 yıkıyordum kafesı

Hasta kuşla hasta olmayan kuşu ayırmamanız iyi olmamış. Koksidiyoz bulaşıcıdır mantar da öyle.
Teşhisleri kim koymuştu bu arada onu da sorayım? Test mi yaptırdınız?
Diğer kuşa da hastalık geçmiş olabilir, dışkılarını birkaç hafta gözlemleyin,kuşta belirti var mı gözlemleyin.

Kafes ve ekipmanları dezenfekte edin çamaşır suyu veya dezenfektan alın virkon s olabilir öneririm.

Selçuk beyi de etiketliyorum. @Selçuk YÜKSEL

Hasta kuşla hasta olmayan kuşu ayırmamanız iyi olmamış. Koksidiyoz bulaşıcıdır mantar da öyle.
Teşhisleri kim koymuştu bu arada onu da sorayım? Test mi yaptırdınız?
Diğer kuşa da hastalık geçmiş olabilir, dışkılarını birkaç hafta gözlemleyin,kuşta belirti var mı gözlemleyin.

Kafes ve ekipmanları dezenfekte edin çamaşır suyu veya dezenfektan alın virkon s olabilir öneririm.

Selçuk beyi de etiketliyorum. @Selçuk YÜKSEL
Selçuk abi ile baktık oda sağolsun çok yardımcı oldu aslında kuşumun siyah dışkı muhabbeti 2-3 aydır vardı ama keyfi istahi yerinde idi abinin demesi ile bactrim aldım ve koydum kenara belirti sadece dışkı idi onlada direkt ilaca başlamak istemedik ama o yüzden meleğim vefat ettiyse benim ihmalimden çünkü abi 3 ay önce görmüştü bu durumu ilk hastalığı farkettigim de buda 3-4 gün önce poposunda acayip dışkı yapışması vardı ve yapamıyordu dışkı ben hep temizliyordum ama şu iki gündür dışkı yapismiyordu ve etrafta kanatlı hayvanla ilgilenen pet yok olanlarda hep kedi köpek yalandan iki vitamin vs verirdi ve gerçekten durumum yoktu olsa hiç düşünmeden karşıda olan vete giderdim
Ve kafesi felan sirkeli su ve Dalin ile temizledim herşeyi her aletini hayvan en az 4 gündür ayrı idi sadece dün gece yanına koydum acaba olan maviş kuşuma şimdiden önlem amaçlı tedavi mi uygulamaliyim yoksa probiyotik entrobac mi vermeliyim

Geri