Kuşum hasta mı yem yemiyor su içmiyor ötmüyor tüyleri yapışık

şeydarn

Yeni Üye
4 gün oldu geleli 5 6aylik erkek dediler fakat yem yemiyor su içmiyor kuyruğu yapışık sakınca uçuyor ama kafes içinde aynı yerde tunuyor hasta mı acaba

Görüntü paylaşın.
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube
Bu siteleri kullanabilirsiniz. Buraya link atın.
Kuşta öğürme kusma ağızda dışkıda kötü koku var mı?

Kuşa nasıl hangi yemden verdiniz de yemedi?
Kursaktan besleme yapmayı biliyor musunuz veya bilen birileri bulabilir misiniz

Kuş cocsidioz hastası çok hızlı şekilde cocsidiozda kullanılacak ilaç başlamanız lazım. Mesela Tetramezhatine, sulphamezathine, cocsimis gibi ama hızlı olun.

Jungle budgie muhabbet kuşu yemi pet shoptan aldım. Malesef kursaktan beslemeyi bilmiyorum. Hasta olduğu için de diğer kuşlara bulasmamasi için kuscuya da veremem almazlar da sanıyorum. İlaç temin etmeye çalışayım. Tesekkurler.

Yemiyorsa petşoptan versele laga a21 nutribird mama alın 50 gr falan olabilir. Bulamazsanız başka marka alın. 2 numaralı muhabbet kuşu besleme aparatı da alın petşoptan. Eczaneden de şırınga alın. İğneyi çıkarın şırıngadan,ucuna 2 numaralı aparatı takın ve mama hazırlayın yutulacak formda olmalı ve bilek yakmayacak ısıda olsun mama. Şırıngaya 1.5 ml çekin sonra elinizle şırıngaya vurarak hava kalmamasını sağlayın. Kursaktan besleme yapmayı bilen birileri kursaktan 1.5 ml mama versin azar azar versin mamayı,birden mamanın hepsini basmasın.
4-5 saat aralıklarla kursak boşalınca günde 4 kez mama işlemi tekrarlansın. Mama her zaman yeniden hazırlansın. Beklemiş mama verilmesin.

Mama bulamazsanız şunu yapın. Ama bugün bu mamayı yapın ve çay kaşığı yardımı ile beslemeye çalışın.

Beslenmezse birkaç güne ölebilir. Besleme gerekli. Dal darı falan varsa önüne koyun ondan yerse baya,besleme yapmaya gerek kalmaz.

Dal darim var hemen koyuyorum umarım yer.
Haşlanmış yumurtanın sıcaklığı gidince ikiye kesip kuşun önüne koyun. Çay tabağına yem koyun ayrıca. Dal darı koyun. Bunları bir tepsinin üzerine yerleştirin hazırlayın. Kuşu da tepsiye koyun. Yer belki. Yemezse yukarda yazdığımı uygulayın.

Haşlanmış yumurtanın sıcaklığı gidince ikiye kesip kuşun önüne koyun. Çay tabağına yem koyun ayrıca. Dal darı koyun. Bunları bir tepsinin üzerine yerleştirin hazırlayın. Kuşu da tepsiye koyun. Yer belki. Yemezse yukarda yazdığımı uygulayın.
Hocam tepside kırmızı şarap da olsun mu ? Daha romantik olur 😀

Geri