buketortac
Yeni Üye
Dün verdim ama ne kadar daha vermem gerekiyor?Tuzsuz ve yağsız haşlanmış patates verin.
Nefes alıp verirken kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor mu? Kusma var mı?Dün verdim ama ne kadar daha vermem gerekiyor?
10 gün önce kusma vardı daha doğrusu anlamakta biraz güçlük çektim çünkü eş aldım herşeye ve bana kur yapıyordu o zaman da yem çıkarıyodu ağzından ama normalden fazla olup heryere yayılması sanırım kusma oluyor...dışkısı da normaldi o sıra..kuyruk aşağı yukarı hareket etmiyor...veterinere götürdüm iki haftalık bi ilaç verdim hap var toz haline getirip suyunua katıyoruö prebiyotik verdi.üç tane şırınga verdi biri organik elma sirkesi,biri antibiyotik diğerinin ne olduğunu bilmiyorum düzenli kullanıyorum ama sanki işe yaramadılar dışkı bu hale geldi ve biraz durgunlaştıNefes alıp verirken kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor mu? Kusma var mı?
Aspur varsa aspur da verebilirsiniz. Dün patates verdiyseniz bugün vermenize gerek yok.
Verilen ilaçları süresinde kullanın. Tedavinizi bitirin. Eşi stre yaratmaz fakat hastalık durumunda bulaşmaması adına kuşların kafesini bir müddet ayırabilirsiniz. Dışkılarda önemli ölçüde anormallik yok. Biraz sulu o kadar. Kuşun hareketlilik durumu da önemli. Gözlemlemeye devam edin.10 gün önce kusma vardı daha doğrusu anlamakta biraz güçlük çektim çünkü eş aldım herşeye ve bana kur yapıyordu o zaman da yem çıkarıyodu ağzından ama normalden fazla olup heryere yayılması sanırım kusma oluyor...dışkısı da normaldi o sıra..kuyruk aşağı yukarı hareket etmiyor...veterinere götürdüm iki haftalık bi ilaç verdim hap var toz haline getirip suyunua katıyoruö prebiyotik verdi.üç tane şırınga verdi biri organik elma sirkesi,biri antibiyotik diğerinin ne olduğunu bilmiyorum düzenli kullanıyorum ama sanki işe yaramadılar dışkı bu hale geldi ve biraz durgunlaştı(
Eşi etkiler mi onu stres yaratır mı?normalde kavga etmiyolar sadece dişi o nerdeyse dibinde bitiyor onu ordan gönderiyor evde olduğumda zten dışardalar..
Teşekkür ederimHemen telaşlanmayın anlık durgunluk da olabilir. Veteriner teyiti almanız iyi olacaktır.
Çok teşekkür ederim yarın götürecem veteriner ben istersem ilacı verir mi ki?Veterinerden sulphamezathine alın, kullanın. 5 gün 8-10 damla suluğuna diğer kuşla beraber kullanın artık ayırmayın. 3 gün multivitamin 3 gün probiyotik hepsi hergün taze. Geçmezse bir kür daha yapınız 11 gün sonra muayene ediniz. Kür başladı mı arada tedaviyi kesmeyin.
Anladım çok teşekkür ederimVeterinerinizi tanımıyorum. Bilemedim şimdi. Ben isteyince benim veterinerim veriyor kullanımını, kuşlardaki sendromlarını herşeyini detaylıca anlatıyor. Ben de zaten ondan öğrendiklerimle size yardımcı olmaya çalışıyorum.