Kuşum kabarık duruyor ve dışkılayamıyor

DenizA

Yeni Üye
Merhabalar herkese iyi pazarlar.

Kuşum 2-3 gündür kabarıktı fakat neşesi yerinde ve iştahı yerindeydi, hava değişimlerinden dolayı tüye giriş diye düşündüm fakat iştahı biraz azaldı ve dışkılarında değişiklikle birlikte zorlanma da var. 2 gündür entrobac veriyorum ve dün ve bugün olmak üzere yumurta haşlayıpta da verdim. Kafesinde aspur da bulunuyor. Oturduğum bölgede kanatlı veterineri yok maalesef. Kuşum yaklaşık 8 yaşında. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Kuş aşırı kilolu görünüyor. Hassas terazi varsa ölçüm yapın.
Kuşta hastalık belirtisi var mı öğürme kusma ağızda dışkıda kötü koku..

Kuşum görsellerde aşırı kabarık o yüzden size öyle gelmiş olabilir veya biraz fazlası olabilir çünkü kafesten dışarı çıkmaya korkuyor, küçüklükten öyle alıştı maalesef ama şuanki durumuyla alakası nedir veya genel anlamda mı söylediniz?

Kusması var (bugün başladı) evet fakat ağzında kötü koku yok, yeni dışkıladığında ona da bakarım. Poposuna yapışan dışkıları ılık su ile temizledim ve çok hafif tüy kısaltması yaptım. Kafasında bolca tüy kapsülleri de var. Tüy dönemleri son 1-2 seferdir ağır geçiyor, yine mi tüyde acaba?

En son fotoğrafladığım dışkısını iletiyorum, bu kadar sıvı olma sebebi poposunu temizlemem diye düşünüyorum çünkü daha önce bu denli sıvı dışkılamadı.

Eczaneden triflucan ve flagyle alarak tedavi başlamanızı öneririm. İlk 3 günden sonra sık sık helişmeleri paylaşın gerekirse başka bir antibiyotik öneririz.

Elimde triflucan var, nasıl uygulamalıyım ve problemimiz nedir?
Kuş suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 8 damla ekleyin sabah akşam suyu döküp yenileyin yeniden hazırlayın,örneğin gece suluğu çıkarın kafesten,sabah 7 gibi ilaçlı suyu hazırlayın kafeste takılı olsun,saat ikindi 5 gibi tekrar suyu tazeleyin içindeki suyu döküp.
Eğer suyundan içmiyor ise sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olunuz. 14 gün devam ediniz triflucana

Kuş suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 8 damla ekleyin sabah akşam suyu döküp yenileyin yeniden hazırlayın,örneğin gece suluğu çıkarın kafesten,sabah 7 gibi ilaçlı suyu hazırlayın kafeste takılı olsun,saat ikindi 5 gibi tekrar suyu tazeleyin içindeki suyu döküp.
Eğer suyundan içmiyor ise sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olunuz. 14 gün devam ediniz triflucana
Bilgilendirmeler için teşekkürler. Yanlış anlamayın fakat hastalık olduğunu tüy döneminden ayıran belirtiler nedir? Daha önce de aynı belirtileri verdiği olmuştu fakat tüyden olduğu söylenmişti ve gerçekten kendi kendine düzelmişti paşam. O yüzden merak ettiğimden sormak istedim.

Bilgilendirmeler için teşekkürler. Yanlış anlamayın fakat hastalık olduğunu tüy döneminden ayıran belirtiler nedir? Daha önce de aynı belirtileri verdiği olmuştu fakat tüyden olduğu söylenmişti ve gerçekten kendi kendine düzelmişti paşam. O yüzden merak ettiğimden sormak istedim.
Dışkıkarda leke var. Tüy dönemi de olsa leke olmaması gerekir. Ayrıca kuş tüy döneminde de olsa bu kadar kabarması normal değil. İsterseniz aktifken 30 sn lik bir bideo daha paylaşın tekrar değerlendirelim. Ama dışkı normal değil geçen tüy dönemi de aynı dışkılar vardı ve sonra geçtiyse tamam. Ama öyle değilse yolunda gitmeyen şeyler var.

Attığınız dışkı görüntüsü anormal. Mantar ya da bakteriyel kaynaklı olabilir. Sağlıklı kuşların dışkısı formlu yani kıvamlı olur ve rengi de haki tonlarında olur. İshal genellikle hastalık belirtilerinde ortaya çıkar çünkü sindirim sistemi bozulur hastalıktan etkilenir.

Dışkıkarda leke var. Tüy dönemi de olsa leke olmaması gerekir. Ayrıca kuş tüy döneminde de olsa bu kadar kabarması normal değil. İsterseniz aktifken 30 sn lik bir bideo daha paylaşın tekrar değerlendirelim. Ama dışkı normal değil geçen tüy dönemi de aynı dışkılar vardı ve sonra geçtiyse tamam. Ama öyle değilse yolunda gitmeyen şeyler var.
Anladım. Buyrun yeni bir video çekimi yaptım.

Eğer şüpheniz varsa,test yaptırmak istiyorsanız kuşlara bakan iyi başarılı bir kliniğe götürüp muayene ettiriniz. Yaşadığınız şehri söyleyerseniz öneride bulunabiliriz belki.

Eğer şüpheniz varsa,test yaptırmak istiyorsanız kuşlara bakan iyi başarılı bir kliniğe götürüp muayene ettiriniz. Yaşadığınız şehri söyleyerseniz öneride bulunabiliriz belki.
Sizler kadar tecrübem olmadığı için öğrenmek amaçlı sordum 😊 Yaşadığım şehir ise Tekirdağ.

Sizler kadar tecrübem olmadığı için öğrenmek amaçlı sordum 😊 Yaşadığım şehir ise Tekirdağ.
Benim kuşum olsa ilaç başlardım. Ama siz geçici olduğundan eminim diyorsanız birkaç gün gözleyin.

Kullanacağım demediniz ki detay verelim. Mesajımı görünce suluğunu alın 4 saat susadıktan sonra 50 ml suya 8 damla triflucan katarak verin. Flagyle edinene kadar triflucanla devam edin. Ayrıca denflor ( probiyotik ) alın eczaneden.

Geri