Kuşum neden hızlı hızlı nefes alıp veriyor lutfen acıl bakin sadece bugun oldu neseliydi uçtu falan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eeliftari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hızlı hızlı nefes alma nefes nefese kalma durumunun farklı sebepleri olabilir. Örneğin,yumurta sıkışması olabilir,korkudan stresten olabilir,odanın havasız kalmasından olabilir,obeziteden olabilir vs..

Ani yeni olan bir durumsa korkudan olmuş olabilir. Yukarıda yazdığım durumları da kontrol edin. Poposunu kontrol edin akıntı var mı şiş sertlik var mı..
Odayı havalandırıyor musunuz gün içerisinde birkaç kere?
Kuş kaç gr ağırlığında?

Şunu da eklemek lazım. Çok uçan hareket eden kuşlar da nefes nefese kalabilirler.. dinlendikten sonra normale dönerler.

Disi bir kus kızgınlıga girmisti hala da kızgın acaba kendi kendine yımurta olustırmus olabilir mi videodaki gibi hala evet odayı havalandırıyorum kus kaç gr bilmiyorum ama çok kilolu bir kus değil ideal surekli tuy kabartaması da yok takla falan atıyor mesela kafesteki iplerle oynuyor sizce nesi var ya birden bire böyle oldu ucmadıgı zaman bu durumda ucunca daha cok nefes nefese kalıyor

Yarın eczaneden %2 lik iyot lugol damla alın. 2 gün üstüste yarım suluğa 1 damla katarak verin. Tepkisine bakalım ona göre yol çizeriz. Gün içinde uçma fırsatı var mı ? Sürekli kafeste mi yoksa ?

Yarın eczaneden %2 lik iyot lugol damla alın. 2 gün üstüste yarım suluğa 1 damla katarak verin. Tepkisine bakalım ona göre yol çizeriz. Gün içinde uçma fırsatı var mı ? Sürekli kafeste mi yoksa ?
Hocam sadece tohum ağırlıklı beslenen sorunsuz olan kuşa iyot desteği için ne yapılmalı, bu damla alınıp haftada veya ayda kaç kez kullanılmalı eksiklik yaşanmaması için.

Hocam sadece tohum ağırlıklı beslenen sorunsuz olan kuşa iyot desteği için ne yapılmalı, bu damla alınıp haftada veya ayda kaç kez kullanılmalı eksiklik yaşanmaması için.
Tohum ağırlıklı beslenmek zaten beslenme eksikliğine sebeptir. Tohum yetersiz içeriğe sahip. Mecburen mineral ve vitamin takviyesi kullanmak şart. Ayrıca sadece iyot değil,birçok mineral var,onların da vücuda alınması lazım doğru dozajlarda.
Mineral takviyesi alın yani. Sadece iyot olmaz.

Tohum ağırlıklı beslenmek zaten beslenme eksikliğine sebeptir. Tohum yetersiz içeriğe sahip. Mecburen mineral ve vitamin takviyesi kullanmak şart. Ayrıca sadece iyot değil,birçok mineral var,onların da vücuda alınması lazım doğru dozajlarda.
Mineral takviyesi alın yani. Sadece iyot olmaz.
Hocam ek takviye olarak

Foniapaddy tohumu haftada 2 kez 1 çaykaşığı veriyorum kullandığım yemde aspurundan keten tohumuna yulafına kadar orantılı bir şekilde var

Entrobac
Esflor
Avichol
Gervit W
Bt Amin Forte
Hexenbier
Usegano
Avinasol sıvı kalsiyum

Kalamar kemiği
Powermax gaga taşı
Grit kum

Kullanılıyor bu ürünlerin içeriğinde iyot sadece powermax gaga taşında var sanırım onuda gözlemlediğim kadarıyla sert olduğu için fazla gagalamıyor o yüzden extra iyot desteği gereklimi diye sordum yani kuşa sadece yem verme durumu yok

İçinde iyot olan mineral takviyesi olan hangi ürün var bilgi verirseniz temin edelim

Son düzenleme:
Hocam ek takviye olarak

Entrobac
Esflor
Avichol
Gervit W
Bt Amin Forte
Hexenbier
Usegano
Avinasol sıvı kalsiyum

Kalamar kemiği
Powermax gaga taşı
Grit kum

Kullanılıyor bu ürünlerin içeriğinde iyot sadece powermax gaga taşında var sanırım onuda gözlemlediğim kadarıyla fazla gagalamıyor o yüzden extra iyot desteği gereklimi diye sordum yani kuşa sadece yem verme durumu yok
O zaman ekstra iyot alabilirsiniz yahut sıvı mineral takviyesi alınıp suya katılabilir.

Haftada 1 tam suluğa 1 damla olur

Sıvı mineral takviyesi olarak ne alınabilir hocam içinde iyot olan
Araştırmak lazım. Sadece mineral içeren takviye almak lazım. Vitamin+mineral olanlar var vitamin zaten var sizde,vitaminle karışık olmayan bulursanız onu alabilirsiniz.

Ben sıvı mineral kullanıyorum veterinerim hazırlamıştı bana.

Yeterli değil bana kalırsa.

Geri