Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar kuşum oncelikle bir ayagını kaldırarak eğilmeye başladı ve gözlerini kapattı(tünekte iken) daha sonrasında kucagıma aldım ve onu sakinleştirmeye çalıştım bacaklarını bırakmıştı dümdüz yatıyordu daha sonrasında birden uçmaya başladı panikle kafesine koydum ne yemek yiyor ne hareket ediyor tünekte sadece şoka girmiş gibi duruyor ne yapmam gerek kafeae yaklaşınca korkuyor yardımcı olur musunuz ?
Hocam denge kaybına bir çok şey neden olmuş olabilir. Uzaktan nokta atışı teşhis etmek çok zor tabi. Dolayısıyla deneme yanılma yoluyla ilerlemek zorundayız. Bazen kuşun beynine pıhtı atabiliyor. İnsanlardaki yüz felcine benzer bir durum yaşıyor kuş. Ve dengede durmakta zorlanıyor. Damarları tıkanıp kafa ve boyun derisinde morluk olabiliyor. Bu ihtimali elemek için evde varsa aspirin veya coraspin bir tabletini iyice toz hale getirip 50 ml suda ( orta boy yarım suluk ) iyice eritin suyu hazırlamadan önce 4-5 saat susuz kalmalı. İyice toz hale gelmeli ve iyice karıştırılmalı suda dibe çöküyor çünkü. Her halükarda çökecek ama az da olsa suya geçecektir etken maddesi. Evde olduğunuz günlerde suyu sürekli önünde tutmayıp 4 saatte bir karıltırarak verin verir vermez içsin. Evde değilsençz su kalacak önünde mecburen. 5 gün kullanalım tepkisini görelim kuşun. Bu yöntem olmazsa başka ilaç başlayacağız.
Yukarıdaki yöntem zor gelecekse şöyle bir yöntem de denenebilir. Tabletin yaklaşık 1/20'ini yedirin veya suyla içirin nasıl kolay gelirse artık. Önemli olan kursağa ulaştırmanız nasıl yaparsanız artık..
Siz yine de dışkı resmi paylaşın bakteriyel bir enfeksiyon ihtimali de düşük de olsa var. Net dışkı resimlerini ve gözlemlerinizi yazın.