tugbaesgul
Yeni Üye
Bu ayın başında soğuk algınlığı olmuştu, daha başında olduğu için kekik çayı ve kekik spreyiyle atlattık. Bundan sonra çok iyiydi fakat 1 hafta önce tüy dökümüne girdi yemesi içmesi de problem yoktu sağlıklıydı herhangi bir problem yoktu. Bi kaç gün önce değişiklik olsun diye kırmızı daldarı vermiştim, genelde sarısını veriyordum fazlasıyla seviyor kafesinden eksik etmezdim zaten bu ay hastaydı sürekli koydum. Dün kafesini temizlerken normal yemini az yediğini fark ettim normalde böyle değildi daldarı da yerdi kendi yemini de sevip yerdi. Bunu fark edince daldarıyı aldım onu çok yediği için kendi yeminden hiç yemiyordu. Akşama doğru yarım-bir saat aralıkla ağzından yemleri etrafa saçarak kusmaya başladı, kustuğu yemlerin bazıları tane tane bazıları şeffaf sıvı da birleşik, ağızda koku kustuğu yemlerde koku yok ya da ben alamadım bilemiyorum. Bugün eski yeminden elimle verdim iki kırıp fırlattı asla yemedi, yemini çok severdi hatta yeni bir yem almıştım denesin diye asla yememişti. Sonra denesin diye aldığı yemden verdim elimi ısırıp fırlattı onu da yemedi. Daldarı verince yedi sadece, kıyamayıp daldarı koydum şu anlık kusma yok. Çok uzun oldu farkındayım ama tam anlamanız için böyle yaptım çünkü ben anlayamıyorum. Yem seçtiği için mi yapıyor bunu, yemini mi beğenmiyor? Ne tür başka yem denemeliyim öneriniz var mı?