Kuşum yemi kusuyor.

tugbaesgul

Yeni Üye
Bu ayın başında soğuk algınlığı olmuştu, daha başında olduğu için kekik çayı ve kekik spreyiyle atlattık. Bundan sonra çok iyiydi fakat 1 hafta önce tüy dökümüne girdi yemesi içmesi de problem yoktu sağlıklıydı herhangi bir problem yoktu. Bi kaç gün önce değişiklik olsun diye kırmızı daldarı vermiştim, genelde sarısını veriyordum fazlasıyla seviyor kafesinden eksik etmezdim zaten bu ay hastaydı sürekli koydum. Dün kafesini temizlerken normal yemini az yediğini fark ettim normalde böyle değildi daldarı da yerdi kendi yemini de sevip yerdi. Bunu fark edince daldarıyı aldım onu çok yediği için kendi yeminden hiç yemiyordu. Akşama doğru yarım-bir saat aralıkla ağzından yemleri etrafa saçarak kusmaya başladı, kustuğu yemlerin bazıları tane tane bazıları şeffaf sıvı da birleşik, ağızda koku kustuğu yemlerde koku yok ya da ben alamadım bilemiyorum. Bugün eski yeminden elimle verdim iki kırıp fırlattı asla yemedi, yemini çok severdi hatta yeni bir yem almıştım denesin diye asla yememişti. Sonra denesin diye aldığı yemden verdim elimi ısırıp fırlattı onu da yemedi. Daldarı verince yedi sadece, kıyamayıp daldarı koydum şu anlık kusma yok. Çok uzun oldu farkındayım ama tam anlamanız için böyle yaptım çünkü ben anlayamıyorum. Yem seçtiği için mi yapıyor bunu, yemini mi beğenmiyor? Ne tür başka yem denemeliyim öneriniz var mı?

Dal darı vermemelisiniz genel olarak. Şuan dal darıyı 8 saatte bir verin yemek yememiş olursa. Yeminden yemeye başlarsa asla vermeyin. İlkkez kullandığınız darıysa bozuk olabilir mantarlı olabilir vs.
Videosunu ve dışkısını da paylaşın. Hasta olabilir veya yem değişiminden veya dal darının bozuk olmasından olabilir. Birlikte takip edip yol çizelim.

Yemini yemediği için daldarı koymuştum ondan yedi birazcık, kendi yemini de tazeledim. Kırmızı darıyı normal aldığım yerden almadım, keşke hiç almasaydım ondan mı olmuştur acaba? Yemeden önce darıları sirkeli suda yıkayıp temiz suyla durulayın kurutup veriyorum mikrop tarzı bir şey varsa gitsin diye. Şu an haraketler kendine geldi biraz, kabarık duruyor hafif kendi de temizliyor sürekli tüy çıkarıyor şu an ondan diye düşünüyorum. Kendisi dişi kuş bu arada söylemeyi unutmuşum, üç yıldır bizimle ilk defa böyle oldu dışkısı da ilk defa böyle. Beyaz dışkılamış sulu bir şekilde dümdüz katman gibi. Nasıl fotoğraf koyacağımı çözemedim.

Resim : hızlıresim.com
Video : streamable.com
Linkleri buraya yapıştırın. Hem tüyse hem de yem değişikliği üstüste geldiği için olabilir. Probiyotik kullanıyor musunuz ?

Resim burada, dediğiniz yerden yapamadım umarım buradan açılıyordur.

Kuşun videosu da burada hep böyle değil, ruh hali değişiyor sürekli bazen haraketli.

Probiyotik kullanmıyorum. Kuşum yeniliklere çok kapalı, asabi ve sert bir kuş. Alıştığı şeyler dışında çoğu şeyi kabul etmiyor, yemiyor. Sebze/meyve de dahil buna ben yersem arada özenip iki lokma alıyor gidiyor hazırlayıp verdiğim zaman yemiyor asla. Fakat önerdiğiniz varsa mutlaka alıp denerim, iyi gelecekse zorla da olsa vermeye çalışırım nasıl bir şey olduğunu tam bilmiyorum.

Güncel dışkıları görelim.

Attığım dışkı güncel yaptığı gibi atmıştım. Ondan sonra yapmadı daha, yaparsa atacağım.

Dışkı şaibeli. Kafes tabanına peçete serin gece yatarken. Sabahleyin yaptığı dışkıların fotosunu atın daha çok dışkı görelim. Dışkı leke bırakmış lekesiz olmalı..
Mantar olabilir,o yüzden süreci iyi izlemeliyiz geç olmaması için.
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Tam olarak nasıl kullanmalıyım, güvenilir bir satıcı biliyor musunuz?
Kendi sitesinden alabilirsiniz kanatlı oil in.

Dışkı şaibeli. Kafes tabanına peçete serin gece yatarken. Sabahleyin yaptığı dışkıların fotosunu atın daha çok dışkı görelim. Dışkı leke bırakmış lekesiz olmalı..
Mantar olabilir,o yüzden süreci iyi izlemeliyiz geç olmaması için.

Kendi sitesinden alabilirsiniz kanatlı oil in.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Sabah atacağım fotoğrafı.

Hızla sipariş edin prozimi. Yarın dışkılardan sonra karar veririz ilaç başlayıp başlamayacağımıza.

Dışkı çevresinde ufak bir leke var. Sık dal darı kullanmanız sebebiyle olabilir. Dal darı vermeyin. Karaciğere hafif yük binmiş gibi. Antibiyotik başlamaya gerek yok. Karaciğeri desteklememiz gerek ama. Powerchol ve carnispeed alabilirsiniz. Sedochol de opsiyonel olarak alıp almama konusunu size bırakıyorum.
Ak darı , aspur, yulaf ağırlıklı besleyin.

Dışkı çevresinde ufak bir leke var. Sık dal darı kullanmanız sebebiyle olabilir. Dal darı vermeyin. Karaciğere hafif yük binmiş gibi. Antibiyotik başlamaya gerek yok. Karaciğeri desteklememiz gerek ama. Powerchol ve carnispeed alabilirsiniz. Sedochol de opsiyonel olarak alıp almama konusunu size bırakıyorum.
Ak darı , aspur, yulaf ağırlıklı besleyin.
Dediklerinizin hepsini sipariş ettim. Ne kadar aralıklarla nasıl kullanmalıyım ve ne kadar süre kullanmalıyım? Kusması iki gündür yok yazdığım gün kustu sadece, şimdi kendi yeminden de az az da olsa yiyor muhtemelen benim hatamdan dolayı daldarıya alışmıştı 🙂. Yardımlarınız için de çok teşekkür ederim.

Aşırı korumacılık ve üstüne titreme de zarar veriyor onlara. Gereksiz konfor sağlamaya çalışmak da öyle. Dal darıyı sevdikleri için sürekli vermek mesela.
50 cc suya 15 damla powerchol, 5 damla prozim ve 10 damla da carnispeed katarak başlayın ve 15 gün boyınca her gün verin. Haftada bir gün ise powerchol yerine 15 damla sedochol katarak verin. Sık sık gelişmeleri paylaşın dozu ve haftalık programı belirleriz.

Geri