Kuşumda 2 aydır geçmeyen kusma

Mercan990

Yeni Üye
Merhaba herkese,

Muhabbet kuşum iki ay önce yem kusmaya başladı. Bunun üzerine veterinere gittik, test yapmadı, üşütme olduğunu söyledi. Antibiyotik kullandık 10 gün kadar. Birkaç günlüğüne kusması olmadı ancak daha sonra yine aynı devam etti. Hatta ilaç kullanımı sonrası beyaz salyalı ve kokusuz kusma da eklendi. İlaç etkisi ya da kusmaya bağlı tahrişten oldu galiba tam bilemiyorum. Şu anda güncel olarak da yem kusma, kokusuz ve beyaz salyalı kusma var. Ara ara kabarıyor. Bir de beyaz salyası kafasının üstüne yapışıyor ve kurudukça siyah renk alıyor. Çok temizleyemiyorum, izin vermiyor. Bunun dışında yemesi ve dışkısı iyi. Başta 41 gramdı şu an ise 38 gram. İki aydır çare bulamadık umarım sizin sayenizde sağlığımıza kavuşuruz. Bir de Denizli’de oturuyorum, veteriner tavsiyesi olan varsa çok mutlu olurum.

Merhaba,
Şimdi veya sabah eczaneden triflucan şurup alınız. Bulamazsanız mikostatin şurup alınız.
Ağzına 1 damla damlatınız. Sabah 1 damla akşam 1 damla. Yuttuğundan emin olunuz.
Eğer ,ben veremem derseniz suyundan içiyorsa suyuna katıp verin o zaman,50 ml suya 10 damla ekliceksiniz şuruptan. Günde 2 kez ilaçlı suyu tazeleyin yeniden hazırlayıp kafese takın. Sabah 7 de suyu kafese taktınız diyelim,öğlen 2 gibi döküp yeniden ilaçlı su hazırlayıp kafeste takılı kalsın gece yatana kadar. Gece suluğu kafesten çıkarın,sabah susamış olsun ki ilaçlı suyu içebilsin.
14 gün kullanacaksınız fire vermeyiniz.
Kuşun yaptığı yeni dışkıları da şimdi paylaşın flaşsız.
Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube
Kuşun güncel videosunu da video sesi açık olacak şekilde paylaşın.
Bu arada kullandığınız antibiyotik ismi neydi,dozaj ve kaç gün kullandığınızı belirtiniz.

Teşhisi nedir peki sizce? Bu ilaç zarar yapar mı bir de karaciğerine? Kullandığım antibiyotik neydi bilmiyorum, şırıngaya çekilip verildi. İkili antibiyotik tedavisi uygulanmıştı. Biri renksiz diğeri turuncu kırmızı renkliydi. 10 gün ve günde birer damla olacak şekilde kullandık. Dışkıyı da ekliyorum.

Bir de yanında eşi de var, ona iki aydır bir bulaş olmadı. Bulaşıcı değil gibi o yüzden ne var hiç bilemiyorum.

Teşhisi nedir peki sizce? Bu ilaç zarar yapar mı bir de karaciğerine? Kullandığım antibiyotik neydi bilmiyorum, şırıngaya çekilip verildi. İkili antibiyotik tedavisi uygulanmıştı. Biri renksiz diğeri turuncu kırmızı renkliydi. 10 gün ve günde birer damla olacak şekilde kullandık. Dışkıyı da ekliyorum.

Bir de yanında eşi de var, ona iki aydır bir bulaş olmadı. Bulaşıcı değil gibi o yüzden ne var hiç bilemiyorum.

Flaşsız çekin dedim ama..
Siz sabah dışkı fotosu atın,kafes tabanına beyaz peçete serin,kuş gece üzerine dışkılar,sabah daha çok dışkı olur ve fotosunu atarsınız.

Kesin teşhis istiyorsanız swap testi yapan bir veteriner kliniği veya hayvan hastanesi ya da laboratuvar bulmanız lazım ve de kuştan swap testi almayı bilen bir kliniğe gitmek lazım. Swap çubuğu oluyor,kursağına sokuyorlar ve kursak sıvısını inceliyorlar. Ve yeni yaptığı dışkılardan da swap alınabilir veya peçeteye yapmışsa beraber incelenebilir. Her ikisinin de incelenmesi iyi olur. Kesin teşhis istiyorsanız swap testi yapan bir yer bulmanız lazım. İlle egzotik veyahut kanatlı kliniği olması şart değil,diğer hayvanlara da swap yapılabiliyor teşhis için. Kuşa da swap yapmayı bilen ve alet edavatı olan bir klinik bulabilirseniz oraya yaptırmanızda sorun olmaz. Teşhisi öğrendikten sonra tedavi basit zaten. Candida çıktı diyelim yani mantar,tedavisi antifungal ilaçtır. Triflucan şurup kullanılabilir,mikostatin vs.
Bakteri çıktı diyelim hangi bakteri olduğu da söylenirse,ona göre antibiyotik kullanılır. Bilinçli tedavi yani.

Ama maliyetli bunlar,bütçeniz varsa yaptırın.
Ve ciddi hastalık varsa da hızlı olmakta fayda var bir an evvel teşhis konmalı. Eğer hayır derseniz tahmine dayalı tedavi ile gitmek durumundasınız.

Geri