Kuşumu nasıl eğitebilirim?

guest1939294

Yeni Üye
Biraz geç oldu fakat kuşumu eğitmek istiyorum. İlk aldığımızda yavruydu ve ürkekti üstelik baya inatçıydı. Kafes içinde tüm malzemeleri söküp yavaş yavaş elimi uzattığımda gelmiyordu elime hiçbir türlü alışamıyordu haftalarca denedim olmadı. Hiçbir kuş öyle olmaz mutlaka eğitilir diyecek arkadaşlar için inanın her yolu denedim ama olmadı. Şimdi 3 yaşında dişi tekrardan eğitmeyi denedim kafes içinde parmağımda saatlerce tuttum fakat parmağımda kalsa bile en ufak hareketlilik ya da kolumun hareket ettiğini fark ettiğinde parmağımı ısırıyor. Defalarca parmağımı uzattım kafesin içinde mutlaka bende kaçıyor bende dışarı çıkarayım dedim. Dışarıda işler biraz daha iyi önce klimanın üstünde kondu sonra kaçmayı denedi bir kaç defa fakat bi şekilde parmağıma geldi. Bende kafeste yapamıyorum bari dışarıda yapmayı deneyeyim dedim merdiven yapmaya başladım. 5 kere falan yaptıktan sonra ona da sinirlendi parmağımı tekrar ısırmaya başladı bende çekmedim tekrar merdiven yaptırdım ama ne kadar gelse de ısırmaya devam ediyor. Perdenin arkasına geçmeyi denedim parmağından hiç ayrılmadı ya da uçmadı zaten verebileceğim bi ödül de yok yavruluktan beri salatalık haşlanmış yumurta darı vs. vermeyi deniyorum yemiyor. Neyse parmağımda kaldı ama yine parmağımı ısırmaya devam etti ve ısırıkları inanılmaz acıtıyor nerdeyse koparacak. Demem o ki ne yaparsam yapayım olmadı büyük ihtimalle ben hata yaptım fakat hayvanın kendi karakteri ve asabiliğinin payı da olduğunu düşünüyorum. Buraya kadar okuyup nasıl evcileştirebileceğime dair ipucu verebilecek birisi olursa minnettar kalırım çünkü elimin ısırılmasından bıktım 30 dakika boyunca hareketsiz kalsa bile ısırmaya devam ediyor.

Merhaba,
Kızgınlık döneminde olabilir,kızgınlıktaysa agresif olabilir.
Kuşun güncel kısa bir videosunu ve son yaptığı dışkıları flaşsız çekip paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube.com

Kuşunuz dişi ve kızgınlık döneminde yani üreme döneminde. Bu dönemde agresiflik normal. Sürekli kızgınlık halindeyse ondan sebep de agresiflik olabilir hep. Eşi var mı?
Eşi yok ve kastettiginiz ceresinin renginin kahverengi olmasiysa evet sürekli kızgınlık hâlinde

Ee hep böyleyse onu tetikleyen şeyler var olabilir. Beslenme programını detaylıca yazar mısın neler veriyorsunuz yazın.
Ayrıca saklanabileceği yuva veya yuva gibi deliklere giriyor yuva arıyor mu?

Ee hep böyleyse onu tetikleyen şeyler var olabilir. Beslenme programını detaylıca yazar mısın neler veriyorsunuz yazın.
Ayrıca saklanabileceği yuva veya yuva gibi deliklere giriyor yuva arıyor mu?
Gold Wings multivitamini var bazen limon ve sirke de koyuyorum yemi garden mix pembe şerit haşlanmış yumurta salatalık marul gibi şeyleri vermeyi denedim yavruluğundan beri ama nerdeyse hiç yemiyor dal darısı asıp alıştırmayı denedim fakat onu da yemedi dışarı çıktığında da herhangi bir yuva arayışına ya da deliğe girmiyor videodaki dolabın üzerinde çoğunlukla duruyor sadece bir kere koltuğun altında bulmuştum onun haricinde dediğim gibi dolabın üzerinde

Bu kuş bende olsa eğitirim gibi 😀
Çok tatlı maşaallah.
Eğitimi nasıl veriyorsunuz ona nasıl yaklaşıyorsunuz bu önemli. Kuşu sevmek için direkt el kol hareketi yapılmaz yabani kuş için.
Kafes içinde eğitime başlayın örneğin kafese yavaşça elinizi sokun kuşun ayağına yakın olacak şekilde parmağınızı ona yaklaştırın bunu birkaç kez yapın ama ona dokunmayın,birkaç kez böyle yapıp sonra ona çaktırmadan yavaşça kenardan ona dokunun yani kanadına yakın kısımlara.
Gece yatarken yem kabını çıkarın kafesten,sabah olunca acıkınca elinize yem koyun ve kafesten içeri elinizi sokup yavaşça yaklaşın bu arada da ona tatlı sakin ses tonlamasıyla konuşun aşkım cicikuşum falan gibi. Elinizden hemen yemeyebilir biraz bekleyin. Sevdiği oyuncağı falan varsa elinize alın ve kafesten içeri sokup karşısında bekletin. Daha sonra parmağınızı tekrar içeri sokup ayağı ile parmağınıza çıkmasını sağlayın. Bekleyin sabır gösterin ama.
Sakal kısmına masaj yapun yine yavaşça elinizi yaklaştırıp. Telefonunuzdan muhabbet kuşu sesi ötme sesi açıp kuşa yaklaşın telefonu kuşa gösterin ve ekrana gelmesini sağlayın. Bu sırada da ona yakın olun konuşmaya çalışın elinizi yaklaştırın.

Kuşu kafesten salar salmaz bahsettiğiniz o dolaba çıkıyorsa eğitim zaten veremezsiniz. Başka bir odada ona eğitim verin,dolaba gitmesini bir müddet engelleyin.

İyi bir eğitimle onu fethedebilirsiniz bu mümkün. Dişiler de eğitilebilir yetişkin olsa dahi.

Beslenmeye gelirsek dal darı zaten vermeyin obezite yapabilir.
Haftada 1 multivitamin,haftada 2 B vitamini,haftada 2 kez probiyotik veriniz düzenli.
Arada biraz elma verebilirsiniz.

Bu kuş bende olsa eğitirim gibi 😀
Çok tatlı maşaallah.
Eğitimi nasıl veriyorsunuz ona nasıl yaklaşıyorsunuz bu önemli. Kuşu sevmek için direkt el kol hareketi yapılmaz yabani kuş için.
Kafes içinde eğitime başlayın örneğin kafese yavaşça elinizi sokun kuşun ayağına yakın olacak şekilde parmağınızı ona yaklaştırın bunu birkaç kez yapın ama ona dokunmayın,birkaç kez böyle yapıp sonra ona çaktırmadan yavaşça kenardan ona dokunun yani kanadına yakın kısımlara.
Gece yatarken yem kabını çıkarın kafesten,sabah olunca acıkınca elinize yem koyun ve kafesten içeri elinizi sokup yavaşça yaklaşın bu arada da ona tatlı sakin ses tonlamasıyla konuşun aşkım cicikuşum falan gibi. Elinizden hemen yemeyebilir biraz bekleyin. Sevdiği oyuncağı falan varsa elinize alın ve kafesten içeri sokup karşısında bekletin. Daha sonra parmağınızı tekrar içeri sokup ayağı ile parmağınıza çıkmasını sağlayın. Bekleyin sabır gösterin ama.
Sakal kısmına masaj yapun yine yavaşça elinizi yaklaştırıp. Telefonunuzdan muhabbet kuşu sesi ötme sesi açıp kuşa yaklaşın telefonu kuşa gösterin ve ekrana gelmesini sağlayın. Bu sırada da ona yakın olun konuşmaya çalışın elinizi yaklaştırın.

Kuşu kafesten salar salmaz bahsettiğiniz o dolaba çıkıyorsa eğitim zaten veremezsiniz. Başka bir odada ona eğitim verin,dolaba gitmesini bir müddet engelleyin.

İyi bir eğitimle onu fethedebilirsiniz bu mümkün. Dişiler de eğitilebilir yetişkin olsa dahi.

Beslenmeye gelirsek dal darı zaten vermeyin obezite yapabilir.
Haftada 1 multivitamin,haftada 2 B vitamini,haftada 2 kez probiyotik veriniz düzenli.
Arada biraz elma verebilirsiniz.
Teşekkürler parmağımı kopartmazsa deneyeceğim

Teşekkürler parmağımı kopartmazsa deneyeceğim
Yok o kadar korkulacak bir durum yok. Birkaç ısırabilir sonra alıştıkça bırakır zaten. Siz yabancı olduğunuzdan size yanaşmıyor. İlk başta birkaç darbe alabilirsiniz ama sonuçta kuş bu,gagasının çapı belli gücü belli.
Dediğim şekilde yaklaşmanız lazım aksi takdirde eğitmeniz ve size alışması çok zor.

Geri