guest1939294
Yeni Üye
Biraz geç oldu fakat kuşumu eğitmek istiyorum. İlk aldığımızda yavruydu ve ürkekti üstelik baya inatçıydı. Kafes içinde tüm malzemeleri söküp yavaş yavaş elimi uzattığımda gelmiyordu elime hiçbir türlü alışamıyordu haftalarca denedim olmadı. Hiçbir kuş öyle olmaz mutlaka eğitilir diyecek arkadaşlar için inanın her yolu denedim ama olmadı. Şimdi 3 yaşında dişi tekrardan eğitmeyi denedim kafes içinde parmağımda saatlerce tuttum fakat parmağımda kalsa bile en ufak hareketlilik ya da kolumun hareket ettiğini fark ettiğinde parmağımı ısırıyor. Defalarca parmağımı uzattım kafesin içinde mutlaka bende kaçıyor bende dışarı çıkarayım dedim. Dışarıda işler biraz daha iyi önce klimanın üstünde kondu sonra kaçmayı denedi bir kaç defa fakat bi şekilde parmağıma geldi. Bende kafeste yapamıyorum bari dışarıda yapmayı deneyeyim dedim merdiven yapmaya başladım. 5 kere falan yaptıktan sonra ona da sinirlendi parmağımı tekrar ısırmaya başladı bende çekmedim tekrar merdiven yaptırdım ama ne kadar gelse de ısırmaya devam ediyor. Perdenin arkasına geçmeyi denedim parmağından hiç ayrılmadı ya da uçmadı zaten verebileceğim bi ödül de yok yavruluktan beri salatalık haşlanmış yumurta darı vs. vermeyi deniyorum yemiyor. Neyse parmağımda kaldı ama yine parmağımı ısırmaya devam etti ve ısırıkları inanılmaz acıtıyor nerdeyse koparacak. Demem o ki ne yaparsam yapayım olmadı büyük ihtimalle ben hata yaptım fakat hayvanın kendi karakteri ve asabiliğinin payı da olduğunu düşünüyorum. Buraya kadar okuyup nasıl evcileştirebileceğime dair ipucu verebilecek birisi olursa minnettar kalırım çünkü elimin ısırılmasından bıktım 30 dakika boyunca hareketsiz kalsa bile ısırmaya devam ediyor.