Kuşumun arada çıkardığı değişik ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _END_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_END_

Yeni Üye
https://streamable.com/61acdj Burada o ses var

Arada bu sesi çıkartıyo ve o an hızlı hareket ettiği zamanlar daha çok hızlı bir şekilde o sesi çıkartıyor
Olduğunda kafesten çıkartıyoruz ve bir süre sonra sesi çıkartmayı bırakıyo
Ancak bu gece sinek ilacı takılıydı tabletle olan acaba onun bir etkisi olmuşmudur
Sesi çıkartmaya başladığında sinek ilacını çıkardım ve biraz cam açtım

Sesin sebebini bilemiyeceğim ama o tabletler hava sirkülasyonu olan alanlarda kullanılır.
Kuşunuzun videosunu(kuyruk,kanat ve genel durumunu gösterecek şekilde),toplu halde kağıt havlu üzerine yaptığı dışkıların resmini eklerseniz bilgisi olanlar daha kolay yardımcı olabileceklerdir.

Sinek ilacını taktıktan sonra mı ses sorunu olmaya başladı? Kuş zor nefes alıyor solunum zehirlenmesi olabilir. Sinek ilaçlarının olduğu ortamlarda canlı olmamalıdır. Sinekler öldükten sonra ise sinek ilacının olduğu ortam çok iyi havalandırılmalıdır. Tabii insan sağlığına zarar vermeyen sinek ilaçları var mıdır bilmiyorum ama eğer bunlardan değil de zararlı olanlarından ise kullandığınız ürün,kuşa zarar vermiş olması söz konusu.
Veteriner görmeli,akciğerlerine bakmalı röntgen çektirin. Hava verilmesi gerekebilir kuşa.

Kullandığı Sinek ilacı değil anladığım kadatıyla ( prize takılan ) Sinek kovar tablet. Eğer öyleyse O sesin sebebi sinek kovar değil. Tavsiyem yarın eczaneden %2 lik iyot lügol solisyon alıp ilk gün uarom suluğa 1 damla ertesi gün tam suluğa bir damla katarak vermenizdir. Eğer solunum düzelmezse ilaç kullanmak gerekecek. Gelişmelere göre yol çizeriz

Geri