Kusumun bir turlu nedenini tespit edemedigim tuhaf davranislari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tubaist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tubaist

Yeni Üye
Iyi aksamlar oncelikle benim 2 adet erkek muhabbet kusum var 2 seneyi askin zamandir bizimleler videolarda da goreceginiz uzere evimizin ilk misafiri sari olan kusumuzdu sonrasinda 6 ay kadar sonra yalniz kalmasin diye es almak istedik ancak pet shop sagolsun onuda erkek vermis tespit tam olarak yapilamiyomus degisiyormus yasi ilerledikce vs dedi ve disi ile degistirmedi bizim kuslar 2 erkek kaldilar basbasa
Ara sira kavga etselerde bir sorun yoktu senede bir iki kez tatile ciktigimizda kuslarimla ilgilenecegini bildigim bir arkadasima birakiyordum ancak bu yil bir baska kisiye biraktim ev arkadasi korktugu icin 4 gun kafesten cikarmamislar baska herhangi bir problemden bahsetmedi ancak kuslari aldiktan bir kac gun icinde ozellikle sari olanda tuhaf davranislar basladi kafese asili durma inler tarzi surekli devam eden sesler mavi olandada sessizlik ve dusunceli bir durum farkedince endiselendim hareketleri istahlari ve kaka gorunusunde problem yok arife gunu veterinere goturdum 2 cesit sivi ilac bir adet toz ilac hazirladi siringanin icinde verdi hepsinden bir cizgi kadar sularina karistirmami soyledi bir adette prednol tablet eritip bir cay kasigi alip onuda suyuna karistir 5 gun devam et dedi ilaclari kullandikca kuslarim normale dondu ama son 4-5 gundur yine cok tuhaf davraniyo sabah aksam videoda duyacaginiz sesi cikariyo hem uzuluyorum hemde acikcasi psikolojimi bozdu cunku hic susmuyo inliyo mu agliyo mu anlayamiyorum diger mubisime de uzuluyorum garip garip bakiyo arkadasina surekli inleme sesiyle ayni kafesteler kac kisiye sordum veterinerede goturdum cozum bulamadim cok rica ediyorum tecrubeli arkadaslardan nedir bu durum nasil cozebilirim bana yardimci olursaniz com sevinirim simdiden tesekkurler video ve fotolari sonraki mesajlara yukluyorum

20180906_234054_HDR.jpg
20180907_000850_HDR.jpg
20180820_155043_HDR.jpg
20180820_155105_HDR.jpg
20180906_234054_HDR.jpg
20180907_000850_HDR.jpg

O konuda da bir fikir birligi yok veteriner erkek dedi kuscularin bir kismi da disi diyor bizde anlamadik

Bana sorarsanız kuşların ikiside dişi.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acikcasi cinsiyeti cok onemli degil su anda onemli olan sagliklari onlar bana birsey anlatmaya calisiyor ama ben anlayamiyorum videolari izleyip yorum yapabilecek birileri varsa cokk seviniri.

Solunum yolu enfeksiyonu olabilir ses pek çok çıkmıyor.

Peki napabilirim tavsiyeniz nedir kullandigim ilaclar cozum olmadi tekrar mi goturmeliyim veterinere birde foto ve videolardaki durusunu gormussunuzdur garip degilmi sizce onceden yoktu surekli kuyrugu havada hatta tamamen dik acaba ciftlesme istegiyle ilgili olabilir mi

Kuşun ileri derecede astım olduğunu düşünüyorum. Kullandığınız prednol isimli ilaç zaten kortizondur, astıma en kısa sürede etki eden ilaçtır ama tedavi etmez, kullanıldığı sürede hırıltıyı keser bırakınca hırıltı tekrar başlar. Uzun süre kullanımda kuşu öldürür. Veteriner prednolun dozunu ne kadar ölçek verdi ? Benim tavsiyem bu gecelik kuşun nefesini rahatlatmak için prednolun 4/1'ini ezip suyuna karıştırın verin. Bu akşamlık rahatlatalım kuşu.

Ali bey gercekten mi astim mi olmustur diyosunuz veteriner yarim cay bardagi suda 1 tableti erit icinden 1 cay kasigi al suluguna karistir dedi diger ilaclarla birlikte suluguna ekledim bende

Benim de astımlı kuşum vardı benzer sesleri çıkarıyordu, bundan yola çıkarak astım dedim. Bir de kortizon astımı hızlı şekilde keser, sizin kuşta da benzeri olmuş. Siz vetin dediği gibi suyu yapın prednolu bu akşam verin. Kafa aşağı durmasının sebebi de sanırım nefes problemi kaynaklı.

Yarın hipradoxi isimli ilacı alın, tam suluğuna 0.5 cc olarak 1 hafta boyunca kullanın. ilk gün 0.5 cc verin, daha sonra ilacın dozunu yavaş yavaş artırın, ama 1.0 cc geçmesin.

Dediginiz gibi prednolu suluguna koydum diger kusun ilacli sudan icmesi sorun olmaz degilmi

Bu arada verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler bu miniklerden anlayan birilerini bulmak gercekten cok zor

Dediginiz gibi prednolu suluguna koydum diger kusun ilacli sudan icmesi sorun olmaz degilmi

Sağlıklı kuş içmese daha iyi ama içse de sorun olmaz. Yarın dediğim ilaca mutlaka başlayın, kuşun durumuna göre hiprodoxinin yanına prodnoluda ilk 3 gün daha düşük dozda ekleyebilirsiniz.

Geri