Kuşumun boynunda şişlik var

bademkuşum

Yeni Üye
Herkese merhaba. 6 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. 1 hafta önce kuşumun kursağinin sol tarafında bir şişlik fark ettik. Evimizin yakininda bir veteriner ablamız var, kendisi kanatlı uzmanı değil ama hem kuşuma çok nazik davrandiği için hem de kuşum ona alışık olduğu için röntgen çektirdik ve şişlik röntgende çikti. Veterinerimiz kanatlı uzmanı olmadiği için yorumlayamadı. Şişliğin hava ile mi yoksa sıvı ile mi dolu olduğunu anlamak için şişliğe şırınga batirdi ve içinden sari renki bir sıvı çıktı. Dün Ankara üniversitesi veterinerlik fakültesine gittik, sadece röntgene bakarak kursak mantarı dediler, kendileri de bir röntgen çekip kesinleştirdiler tanıyı. örnek alinmasini istedik gerek yok diyip mikostatin ve metpamid verdiler, 1 hafta sonra kontrole gelin dediler.
Kuşumun genel durumu ise şöyle yemesi iyi, kilosu 50gram, veterinerliğe gidene kadar akşamlari ötüp oynuyordu ancak 2gündür çok yorgun ötmesi, konuşması tamamen durmuş değil hâlâ evde ses olunca ötüp konuşuyor ancak çok çok fazla uyuyor, aşiri derecede bir kaşinmasi var çok kaşiniyor ve siyah-beyaz kepekler ve sanki traş olmuş gibi kıllar döküyor. Nefesinde bir sıkıntı görünmüyor, kuyruk sekmesi yok. Öğürme hareketi ve yem yedikten sonra kusma hareketi yapiyor ancak kusmuyor. Kusma hareketini yaparak ağzına bir tane yem çikartip onu ağzında evirip çeviriyor.
Ben konulan teşhisten tatmin olmadim bir de kuşlara metpamid'in çok ağır geldiğini, kullananan kişilerin kuşlarinin kısmi felç geçirdiğini okudum ve ilaçlara başlamadim şu an entrobac isimli bir probiyotik veriyorum kendisine.
Sizce kuşumun neyi var? Yardimci olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Röntgen resimlerini, çekilen sıvıyı ve kuşumun kendisini paylaşıyorum aşağida

Geri