Elifvekopuk
Meraklı Üye
Kuşumun dışkısında bazen hava kabarcığı sorunu var gazını nasıl giderebilirim arkadaslar bana bi.cozum önerebilir misiniz
Kuşun dışkısının sıvı kısmında, yani idrarın atıldığı kısımdaysa fazlaca gaz olduğunu gösterir; her zaman böyle ise bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini söyleyebiliriz ve bu da antibiyotik tedavisi gerektirebilir. Bu gaz problemi bir mantardan dolayı da olabilir her şeyden de olabilir, mesela yediklerinden. Kuşunuzun dışkısı sulu mu, katı mı, yahut kursağında hava var mı bunlar önemlidir. Bu tarz rahatsızlıklar yoksa telaş edilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.Kuşumun dışkısında bazen hava kabarcığı sorunu var gazını nasıl giderebilirim arkadaslar bana bi.cozum önerebilir misiniz
Dışkısı normal aslında ama geçen gün gördüm bide bugün dediklerinize dikkat edicem fakat kursağında hava olduğunu nasıl anlarım onu bilmiyorumKuşun dışkısının sıvı kısmında, yani idrarın atıldığı kısımdaysa fazlaca gaz olduğunu gösterir; her zaman böyle ise bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini söyleyebiliriz ve bu da antibiyotik tedavisi gerektirebilir. Bu gaz problemi bir mantardan dolayı da olabilir her şeyden de olabilir, mesela yediklerinden. Kuşunuzun dışkısı sulu mu, katı mı, yahut kursağında hava var mı bunlar önemlidir. Bu tarz rahatsızlıklar yoksa telaş edilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Meyve veriyorsanız, fazla vermeyin. Suyuna limon damlatabilir, sindirim sistemine yardımı olacak tahıllar verebilirsiniz. En önemlisi kuşunuza hafta da 1 ya da 2 kez probiyotik tedavisi uygulamanızı tavsye ederim, normalde de verilen probiyotik kuşlarımızın metobolizması için oldukça etkilidir; özellikle sindirimde. Normal bir suluğ 1/4 oranında, bir çay kaşığından az şekilde kuru maya eklerseniz bu mümkündür. Hayırlı, sağlıklı beslemeler.
Tamam bunuda yapmaya çalışcamArkadaşın söylediklerine ek olarak suluğa elma sirkesi damlatabilirsiniz. 1 tam suluğa 10 damla kadar günde 2 sefer suyu tazeleyebilirseniz iyi olur aksi takdirde gün aşırı değiştirmeniz gerekir. 1gün temiz içme suyu 1 gün sirkeli su şeklinde 1 hafta kadar deneyin bakın bakalım bir değişiklik olacakmı. ama sirkeli su 2 gün kalmasın sulukta ona dikkat edeceksiniz. sirke kursak mantarı dahil olmak üzere sindirim sistemi enfeksyonları veya önceden güvenlik anlamında baya etkilidir.
Kursağındaki şişlikten anlarsınız, yahut elinize alıp bakabilirsiniz. Eğer öyleyse, mantar tedavisi gerektirecektir. Mantarın türü gereği, kursağında şişme olabilir dolayısı ile sindirim sıkıntısı oluşur, ilerlerse kursak mantarına kadar gider , kursak mantarını ağzından gelen mahoş kokudan anlayabilirsiniz ve kursak mantarı tedavi edilmez ise ölüme sebep olabilir.Dışkısı normal aslında ama geçen gün gördüm bide bugün dediklerinize dikkat edicem fakat kursağında hava olduğunu nasıl anlarım onu bilmiyorum
Kursagi normal baktım şimdi bu ara meyveyi fazla yedi ondan olabilir mi pekiKursağındaki şişlikten anlarsınız, yahut elinize alıp bakabilirsiniz. Eğer öyleyse, mantar tedavisi gerektirecektir. Mantarın türü gereği, kursağında şişme olabilir dolayısı ile sindirim sıkıntısı oluşur, ilerlerse kursak mantarına kadar gider , kursak mantarını ağzından gelen mahoş kokudan anlayabilirsiniz ve kursak mantarı tedavi edilmez ise ölüme sebep olabilir.
Tamam şimdi limon yapıyorum yarın temiz su ertesi gün elma sirkesiHerşeyi aynı anda değil. sırayla yapın. Mesela 1 gün limonlu su 1 gün temiz içme suyu, 1 gün sirkeli su 1 gün temiz içme suyu 1 gün kurumayalı(probiyotik) su 1 gün temiz içme suyu şeklinde. Hergün farklı takviye yaparak hayvanın içini yakmayalım![]()
TamamOlabilir. bir müddet kendi yeminden farklı takviye besin vermeyin isterseniz
Dikkat edeceğimölçüyü de kaçırmayın amakolay gelsin
Peki limon kaç damla damlatayim kusura bakmayın fazla soru.soruyirum amaOlabilir. bir müddet kendi yeminden farklı takviye besin vermeyin isterseniz
Kursagi normal baktım şimdi bu ara meyveyi fazla yedi ondan olabilir mi peki