Kuşumun hastalığı nedir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertotem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mertotem

Yeni Üye
Yaklaşık 1 hafta önce kusma hareketi ve beyaz dışkı yapmaya başlamıştı göğüsüde jilet gibiydi bende kursak mantarı olabileceğini düşünüp 5 gün boyunca suyunda dacostatin verdim, dışkısı ve öğürmesi düzelmişti iyi gibiydi kusması geçmiş gibiydi göğüsü hala aynıydı 3 gün geçti tekrardan kusuyor gibi yapmaya başladı ve bazen nefes alamıyor gibi kıh sesler geliyor hapşırıyor bu yeni başladı bugün sabah cıvık dışkı yaptı onun haricî gelen dışkılar iyi gibi duruyor ağzında bir lezyon veya koku yok. Ne yapacağımı bilemedim tüy döneminde bugun bt am forte verdim birde kombi mix ve med tollyamin sipariş ettim başka bir hastalık olmasına karşı ne yapmalıyım

Hocam yanlış tedavi uygulamışsınız. Mantar ilaçları 5 gün uygulanıp kesilmez. En az 14 gün kullanılır. Hatta bazen 1 ay veya daha fazla kullanmak gerekebilir. Kuş iyileşti diye düşünüp ilacı kesmek yapılan en büyük hatadır.
Dacostatini keseli kaç gün oldu ? Suyuna kaç damla katıyordunuz ?

5 gün kullandım hocam yarım suluğun yarısından daha az bir su katıyordum mercimek tanesi Dacostatin veriyordum. Bazen suluğuna katıp bide mama hazırlayıp içine yine mercimek tanesi katıp gagasının kenarindan şırıngayla besliyordum kursaktan beslemeyi bilmediğim için. Şuan belirgin bir kusması yok ama öğürmesi var ama kursakta bir problemi olduğu belli canı acıyor gibi yemesinde çok sorun yok fazlasıyla kaşınıyor gün boyu tüyde olduğu içindir diye düşünüyorum ve solunumda bir sıkıntısı var gibi bazen kıh sesleri geliyor nefes almakta zorlanıyor gibi hissediyorum hapşırıyor gün içinde fazla ama buda tüyden mi yoksa hastalık solunuma mı etkiliyor bilmiyorum. ne yapmalıyım hocam kombi mix bir kaç güne gelir yoksa dacostatin tedavisini tekrar başlatmalıyım

E coli olabilir mi acaba dedim ama dışkıları çok kötü değil gibi kokulu bilmiyorum dikkat edicem bu yüzden kombi mix de aldım

Siz şuan ağzına bir damla dacostatin damlatıp. Suyunu alıp 4 saat sonra yarım suluğa 10 damla dacostatin katarak verin. Gelişmelere göre gerekirse combimix başlarız.

Dacostatin toz şeklinde hocam mercimek tanesi kadar damlalıpa katıp az birşey su katıp çalkalayıp damlatabilirim ağzına

Öyle yapın. Dozdan korkmayın nistatin sistemik ilaç değildir.

Sağolun hocam gelişmeleri aktarıcam böyle kaç gün devam edeyim

Sağolun hocam gelişmeleri aktarıcam böyle kaç gün devam edeyim
Yarından itibaren 50 ml suya 10 damla şeklinde devam edebilirsiniz. Ağza damlatmak kolaysa sizin için her gün bir damla da ağzına damlatabilirsiniz.

Hapşırık varsa kuşta solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Eğer 5-6 güne geçmezse antibiyotik de başlarız.

Merhaba hocam bugun 7. Gün dışkısı iyi kusma hareketiyle karşılaşmadım ara hapşırmaları var yine havalar soğudu ve tüyde belki ondandır ne yapmalıyım dacostatini vermeye devam mı etmeliyim
Hapşırık varsa kuşta solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Eğer 5-6 güne geçmezse antibiyotik de başlarız

Merhaba hocam bugun 7. Gün dışkısı iyi kusma hareketiyle karşılaşmadım ara hapşırmaları var yine havalar soğudu ve tüyde belki ondandır ne yapmalıyım dacostatini vermeye devam mı etmeliyim
Dacostatini 14 güne tamamlayın. Sonra gerekirse antibiyotik başlarız.

Geri