Kuşumun kalp hastalığı var

yusuf yaman

Yeni Üye
Merhaba 2 tane kuşum vardı 15 aydır birliktelerdi maalesef birini kaybettim, diğer kuşumu 1 ay önce hastalık bulaşıcı ise diğerine geçmesin diye ayırmıştım iyiydi gayet yem yiyor su içiyordu ama kronik kalp hastalığı var dedi veteriner uçamıyor 1 senedir filan vık vık vık ses çıkarıyor uçmaya çalışırken bu şekilde yaşıyor diger kuşum ölünce onun üzüntüsünden sanırım kalp yetmezliği ilerledi ayakları pembeydi morardı gagası yine biraz morardı dışkısı biraz bozuldu ishal oldu diğer kuşum ölene kadar hiçbir sorunu yoktu kalp hastalığı vardı ama gayet aktif canlıydı ayağı gagası iyiydi önerebileceğiniz bir ilaç var mı kalbi aşırı hızlı atıyor gagası ve ayakları mor halsiz duruyor yem yiyor su içiyor kafesin dışına da çıkıyor ama kalbi iyi değil aşırı hızlı atıyor 3-4 gün bekledim üzüntüsü azalır geçer belki diye ama geçmedi maalesef kafasını arkaya koyup uyuyor genelde

Merhaba,geçmiş olsun.Kuşun vik vik ses çıkardığı videoyu ve dışkı resmini ekler misiniz?
*Videoda kuşunuz net şekilde görünürse iyi olur,30 saniye veya daha uzun olabilir.Streamable.com a yükleyip buradan linkini paylaşabilirsiniz.
*Dışkı içinde kafes tabanına beyaz kağıt havlu koyup 4-5 dışkısının olduğu resmi Hızlıresim.com a yükleyip buraya linkini eklersiniz.

Kalp hastalığı teşhisi nasıl kondu?
Kuşun videosunu ve son yaptığı dışkıları flaşsız net şekilde çekip paylaşınız. Videonun sesi de açık olsun duyalım. Hassas terazi varsa kuşu tartın. Kuşta gördüğünüz tüm hastalık belirtilerini yazın. Ve ölen kuşta hangi belirtiler vardı yazın.
Öğürme,kusma,hapşırma tıksırma,aşırı zayıflama ve aşırı şişmanlık vs vs

Kalp hastalığı teşhisi nasıl kondu?
Kuşun videosunu ve son yaptığı dışkıları flaşsız net şekilde çekip paylaşınız. Videonun sesi de açık olsun duyalım. Hassas terazi varsa kuşu tartın. Kuşta gördüğünüz tüm hastalık belirtilerini yazın. Ve ölen kuşta hangi belirtiler vardı yazın.
Öğürme,kusma,hapşırma tıksırma,aşırı zayıflama ve aşırı şişmanlık vs vs
Veterinere götürdük steteskop ile kalbini dinledi kuşun durumunu anlattık nefes alırken vik vik ses çıkarıyor uçamıyor dedik kronik kalp hastalığı var pek fazla yapılacak bir şey yok dedi ventolin verin ara ara dedi sıcak ortamda rahatsız etmeden dursun dedi okaliptus yaprağı filan koyun dedi bi antibiyotik verdi o vik vik sesini azalttı ama tam geçmedi o da kronik zaten geçmez dedi 1.5 senedir o şekilde yaşıyor vik vik sesi azalmıştı baya,diğer kuşum ise ishaldi veteriner poposuna baktı bir alet ile mantar var dedi ona göre antibiyotik ve damla verdi kuş biraz canlandı başta ama daha sonra halsizlesip öldü ishali hiç düzelmedi zaten su gibi yapıyordu başta ayırmadım normal ishal zannedip ama halsizlesip su gibi yapmaya başlayınca ayırdım 1 ay önce, diger kuşta bir şey yoktu öldükten 1 gün sonra halsizlesti şu anda ishali geçmiş gibi bir tık daha hareketli ama halen eski haline göre çok hareketsiz yem yiyor su içiyor ama yem yerken bazen yutmakta zorlanıyor kafasını arkaya koyup uyuyor genelde, hareket cok etmediği için vik vik sesi şu an yok çok arada nefes alırken çıkarıyor o kadar ayakları pembeydi morardı gagası morardı kalbi aşırı hızlı atıyor internetten bakınca kalp ile ilgili olduğunu gördüm zaten kalp hastalığı vardı o yüzden dedim tabi siz daha iyi bilirsiniz dal darı verdim çok seviyor diye moralini birazcik toparlasın diye ama ara ara veriyorum zaten 1 aydır da vermiyordum

Merhaba,geçmiş olsun.Kuşun vik vik ses çıkardığı videoyu ve dışkı resmini ekler misiniz?
*Videoda kuşunuz net şekilde görünürse iyi olur,30 saniye veya daha uzun olabilir.Streamable.com a yükleyip buradan linkini paylaşabilirsiniz.
*Dışkı içinde kafes tabanına beyaz kağıt havlu koyup 4-5 dışkısının olduğu resmi Hızlıresim.com a yükleyip buraya linkini eklersiniz.
Attım hocam

Kuşta mantar olması söz konusu. Şişmiş de zaten kuş. Bulaşıcıdır zaten.
Hemen eczaneye gidip triflucan şurup alınız bulamazsanız mikostatin şurup alınız.
Birisini alın. Kuşun ağzına 1 damla ilaçtan damlatın yuttuğundan emin olun yani. Günde 2 kere sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere toplam 14 gün ilaca devam ediniz.
Eczaneye gitmişken %2 lik iyot lugol da alın,duruma göre sonra kullanabiliriz ama elinizde olsun,20 ml bile alsanız yeter.

Eğer ağızdan vermek zor olursa,kuş suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 10 damla ilaçtan ekleyin kafese takın,günde 2 kere suyu tazeleyip hazırlayın,örneğin sabah 7 de ilaçlı suyu hazırlayıp kafese takın saat 16.00 a kadar takılırız kalsın. 16.00 da suyu döküp yeniden ilaçlı su hazırlayın ve geceye kadar kalsın. Gece uyurken suluğu kafesten çıkarın sabah 7 de tekrar hazırlayıp takın bu şekilde devam edin. Lakin kuşun sudan içtiğinden emin olun içmesi lazım. İçer ama hemen geri çıkarırsa olmaz. Yapabilirseniz ağızdan verin en başta yazdığım dozajda. Ağızdan vermek daha etkili olur.
Kuş yemeğini yiyor mu? Kendi yemek yiyorsa besleme yapmaya gerek yok lakin iştahtan kesilmiş ise bilen birilerinden destek alıp kursaktan besleme yaptırın. Günde 4 öğün,4-5 saat aralıklarla (kursakta gıda boşalınca) yeni öğüne geçin,her öğünde 1.5 ml mama verilsin mama bilek yakmayacak ısıda olsun. Petşoptan versele laga a21 nutribird mama alabilirsiniz bulamazsanız başka toz mama alabilirsiniz kuşlar için. Ve 2 numaralı kuş besleme aparatı da alın,eczaneden de şırınga alın besleme için.
Mama bulamazsanız evde şunu yapabilirsiniz aşağıda paylaşacağım. Kaşık yardımı ile ağızdan yedirmeye çalışabilirsiniz. Kuş yemek yemiyorsa besleme yapılmalıdır ama.

Kuşta mantar olması söz konusu. Şişmiş de zaten kuş. Bulaşıcıdır zaten.
Hemen eczaneye gidip triflucan şurup alınız bulamazsanız mikostatin şurup alınız.
Birisini alın. Kuşun ağzına 1 damla ilaçtan damlatın yuttuğundan emin olun yani. Günde 2 kere sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere toplam 14 gün ilaca devam ediniz.
Eczaneye gitmişken %2 lik iyot lugol da alın,duruma göre sonra kullanabiliriz ama elinizde olsun,20 ml bile alsanız yeter
Kalbi ile ilgili değil mi yani öldükten 1 gün sonra ayağı gagası morardı kalp atışı çok hızlandı birde ağzına damlatirken çok zorlaniyorum suyuna koysam olmaz mı içmiyor genelde ağzına damlatinca

Kalbi ile ilgili değil mi yani öldükten 1 gün sonra ayağı gagası morardı kalp atışı çok hızlandı birde ağzına damlatirken çok zorlaniyorum suyuna koysam olmaz mı içmiyor genelde ağzına damlatinca
Suyuna katabilirsiniz yukarıda yazdım zaten,50 ml suya 10 damla ilaç.

Eğer ağızdan vermek zor olursa,kuş suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 10 damla ilaçtan ekleyin kafese takın,günde 2 kere suyu tazeleyip hazırlayın,örneğin sabah 7 de ilaçlı suyu hazırlayıp kafese takın saat 16.00 a kadar takılırız kalsın. 16.00 da suyu döküp yeniden ilaçlı su hazırlayın ve geceye kadar kalsın. Gece uyurken suluğu kafesten çıkarın sabah 7 de tekrar hazırlayıp takın bu şekilde devam edin. Lakin kuşun sudan içtiğinden emin olun içmesi lazım. İçer ama hemen geri çıkarırsa olmaz. Yapabilirseniz ağızdan verin en başta yazdığım dozajda. Ağızdan vermek daha etkili olur.
Kuş yemeğini yiyor mu? Kendi yemek yiyorsa besleme yapmaya gerek yok lakin iştahtan kesilmiş ise bilen birilerinden destek alıp kursaktan besleme yaptırın. Günde 4 öğün,4-5 saat aralıklarla (kursakta gıda boşalınca) yeni öğüne geçin,her öğünde 1.5 ml mama verilsin mama bilek yakmayacak ısıda olsun. Petşoptan versele laga a21 nutribird mama alabilirsiniz bulamazsanız başka toz mama alabilirsiniz kuşlar için. Ve 2 numaralı kuş besleme aparatı da alın,eczaneden de şırınga alın besleme için.
Mama bulamazsanız evde şunu yapabilirsiniz aşağıda paylaşacağım. Kaşık yardımı ile ağızdan yedirmeye çalışabilirsiniz. Kuş yemek yemiyorsa besleme yapılmalıdır ama.

Yem yiyor su da içiyor o şekilde yapayım kalbi ile ilgili bir şey yok mu sizce bana var gibi geldi ama

Vakit yok ama hızlı olmanız lazım ilaca hemen başlamalısınız.
Bu arada antibiyotik olarak verdiği ilacın ismini yazın ve ne sıklıkla ne ölçüde kullandınız kaç gün bahsedin.

Mantar ilacını kullanırken de gelişmelerden burayı haberdar edin yeni görsel ekleyin kuşun videosu ve dışkılarını..

Vakit yok ama hızlı olmanız lazım ilaca hemen başlamalısınız.
Bu arada antibiyotik olarak verdiği ilacın ismini yazın ve ne sıklıkla ne ölçüde kullandınız kaç gün bahsedin.

Mantar ilacını kullanırken de gelişmelerden burayı haberdar edin yeni görsel ekleyin kuşun videosu ve dışkılarını..
Dışkısı iyi şu an yem yeme ve su içmede sorun yok ama yemek yerken video da attım bazen o hareketi yapıyor kalbi için yapabileceğim bir şey var mı hareket etmese bile hızlı atıyor ayakları da morardı pembeydi baya antibiyotik beyaz bir toz antibiyotikti 1 sene oldu kullanalı 1 hafta filan kullandım diye hatırlıyorum çok uzun zaman oldu

Eczaneden %2 lik iyot damla alın. 50 ml suya 1 damla 2 gün verin 2 gün sonunda gelişmeleri yazın. Sorunu çözer demiyorum ama denemekte fayda var. Ayrıca magnezyum takviyesi de yapmalısınız.

Eczaneden %2 lik iyot damla alın. 50 ml suya 1 damla 2 gün verin 2 gün sonunda gelişmeleri yazın. Sorunu çözer demiyorum ama denemekte fayda var. Ayrıca magnezyum takviyesi de yapmalısınız.
İyot damla yoktu eczanede eczacı vermenizi önermem dedi kuşa, mikostatin aldım, kalbinde bir sorun yok mu sizce dışkısı normal şu an ama ayakları gagası morardı kalbi de çok hızlı zaten kalp hastalığı var demişti veteriner arkadaşı öldükten 1 gun sonra oldu o zaman kadar ayakları gagası normaldi hareketliydi canlıydı

Merhaba dün dışkısı gayet iyiydi bu gün sabah böyle oldu sebebi nedir ?

Yeşillik falan mı yedi ondan olabilir.

Yok sadece dün dal darı yemişti yeşillik hiç vermedim bu gün daha canlıydı ama ishal oldu birden bu mikostatin işe yarar mı sizce iyi gelir mi devam edeyim mi ?
Hocam devam edin veya veterinere götürün tercih sizin.

Güncel video ve son dışkıları paylaşınız tekrar. İlaçtan sonra olumlu gelişmeler oldu mu
Bu arada ilacı kesmeyin hemen,direnç oluşmasın

Geri