birmunzevi
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, muhabbet kuşum 2-3 haftadır halsiz durgun sürekli uyukluyor, uyuklarken kabarık duruyor ve sallanıyor kuyruğu saat gibi atıyor. Bu sürede kuşumun iştahı yerindeydi yem yiyor su içiyor dışkısı da normaldi. Biraz araştırdım ve solunum sıkıntısı olabileceği düşüncesi ile neftor önermişlerdi bir gün kullandım suyuna koydum ama kuşum suyu istemeyerek çok az içti sonra da suluktan su içmemeye başladı ben de ağızdan verdim 2-3 damla ama sadece bir gün verdim. Kuşum istemediği için sonra bıraktım. Dün de kuşumda poposu ile karnı arası o mesafede bir şişlik var sarı bir şişlik dün farkettim daha önceden varmıydı bilmiyorum bir anda çıkmış olabilir mi, akşamına hemen veterinere götürdük enfeksiyon olduğunu söyledi kakasını yaparken büyük ihtimalle zorlanıyordur dedi o yüzden baytril ve bir vitamin verdi. Baytrili sabah verdim ağızdan ama kuşum onuda reddetti kafasını sağa sola salladı ve kustu büyük ihtimalle ilacı dışarı attı şimdi akşam oldu ikinci dozu vermem lazım ama endişe ediyorum verme konusunda yine istemeyecek kusacak. Ve ben kuşumu zorladığımda ağızdan zorla verdiğimde daha çok kapanıyor dün neftoru verdiğim için suyu reddetti bugünde yem yemeyi azalttı ben dikkatini çekip yedirmek için çok çabalıyorum her gün yeşillik falan çok yiyordu bugün yüzüne bakmadı akşama doğru yavaş yavaş açılır gibi oldu iştahı şimdi baytrili tekrar verip başa sarmak istemiyorum o yüzden verip vermeme konusunda emin değilim. Bunun dışında Veterinerin dediği gibi kuşum bugün kakasını yaparken zorlanıyor ıkınıyor poposunu sağa sola sallıyor ve büyük büyük yapıyor. Bir de kuşum hala suya isteksiz bugün hiç su içerken görmedim ama kakasına bakınca susuz değil gibi. Epey uzun yazdım kusura bakmayın haftalardır uğraşıyorum çabalıyorum ama kuşumla ilgili bir gelişme olmadı bilgisi deneyimi tecrübesi olan arkadaşlarım lütfen yardımcı olabilir misiniz