Kuşumun sıvı dışkı sorunu

baterist

Yeni Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşumun bir haftadır sıvı dışkı sorunu var. Avidiar veriyorum bir haftadır ama bir düzelme olmadı pek.
sanırım birde tüy dökümünde. Onunda etkisi var galiba.
bunun yanında tüy için versele laga mutavit veriyorum. genel olarak bi halsizliği var ve tüyler biraz
kabarık duruyor. Kafayı geriye çevirip sırtına gömüp duruyor gün içinde ara ara.
sizce nasıl tedavi uygulayayım. Gerwit multavin veriyordum, bitti elimde ki. Alıp devam etsem mi.
ek olarak neler vermeliyim sizce. Özellikle sıvı dışkı için.
Şuan elimde dizayme 256 ve verselelaga mutavit var.

gecmis olsun, hocalarin bakmasi icin kafes tabanina pecete koyun bikac dışkı yapsin flashsiz cekip foto atin. kuşun da bikac açıdan fotolarini atin. ve genel halinin videosunu atın.
foto icin hizliresim.com
video icin streamable.com

gecmis olsun, hocalarin bakmasi icin kafes tabanina pecete koyun bikac dışkı yapsin flashsiz cekip foto atin. kuşun da bikac açıdan fotolarini atin. ve genel halinin videosunu atın.
foto icin hizliresim.com
video icin streamable.com

Hızlıca nöbetçi eczaneden triflucan ve flagyle alın. Falgyle için reçete isterse yarın yazdırırım deyin. Bu gün ilaç alamayacaksanız eğer suyuna 15 damla sirke katarak verin içsin. Yarın da ilaçlara ulaşamamış olursanız yine aynı yöntemi uygulayın. Herhangi bir sirke olur tercihen beyaz sirke.

Hızlıca nöbetçi eczaneden triflucan ve flagyle alın. Falgyle için reçete isterse yarın yazdırırım deyin. Bu gün ilaç alamayacaksanız eğer suyuna 15 damla sirke katarak verin içsin. Yarın da ilaçlara ulaşamamış olursanız yine aynı yöntemi uygulayın. Herhangi bir sirke olur tercihen beyaz sirke.
Teşekkür ederim. Bu ilaçları nasıl uygulayayım. ne kadar dozda nasıl vereyim. Ayrıca yiyecek olarak takviye vermem gerekiyor mu. Aspur , yumurta yada başka bir çeşit yiyecek gibi. Yem e destek olsun diye
Birde kuşumda ki sıkıntı sizce nedir acaba.

Teşekkür ederim. Bu ilaçları nasıl uygulayayım. ne kadar dozda nasıl vereyim. Ayrıca yiyecek olarak takviye vermem gerekiyor mu. Aspur , yumurta yada başka bir çeşit yiyecek gibi. Yem e destek olsun diye
Birde kuşumda ki sıkıntı sizce nedir acaba.
50 ml suya ( yarım suluk ) 7 damla triflucan 6 damla flagyle katarak verin. Probiyotik yoksa ondan da alın ona da başlayacağız. Ek yeme gerek yok tedavi sonrası yumurta vs başlarsınız. Sirkeli su verdiniz mi ? Kuşta hem mantar hem enfeksiyon var.

50 ml suya ( yarım suluk ) 7 damla triflucan 6 damla flagyle katarak verin. Probiyotik yoksa ondan da alın ona da başlayacağız. Ek yeme gerek yok tedavi sonrası yumurta vs başlarsınız. Sirkeli su verdiniz mi ? Kuşta hem mantar hem enfeksiyon var.
Evet sirkeli su verdim. İlaçları yarın alacağım hemen. Bugün alamadım maalesef.
Probiyotik olarak ne vereyim dersiniz. Evde dizayme 256 var. Ama başka birşey al derseniz onu alayım. Entrobac genelde tavsiye edilmiş gördüm.
Gerwit alayım mı sizce ayrıca.
Birde ishal için AviDiar veriyordum. Keseyim mi vermeyi.

Ek olarak dış parazit uygulaması da yapılsın kuşa 👍🏻
Zimec,ivomec vs alabilirsiniz ivermektin etken maddeli parazit ilacı. Ense derisine 1 damla. 15 gün sonra tekrar 1 damla. Bitti.

Avidiarı kesin diazyme'i bitene kadar kullanın. Oda iyidir. Ama daha iyisi var. Bitince öneririz. Şimdiden suluğunu alın sabah ilaç alana kadar su vermeyin ilaç verirmezmez içsin diye. Birşey olmaz korkmayın.

İlaçlı suya diazyme de katın. Mercimek tanesi kadar.

Avidiarı kesin diazyme'i bitene kadar kullanın. Oda iyidir. Ama daha iyisi var. Bitince öneririz. Şimdiden suluğunu alın sabah ilaç alana kadar su vermeyin ilaç verirmezmez içsin diye. Birşey olmaz korkmayın.
hocam triflucan aldık şimdi nöbetçi eczaneden ama flagyle ne yaptıysam vermedi. Şimdi nasıl kullanayım dersiniz. Triflucanı tek kullanayım mı yada içine dizayme katarak

Evet suyunu alın yarın sabah probiyotik ve triflucan başlayın.

P tesi günü de aile hekimine flagyle ve her ihtimale karşı bactrim de reçete ettirin. Kullanmanız gerekebilir. İkisi de şurup olsun ama.

Ronidazol olabilir ama hem bulunması problem hem daha pahalı 2 katından fazla.

Geri