Straordinary
Yeni Üye
Kac günlük ?Maalesef yumurtanın içerisindeki yavru ölmüş.
Teşekkürler cevap için bir şey daha soracağım, dişi kuşum yuvada çok vakit geçiriyor çıktığı zaman yanına gittiğimde beni görünce direk yuvaya giriyor o yüzden onu rahatsız etmek istemiyorum yumurtayı almasam bir sıkıntı olur muMaalesef yumurtanın içerisindeki yavru ölmüş.
Yok gün tuttum en son 5. yumurtayı bir hafta önce yaptı ilk yumurtayı da 22 gün önce yaptıYumurtayı almayın.Sıkıntı yok...Ama gün tutmamıssanız kusunuz ölü veya bos yumurtayı ısıtmak için gereksiz yere çaba harcayacak.Birde bu var...
LG-M250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu gri yumurta kac günlük.Yok gün tuttum en son 5. yumurtayı bir hafta önce yaptı ilk yumurtayı da 22 gün önce yaptı
Kaçıncı olduğundan emin değilim ama ilk ya da ikinci yumurtası olması gerek çünkü ilk 2 yumurtayı 5-6 gün içerisinde yaptı üçüncü yumurta 8. günde geldiBu gri yumurta kac günlük.
Teşekkürler cevap için bir şey daha soracağım, dişi kuşum yuvada çok vakit geçiriyor çıktığı zaman yanına gittiğimde beni görünce direk yuvaya giriyor o yüzden onu rahatsız etmek istemiyorum yumurtayı almasam bir sıkıntı olur mu
Hiç yaşamadım.
Yumurtaları işaretlemek ne işe yarıyor ?Hocam siz yaşamamış olabilirsiniz ama yaşayan kişiler çok, mürekkep embriyoyu zehirlemese bile yazı yazılan kısımların altındaki oksijen delikleri tıkanır bu da yavrularda gelişim geriliğine yol açar. Tabi herkesin kendi tercrübesi, benim bu konuda epey dilim yandığı için biraz temkinli yaklaşıyorum![]()
Yumurtaları işaretlemek ne işe yarıyor ?
AnladımYumurtaların, yumurtlanma sırasını takip etmek için yazılır, böylece yavruların kaç gün sonra çıkacağı üretici tarafından bilinir. Mesela bazı üretimhanelerde yumurta sayısı çok olan çiftlerin yumurtalarından birkaçını çifti yormamak için, yumurta sayısı az olan başka bir çiftin altına kaydırırlar, yumurtanın üzerine de hangi çiftin olduğuna dair işaret veya yazı yazarlar.
bugün yumurtaları kontrol ettiğimde bir tane ölü yavru gördüm yumurtadan kendi mi çıkmış emin değilim çünkü sırt kısmında yapışık bir parça kabuk vardı ama onun dışında yuvada başka bir kabuk parçası görmedim dişi kuş yemiş olabilir kabuğu acaba dişi kuş kendi mi yumurtayı kırdı diye düşündüm, bu bir problem olur mu? Çünkü bir tane daha yumurtada ufak bir delik farkettim yaklaşık bir saat önce şimdi tekrar baktım o yumurtanın da kabukları yok ölü yavru kalmış sadeceMaalesef yumurtanın içerisindeki yavru ölmüş.
bugün yumurtaları kontrol ettiğimde bir tane ölü yavru gördüm yumurtadan kendi mi çıkmış emin değilim çünkü sırt kısmında yapışık bir parça kabuk vardı ama onun dışında yuvada başka bir kabuk parçası görmedim dişi kuş yemiş olabilir kabuğu acaba dişi kuş kendi mi yumurtayı kırdı diye düşündüm, bu bir problem olur mu? Çünkü bir tane daha yumurtada ufak bir delik farkettim yaklaşık bir saat önce şimdi tekrar baktım o yumurtanın da kabukları yok ölü yavru kalmış sadece