Kuşun koyu dışkısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hertz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hertz

Yeni Üye
Muhabbet kuşum pazar günü kusmaya başladı pazartesi yem vs yemeğe çalışırken çok zorlandı neredeyse yemedi dışkısı koyu yeşildi
Salı günü başka şehre veterinere götürdük veteriner karnında iyi huylu lipom var dedi rontgen çekti o baskı yapıp kusma yapabiliyormuş birde dışkıdan dolayı antibiyotik ve kusma önleyici verdi bir de beslemek için mama.İki gündür kullanıyoruz ama kuş hala yemek yemek istemiyor kusma bugün biraz azaldı ama dışkısı gün geçtikçe daha koyu oluyor acaba kokdisiyoz mu var kuşta kabarması yok neredeyse ama sürekli uyuma halinde bazen de kustuktan sonra kafes dibinde koşuşturuyordu.Ek olarak aşırı fazla kaşınma başladı özellikle kafa kısmını.Yardımcı olursanız sevinirim.

Dışkı resmi

Cocsidioz var. Tetramezhatine veya sulphamezathine veya eczaneden bactrim alınmalı.. 50 ml suya 6 damla. 3-4 mercimek tabesi kadar da Denflor katın.

Cocsidioz var. Tetramezhatine veya sulphamezathine veya eczaneden bactrim alınmalı.. 50 ml suya 6 damla. 3-4 mercimek tabesi kadar da Denflor katın.
Hocam biz sizinle hatırlarsanız pazartesi günü konuşmuştuk o zaman dışkısı bu kadar koyu değildi dün by kadar koyu yaptı ama ara ara resmini atıcağım gibi yapıyor bugün test yaptıran bir yer varsa test için uğraşacağım ama olmayabilir.Bir de koksidiyozda kan vs de gelmesi gerekmez mi hiç kan görmedim sadece ilk kusmaya başladığında sanki tükürüğünde çok az nokta kadar pembelik vardı.
Bu da dün belki yer diye koymuştum kafesinin altına o yemek yerine üzerinde uyumuş bu gün de dışkısını yaparken biraz zorlandı orda da zorlandı heralde ama böyle mürekkep gibi olmasını anlamadım dışkısı ilk attığım fotoğrafta siyah duruyor ama peçeteyle silince yeşil oluyor siyah değil yani.
Bunlar da bugünün
Hocam bir de ekstra olarak kuş aşırı kaşınıyor normal tüy dökümünde bile hayvan bu kadar kaşınmıyordu.Veteriner koksidiyozdan pek şüphelenmiyor sadece çeşme suyuyla geçer dedi.

Son düzenleme:
Cocsidioz bağırsak duvarını tahrip edip kanamaya yol açar. Tahrip olan kısım makata yakınsa kan şeklinde çıkar dışkı, sindirim kanalında veya daha yukatılardaysa dışkı zifir renkte olur 👍 zaman kaybediyorsunuz

Cocsidioz bağırsak duvarını tahrip edip kanamaya yol açar. Tahrip olan kısım makata yakınsa kan şeklinde çıkar dışkı, sindirim kanalında veya daha yukatılardaysa dışkı zifir renkte olur 👍 zaman kaybediyorsunuz
Geçen hafta dışkısını attığımda neden bu ihtimal üzerinde durmadık,hangi ilacı kullanmalıyım peki.Dışkı da hiç siyah değildi böyle koyu yeşildi.

Son düzenleme:
Hocam uzaktan teşhis koymak kolay sanıyorsunuz galiba. Bazen veterinerler dışkı tahlili vs ile bile teşhis koyamadıkları durumlarda biz destek olup tedavi ediyoruz. Sitede bunun çok örneği var. Ama bu kuşu veya dışkısını görür görmez nokta atışı teşhis yapabikeceğimiz anlamına gelmez. Geçen hafta cocsidioz belirtisi yoktu dışkıda ama şimdi var.
Birde aynı kuşla alakalı konu varsa başka konu açmak doğru değil. Kuşun öyküsünü bilmemiz çok önemli.

Muhabbet kuşum pazar günü kusmaya başladı pazartesi yem vs yemeğe çalışırken çok zorlandı neredeyse yemedi dışkısı koyu yeşildi
Salı günü başka şehre veterinere götürdük veteriner karnında iyi huylu lipom var dedi rontgen çekti o baskı yapıp kusma yapabiliyormuş birde dışkıdan dolayı antibiyotik ve kusma önleyici verdi bir de beslemek için mama.İki gündür kullanıyoruz ama kuş hala yemek yemek istemiyor kusma bugün biraz azaldı ama dışkısı gün geçtikçe daha koyu oluyor acaba kokdisiyoz mu var kuşta kabarması yok neredeyse ama sürekli uyuma halinde bazen de kustuktan sonra kafes dibinde koşuşturuyordu.Ek olarak aşırı fazla kaşınma başladı özellikle kafa kısmını.Yardımcı olursanız sevinirim.
İlaç kullanımı sonrası dışkıda renk değişimi gerçekleştiyse ilaç kaynaklı dışkıda anomali görülebilir.

İlaç kullanım süresi dolduktan sonra dışkıları takip ediniz dışkıda renk yine koyu şekilde devam ederse ihtimalleri değerlendirelim.

Hocam uzaktan teşhis koymak kolay sanıyorsunuz galiba. Bazen veterinerler dışkı tahlili vs ile bile teşhis koyamadıkları durumlarda biz destek olup tedavi ediyoruz. Sitede bunun çok örneği var. Ama bu kuşu veya dışkısını görür görmez nokta atışı teşhis yapabikeceğimiz anlamına gelmez. Geçen hafta cocsidioz belirtisi yoktu dışkıda ama şimdi var.
Birde aynı kuşla alakalı konu varsa başka konu açmak doğru değil. Kuşun öyküsünü bilmemiz çok önemli.
Hocam görmemişim yazdığınızı kusura bakmayın,tanıdığımız antibiyotik işe yaramayınca boğaz kısmında yara düşüncesiyle https://hizliresim.com/guu43fa
Şu damlayı verdi cumadan beri kullanıyoruz gerçekten işe yaradı yemini vs yiyor neşesi yerine geldi yavaş yavaş toparlıyor kusmuyor yani,iki gündür de avacorenin karaciğer damlasını kullanıyoruz yarın da probiyotik siparişim gelicek prozim plus sanırım adı kanatlıoilin
Dışkılar bu şekilde
Bu da içeriği
Dün akşam bir kaç dışkısında sindirilmemiş yem gördüm bir tane bugün gündüz yoktu az önce de bir tane gördüm ama şuan yok sizce kullandığım ilaçların bağırsağını etkilemesinden kaynaklanıyor olabilir mi
Kuşta iyileştikten sonra zayıflama yok iki gündür iki gram almış.
Dediğim gibi kusura bakmayın görmemişim mesajınızı sizi de bilgilendireyim dedim

Amaç iyileşmesi. İyileşme belirtileri varsa sorun da yoktur.

Hocam görmemişim yazdığınızı kusura bakmayın,tanıdığımız antibiyotik işe yaramayınca boğaz kısmında yara düşüncesiyle https://hizliresim.com/guu43fa
Şu damlayı verdi cumadan beri kullanıyoruz gerçekten işe yaradı yemini vs yiyor neşesi yerine geldi yavaş yavaş toparlıyor kusmuyor yani,iki gündür de avacorenin karaciğer damlasını kullanıyoruz yarın da probiyotik siparişim gelicek prozim plus sanırım adı kanatlıoilin
Dışkılar bu şekilde
Bu da içeriği
Dün akşam bir kaç dışkısında sindirilmemiş yem gördüm bir tane bugün gündüz yoktu az önce de bir tane gördüm ama şuan yok sizce kullandığım ilaçların bağırsağını etkilemesinden kaynaklanıyor olabilir mi
Kuşta iyileştikten sonra zayıflama yok iki gündür iki gram almış.
Dediğim gibi kusura bakmayın görmemişim mesajınızı sizi de bilgilendireyim dedim
Kullandığınız damla etki etmişse,demek ki kuşunuzda o hastalıklardan bir veya birkaçı varmış. Mantar, trikomonas bulaşıcıdır başka kuş varsa onları da gözlemleyin. Tedavi bitimine yakın,kafes ve ekipmanları "dezenfekte" edin. Virkon s olabilir.

Kullandığınız damla etki etmişse,demek ki kuşunuzda o hastalıklardan bir veya birkaçı varmış. Mantar, trikomonas bulaşıcıdır başka kuş varsa onları da gözlemleyin. Tedavi bitimine yakın,kafes ve ekipmanları "dezenfekte" edin. Virkon s olabilir.
Yok hocam başka bir kuş,çok teşekkür ederim.Hocam rontgen görüntüsünden anlar mısınız geçen hafta kuşu götürdüğümüz veteriner çekmişti karaciğerde büyüme veya yağlanma var demişti ama benim dikkatimi başka bir şey çekti sağ ayağındaki kemik aşırı ince duruyor acaba açıdan fln mı kaynaklanan bir sorun yoksa kemik erimesi olabilir mi?
Veterineri arayıp sormak istemiyorum çünkü yanlış teşhis koydu kuşa belki siz anlarsanız yardımcı olursunuz
Bazen yürürken sağ bacağını topallama gibi değil de bastıktan sonra geriye yukarı kaldırıyor

Bu kuş dişi mi? Yumurta sıkışmasına benzer bir durum var gibi hissettim ama emin olamadım. Resmi de net çekmemişsiniz. Veteriner de röntgeni tam düzgün açıyla yakalayamamış

Yok hocam erkek kuş ama o bölgede yumuşak bir şişlik var.Rontgen gerçekten kötü çekilmiş resmi onlar attı bize
Bazen böyle yürüyor işte

Öyle yürümesi ayaktaki erimeden değil şişlik rahat adım atmasını engelliyor. Muhtemelen lipom yumuşak bir yapısı var gibi duruyor. Vwtin röntgene yorumu neydi?

Hocam veteriner eline aldığında lipom var dedi direk zaten iyi huylu ama dedi yumuşakmış yaşına bağladı biraz da ama o karnında dedi o bacağının gerisindekinden mi bahsetti bilmiyorum o an kuş hasta olduğu için detaylı konuşamadık rontgeni iyileştikten sonra bunlara bakıcaz dedi ama bende yanlış tedavi uyguladığı için test fln yapmadığı için oraya götürmeyeceğim.Ben baktığımda sert değil yumuşak bir yapısı var.Ayrıca karaciğerde yağlanma ya da büyüme var biraz dedi ondan yağlı tohumları azaltacağım,suyuna da avicorenin devedikeni damlasını damlatıyorum.Hocam bu lipomların küçülme yolu vs var mı ya da ilerlemesini durdurma yolu

Yok hocam başka bir kuş,çok teşekkür ederim.Hocam rontgen görüntüsünden anlar mısınız geçen hafta kuşu götürdüğümüz veteriner çekmişti karaciğerde büyüme veya yağlanma var demişti ama benim dikkatimi başka bir şey çekti sağ ayağındaki kemik aşırı ince duruyor acaba açıdan fln mı kaynaklanan bir sorun yoksa kemik erimesi olabilir mi?
Veterineri arayıp sormak istemiyorum çünkü yanlış teşhis koydu kuşa belki siz anlarsanız yardımcı olursunuz
Bazen yürürken sağ bacağını topallama gibi değil de bastıktan sonra geriye yukarı kaldırıyor
Röntgen net değil bulanık.
Veterinere röntgen için para ödediyseniz yeniden röntgen çektirin çünkü çekememişler net değil.

Yok hocam erkek kuş ama o bölgede yumuşak bir şişlik var.Rontgen gerçekten kötü çekilmiş resmi onlar attı bize
Bazen böyle yürüyor işte
Videoya göre kuş çok şişman duruyor. Lipom olabilir evet. Lipom,iyi huylu tümördür. Diyet ve zayıflama ile eriyebilirler. Aşırı yağlı tohumlar gıdalar vermeyin. Karbonhidrat değeri yüksek tohumlar vermeyin. Örneğin dal darı yasak. Beyaz darı yoğunluklu yem yesin. Bol bol hareket etsin uçabiliyorsa uçsun ama şişman olduğu için çok uçurmayın kanatlara zarar verebilir morbidobez kuşların uçmaması lazım aslında,kanatlara çok yük biniyor çünkü.
Bol hareket etsin. Kafes içinde 1 tünek olsun,yem kabı uzakta olsun,hareket etsin kafes içinde de yemek yiyeceği zaman.
Carni speed alın yağ yakıcı. 30 ml almanız yeterli olur.
Her gün yeşillik de verebilirsiniz ekstra gıda olarak. Az marul,kuzukulağı, semizotu,roka,tere,ıspanak vs..
Yeşillikleri iyi yıkayın ama. Yeşillikleri ön durulama yaptıktan sonra kovaya su koyun,1 litre suya 2 çay kaşığı karbonat eklenir,10 dk bekletin sonra durulama yapın yeniden ve sebzeler suyunu süzdükten sonra kuşa verebilirsiniz.

Hocam bu video ağustosa ait,uçmasında fln bir problem olmuyordu sadece eskisine nazaran çabuk yoruluyordu.Normalde çok hareketlidir yaşına göre,ben zaten uyanık olduğu çoğu zaman salmaya çalışıyordum hareket etsin diye geçen hafta rahatsızlığından dolayı zayıfladı baya ama tekrar almaya başladı.Ben hep olabildiğince sebze meyve vermeye çalışıyorum çok da seviyor ama yağlı kuşlarda verilmemesi gereken sebze meyveler varsa söyleyebilir misiniz? Hocam rica etsem bana yem de önerebilir misiniz normalde vitakraft kullanıyorum ama sanırım şeker oranı fazla diye duydum bugün de içinden bozuk soyulmuş yemler çıktı veteriner versele legayı önermişti ama o da uygun değilmiş sanırım diyet için.

Hocam bu video ağustosa ait,uçmasında fln bir problem olmuyordu sadece eskisine nazaran çabuk yoruluyordu.Normalde çok hareketlidir yaşına göre,ben zaten uyanık olduğu çoğu zaman salmaya çalışıyordum hareket etsin diye geçen hafta rahatsızlığından dolayı zayıfladı baya ama tekrar almaya başladı.Ben hep olabildiğince sebze meyve vermeye çalışıyorum çok da seviyor ama yağlı kuşlarda verilmemesi gereken sebze meyveler varsa söyleyebilir misiniz? Hocam rica etsem bana yem de önerebilir misiniz normalde vitakraft kullanıyorum ama sanırım şeker oranı fazla diye duydum bugün de içinden bozuk soyulmuş yemler çıktı veteriner versele legayı önermişti ama o da uygun değilmiş sanırım diyet için.
Garden mix pembe platin alabilirsiniz yem olarak.
Ak darı da alın 1 kg kadar. Yemin içerisine eklersiniz. Yemin çoğunluğu ak darı içermeli.
Sebze olarak yukarıda yazdığım yeşillikleri yiyebilir. Ekstra olarak havuç,salatalık,yeşil veya kırmızı biber,çok az maydanoz(dikkatli verilmeli,boğaza kaçabilir,fazla da yememeli),haşlanmış tuzsuz brokoli yiyebilir(sıcak servis etmeyin). Meyve olarak çok şekerli meyveleri vermeyin aşırı şekerli karpuz vermeyin mesela. Meyve çok az yemesini öneririm,mandalina,portakal,muz,armut,üzüm,şeftali,elma vs yiyebilir.

Yememesi gerekenler ise soğan sarımsak türleri,ekmek,süt ve süt ürünleri,avokado,domates..

Kuruyemiş türevlerini de yememeli. Kaju,çekirdek,leblebi,fıstık,fındık vs bunları vermeyin. Yemin içindeki çekirdekleri yiyorsa çekirdekleri ayıklayın vermeyin.

Geri