Kuşun nesi var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hlya

Meraklı Üye
Merhaba.İş yerinde bir arkadaşın yakınının kuşuymuş, kuşu da aileyi de tanimıyorum, ama goruntuden kuş cok zor durumda, 3 aydir ishalmiş ve sesli solunum varmiş.3,5 yaslarinda sanırım disiymis.2 haftadir antibiyotik kullaniyorlarmis, her gun suyuna mercimek tanesi kadar, hap verdi brio diye bir isim yazmis kuş sahibi.florwel diye de bir probiyotik kullaniyorlarmis.Ne yapmalari gerek, yardimci olursaniz cok sevinirim

Fena kötü durumdaymış cidden.
Bu arada kullanılan antibiyotik brio değil breo olmasın? Brio diye bir ilaç bulamadım çünkü. Breo var o da solunumla ilgili ilaçmış.
Selçuk hocayı etiketliyorum ilaç konusunda o daha bilgili.
@Selçuk YÜKSEL

Bu arada kullanılan antibiyotik brio değil breo olmasın? Brio diye bir ilaç bulamadım çünkü. Breo var o da solunumla ilgili ilaçmış.
@Selçuk YÜKSEL
Aslinda keşke kendileri uye olsa ama arkadaş olmazlar dedi, kuşa ancak boyle yardim edebiliriz, poposu dışarı cikmis demisti arkadaş, ama bir yumurta durumu olsa 3 ay surmezdi galiba.

@Selçuk YÜKSEL
Bide hocam kusma öğurme yok diyorlar ama cok da hakim degiller kuşa anladiğim kadarıyla

Antibiyotik adını tam öğrenir misiniz ilacın kabı kutusu varsa size atsınlar. Kaç damla vermişler? Suya mı ağzına mı?

Eee veterinere götürdükleri zaman o çıkıntı var mıymış? Vardıysa veteriner görmüş mü bir şey demiş mi? Teşhisi?

Garibimin hali hiç iyi değil.Hastalığı neyse kuyruk ve kanatları aşağıya düşmüş.Allah şifa versin,tez zamanda iyileşsin.😭😔

Yapay zekadan destek aldım ona sordum. Birçok şey olabilir dedi ama klokal prolapsus da olabilirmiş ve olma durumu var eğer o çıkıntı düşündüğüm şeyse.
Klokal( dışkı ve meninin çıktığı açıklığa deliğe denir. Prolapsus ise sarkma veya organın yerinden oynaması demektir.
Çok ciddi baskı veyahut zorlama yoluyla kloak dışarı çıkabiliyormuş vücuttan.
İyi bir veterinere muayene ettirmeleri lazım. Kuşun sahibi hangi şehirde yaşadığını söylerse belki kanatlı veya egzotik hayvan veterineri önerisinde buluşabiliriz. Acil veteriner görmeli.

Son düzenleme:
Yapay zekadan destek aldım ona sordum. Birçok şey olabilir dedi ama klokal prolapsus olma durumu var eğer o çıkıntı düşündüğüm şeyse.
Klokal( dışkı ve meninin çıktığı açıklığa deliğe denir. Prolapsus ise sarkma veya organın yerinden oynaması demektir.
Çok ciddi baskı veyahut zorlama yoluyla kloak dışarı çıkabiliyormuş vücuttan. Videoda çocuk sesleri geliyor onlar kuşa zarar vermişler mi?
İyi bir veterinere muayene ettirmeleri lazım. Kuşun sahibi hangi şehirde yaşadığını söylerse belki kanatlı veya egzotik hayvan veterineri önerisinde buluşabiliriz. Acil veteriner görmeli.
Mersindeler, burda ben de detayli bir yer bulamamıştim biliyorsunuz, bulsalar da gotururler mi o konuda cok umitli degilim.Diger tarafta bactrim dediler

Mersindeler, burda ben de detayli bir yer bulamamıştim biliyorsunuz, bulsalar da gotururler mi o konuda cok umitli degilim.Diger tarafta bactrim dediler

Olsun siz söyleyin. Egzotik veya kuş alanında iyi tecrübeli bir veteriner bulsunlar. Şehir dışına çıkarız derlerse veteriner önerisinde bulunabiliriz. Fakat çıkamayız kendi şehrimizde varsa gideriz derlerse en azından kuşlar alanında bilgili cerrahi operasyon yapan bir veteriner bulsunlar. İnternete mersin kuş egzotik veterineri diye yazıp aratıp inceleyebilirler.

Siz söyleyin. Götürüp götürmemek onlara kalmış. Benim dediklerimi de söyleyin kloak prolapsusü durumunu. İyi bir veteriner bulunursa durumu atlatabilir. Sadece antibiyotik vermekle düzelmez çünkü çıkıntı mevcut. Enfeksiyonun temizlenip temiz kloakın da poponun içerisine steril şekilde sokulması lazım.

Petical hayvan hastanesinde imkanlar genişmiş ve kuşlara da hizmet varmış. Oraya götürsünler isterseler

Geri