Ben oraya goturuyorum, benim kuşun veterineri orda ama tahlil bile yapilmiyor orda kuşlaraPetical hayvan hastanesinde imkanlar genişmiş ve kuşlara da hizmet varmış. Oraya götürsünler isterseler
Ben oraya goturuyorum, benim kuşun veterineri orda ama tahlil bile yapilmiyor orda kuşlaraPetical hayvan hastanesinde imkanlar genişmiş ve kuşlara da hizmet varmış. Oraya götürsünler isterseler
Ben biliyosunuz maalesef surekli gidiyorum, yeni tuy kapsullerinin saglikli gelisimini takip icin her hafta cagirdi beni, benim artik duzelcegine dair umudum da kalmadi orasi da ayri da, pazar gittigimde gostereyim bu kuşu operasyon yapcagini dusunmuyorum ama belki yonlendirirMuhabbet kuşlarında "kloak prolapsusu" olarak adlandırılan durum, kloak bölgesinin dışarı doğru sarkmasıdır. Kloak, kuşlarda sindirim, üreme ve boşaltım sistemlerinin ortak çıktısı olan tek bir açıklıktır. Bu durum, kuşun sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturur ve acil veteriner müdahalesi gerektirir.
Kloak prolapsusunun belirtileri şunlar olabilir:
* Kloak bölgesinden dışarı doğru pembe veya kırmızı renkli bir doku çıkıntısı görülmesi: Bu en belirgin belirtidir. Çıkıntı küçük bir şişlikten, belirgin bir organcık sarkmasına kadar değişebilir.
* Kuyruk sallama veya zorlanma belirtileri: Kuş, prolapsusu içeri çekmeye çalışırken kuyruğunu normalden farklı sallayabilir veya ıkınma benzeri hareketler yapabilir.
* Dışkılama zorluğu veya hiç dışkılayamama: Sarkmış doku, dışkının geçişini engelleyebilir.
* Kanlı veya iltihaplı görünüm: Prolapsus olan doku tahriş olabilir, kanayabilir veya enfeksiyon kapabilir.
* Halsizlik, iştahsızlık ve genel durumda bozulma: Kuş, ağrı ve rahatsızlık nedeniyle keyifsiz ve bitkin görünebilir.
* Tüylerin kabarması ve hareketsizlik: Hasta kuşlarda görülebilecek genel belirtilerdir.
* Kloak bölgesini gagalamaya çalışma: Kuş, rahatsızlığını gidermek için prolapsusu gagalamaya çalışabilir, bu da durumu daha da kötüleştirebilir.
Önemli Not: Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, derhal bir kuş veterinerine başvurmanız hayati önem taşır. Kloak prolapsusu acil bir durumdur ve zamanında müdahale edilmezse kuşun hayatını kaybedebilir. Veteriner hekim, prolapsusun nedenini belirleyerek uygun tedaviyi (genellikle elle yerine yerleştirme, dikiş atma veya cerrahi müdahale) uygulayacaktır.
Enfeksiyon kaynaklı ishal de görülebilir.
Şimdilik temiz tutmaya çalışsınlar o bölgeyi kaynamış sonra soğumuş suyla yıkasınlar.Pansuman yapsınlar diyeceğim ama kuş olunca şunuda kullansınlar demeye çekiniyorum.Selçuk hocam görünce muhakkak tavsiyede bulunacaktır.Geçenlerde koyunun doğumdan sonra uterusu dışarıya çıkmıştı veteriner, BeautiBird hocamın tarif ettiği işlemi uyguladı.
Hiç bactrim alip yollamayım mi o haldeKuşa veteriner müdahalesi şart. Kloak bölgesinin geri yerine koyulması şart. Onların evde bunu yapabileceklerini ve steril çalışabileceklerini sanmıyorum. Dolayısıyla tarif etmem anlamsız kalır.
Teşekkur ederim, ama cok şansli bir kuş degil maalesefŞimdilik temiz tutmaya çalışsınlar o bölgeyi kaynamış sonra soğumuş suyla yıkasınlar.Pansuman yapsınlar diyeceğim ama kuş olunca şunuda kullansınlar demeye çekiniyorum.Selçuk hocam görünce muhakkak tavsiyede bulunacaktır.Geçenlerde koyunun doğumdan sonra uterusu dışarıya çıkmıştı veteriner, BeautiBird hocamın tarif ettiği işlemi uyguladı.
Evet enfeksiyon kaptığının,diğer uygulamaların yapılması gerektiğinin farkındayım.Kanatları ve kuyruğu çok fazla dışkı olmuş onları temizlemeleri için yazmıştım,herhalde hiç kimse direk kaynar suyu kuşa dökecek kadar cahil olmaz,yada olmamalı."Kaynamış sonra soğumuş su " derken burası yanlış anlaşılabilir diye yazmak istedim. Kastettiğiniz şey,suyu kaynatın ve soğutun,amaç suyu bakterilerden arındırmak steril temiz su elde etmek. Bunu kastettiniz..
Başka bir okuyucu yanlış anlayıp sıcak su dökebilir diye açıklama yapmak istedim.
Sizin önerinize gelirsek,su yetersiz olur. Çünkü orası enfeksiyon kapmış. Antibiyotikli krem kullanılması gerekebilir. Önce o enfeksiyonun giderilmesi lazım veyahut cerrahi operasyon ile alınması lazım. Sonra içeri kloak steril şekilde sokulmalı. Bu da öyle kolay olmaz. Kısacası hekim görmesi şart. Bu işlemleri de hekim yapmalıdır.
Veterinere götürmezler dedi arkadaş maalesef, çalıştığım yere yakın bir üretici var onla konuştum, getirsinler bakayım, o bölgedeki tüyleri temizleyip o bölgeyi temizleyip içeri itmek lazım dedi.Oraya götürcekleri bile belirsiz bilemiyorum, ısrar ettim arkadaşa ama çok duyarlı olmuyor insanlar biliyorsunuz, umarım getirirler.Muhabbet kuşlarında "kloak prolapsusu" olarak adlandırılan durum, kloak bölgesinin dışarı doğru sarkmasıdır. Kloak, kuşlarda sindirim, üreme ve boşaltım sistemlerinin ortak çıktısı olan tek bir açıklıktır. Bu durum, kuşun sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturur ve acil veteriner müdahalesi gerektirir.
Kloak prolapsusunun belirtileri şunlar olabilir:
* Kloak bölgesinden dışarı doğru pembe veya kırmızı renkli bir doku çıkıntısı görülmesi: Bu en belirgin belirtidir. Çıkıntı küçük bir şişlikten, belirgin bir organcık sarkmasına kadar değişebilir.
* Kuyruk sallama veya zorlanma belirtileri: Kuş, prolapsusu içeri çekmeye çalışırken kuyruğunu normalden farklı sallayabilir veya ıkınma benzeri hareketler yapabilir.
* Dışkılama zorluğu veya hiç dışkılayamama: Sarkmış doku, dışkının geçişini engelleyebilir.
* Kanlı veya iltihaplı görünüm: Prolapsus olan doku tahriş olabilir, kanayabilir veya enfeksiyon kapabilir.
* Halsizlik, iştahsızlık ve genel durumda bozulma: Kuş, ağrı ve rahatsızlık nedeniyle keyifsiz ve bitkin görünebilir.
* Tüylerin kabarması ve hareketsizlik: Hasta kuşlarda görülebilecek genel belirtilerdir.
* Kloak bölgesini gagalamaya çalışma: Kuş, rahatsızlığını gidermek için prolapsusu gagalamaya çalışabilir, bu da durumu daha da kötüleştirebilir.
Önemli Not: Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, derhal bir kuş veterinerine başvurmanız hayati önem taşır. Kloak prolapsusu acil bir durumdur ve zamanında müdahale edilmezse kuşun hayatını kaybedebilir. Veteriner hekim, prolapsusun nedenini belirleyerek uygun tedaviyi (genellikle elle yerine yerleştirme, dikiş atma veya cerrahi müdahale) uygulayacaktır.
Enfeksiyon kaynaklı ishal de görülebilir.
Evet hocam maalesef, bu üreticinin söyledikleri yapılırsa doğru bir uygulama mıBöyle bir durumda duyarlı olunmayacaksa kuş beslenilmeyecek..
Haklisıniz, ureticiye bile getirmediler, diyecek bir şey yok, yarin yine konuscam ama zaman yok gibi artikBu konunun linkini kopyalayıp arkadaşınıza atın o da kuşun sahibine atsın,burada yazılan yazılarımızı kendileri okusun ve çözüm bulsunlar. Kuş acı çekiyor tahminen,enfeksiyon mevcut. İnsanın canı nasıl acırsa kuşların da canı vardır ve canları yanar. Tedavi ettirmeyecekler ise veterinere ötenazi için gitsinler veteriner uygun görürse.
Ve bakacak durumları yoksa elindeki diğer kuşu da iyi bakacak birilerine sahiplendirmelerini ve de bir daha evcil hayvan almamalarını öneriyorum.
Bende peticale gidiyorum olcay bey var kanatlılarda uzman her türlü dışkı tahlili ve röntgeni yapıyor aslında…Haklisıniz, ureticiye bile getirmediler, diyecek bir şey yok, yarin yine konuscam ama zaman yok gibi artik
Kan tahlili yapilmadigjni soyledi kendisi banaBende peticale gidiyorum olcay bey var kanatlılarda uzman her türlü dışkı tahlili ve röntgeni yapıyor aslında…
Kuşun probleminin altinda yatan şey ne tahlil yapiliyo mu dedigimde yapilmiyor dedi, yoksa kedi kopek bunlar icin kapsamli bir yer.Bende peticale gidiyorum olcay bey var kanatlılarda uzman her türlü dışkı tahlili ve röntgeni yapıyor aslında…
Bu arada sizin kuşa tahlil mi yapildi orda rontgen dışkı tahlili mi yapildi, bana soylenen kan tahlili yapilmadıgı, size yapildiysa ben tekrar sorucamBende peticale gidiyorum olcay bey var kanatlılarda uzman her türlü dışkı tahlili ve röntgeni yapıyor aslında…
Kuşlara kan tahlili yapıldığını bende bilmiyordum ama öncesinde dışkı tahlili ve röntgen yaptırdık olcay bey deBu arada sizin kuşa tahlil mi yapildi orda rontgen dışkı tahlili mi yapildi, bana soylenen kan tahlili yapilmadıgı, size yapildiysa ben tekrar sorucam
Tamam çok sagolun, tekrar sorucam.Ben sadece kan tahlili sordum yapilmiyor dedi, rontgen ve dışkıda sorayimKuşlara kan tahlili yapıldığını bende bilmiyordum ama öncesinde dışkı tahlili ve röntgen yaptırdık olcay bey de