Kuyruk ve Kafa Tüyleri

supremum

Yeni Üye
Merhaba,

3 aylık Fıstık'ımızın kafa tüylerinde ince beyaz tüyler ve kuyruk tüylerinde de seyrelme olmaya başladı. Bu doğal bir süreç midir? Kuyruk tüylerinimn seyrelmesi endişelendirdi.

wELkfI.jpg

wELTdc.jpg

wELmQ7.jpg

wELXiR.jpg

wELDzH.jpg

Dışkı resmi de paylaşın. Tüy değişim sürecinde gibi ondan olabilir. Stresten de olabilir. Kuyruk tüyleri yıpranmış çünkü.
Hangi takviyeleri verdiğinizi yazın.

@Selçuk YÜKSEL hocam, dışkı her zamanki gibi ama kafes içinden bir resim çektim.
Sizin tavsiyenizle Röhnfried Bt-Amin Forte B Vitamini aldım. Haftada 1, 1 gün kalacak şekilde suyuna ekliyorum. Ayrıca yine haftada 1 Kiki Excellent isimli multi vitamin veriyorum. Yine 10 günde bir dal darı veriyorum. Gün aşırı suyunu yeniliyorum.

Tüyleri için başka ne yapabilirim? Kuyruktaki tüyler azaldığında yeninde uzuyor mu?

wH8uaD.jpg

Dışkılarda disbiozis belirtisi var ( beyaz kağıt üzerinde yeniden paylaşın ) denflor ( kırmızı kutu ) kullanın. Bt amin forteyi tüyleri tamamlanana kadar her gün 50 ml suya ( yarım suluk ) 5 damla katarak verin. Her gün denflor da katın 2-3 mercimek tanesi kadar. Haftada 2 de probiyotik kompleks kullanın.

Beyaz kağıt resimleri aşağıda.
Denflor ve Bt Amin Forte her gün kullanılacak. Haftada 2 gün kullanılacak probiyotik kompleks internette aratınca tablet(hap) olarak gözüküyor. Sıvı hali var mıdır? Özel bir adı var mıdır?

@Selçuk YÜKSEL

wdf1FR.jpg

wdf0tc.jpg

wdfREj.jpg

Prozim plus veya probiacti bird olabilir. Dışkılar biraz kötü aslında. Tüyde olduğu için olabilir, bağırsak enfeksiyonu da olabilir. 3-4 gün takipte kalalım. Hep bu şekilde devam ederse ilaç başlamak gerek. Hatta şuan halsizlik kabarma vs varsa beklemeden ilaç başlamak gerekir.

Halsizlik kabarma yok. Dışarı çıkarınca hemen gelip oyun oynamak istiyor. BT amin forte 5 damla + denflor başlasam mı yoksa gidişata göre bekleyelim mi?

Prozim plus veya probiacti bird olabilir. Dışkılar biraz kötü aslında. Tüyde olduğu için olabilir, bağırsak enfeksiyonu da olabilir. 3-4 gün takipte kalalım. Hep bu şekilde devam ederse ilaç başlamak gerek. Hatta şuan halsizlik kabarma vs varsa beklemeden ilaç başlamak gerekir.
Halsizlik kabarma yok. Dışarı çıkarınca hemen gelip oyun oynamak istiyor. BT amin forte 5 damla + denflor başlasam mı yoksa gidişata göre bekleyelim mi?

Başlamadınız mı denflor ve bt amin forte'ye. Hocam sağlıklı kuşlara da veriyoruz bu takviyeleri. Neden korkuyorsunuz anlamış değilim. Sizin bu tavrınız açlıktan ölmek üzere olmayan kuşa yemek vermemeye benzedi.

Hocam BT amin forte normalde haftalık düzenli olarak verdiğimi söylemiştim. Denflor kullanmıyordum, kullanırım. Ayrıca multi vitamin de düzenli veriyordum.

Denfloru şimdiye kadar kullanmış olsaydınız tepkisini gözlerdik. Geç kalmanız vakit kaybı oldu.

Geri