Alparslan66
Meraklı Üye
Arkadaslar bildigimiz üzere havucun mevsimi gecti mama yapcam ama havucun yerine ne koymaliyim yumurtaya hazirlik icin verecem
ben bir şeyi merak ettim. Elle beslenen muhabbetlerde ay ay mamanın miktarı artıyor mu?kıvam muhallebi mi çorba kıvamı mı olması lazım?
bunu diğer elde beslediğimiz yavru kuşlara da uygulayabilirmiyiz.ben yavru kargayı beslemiştim ama hayvan 2. günü bağırsaklarından ses geldi ve kısa zamanda öldü. ortalama 1 ölçeğe 5 ölçek gibi karıştırıyordum.1 ölçek buğday nişastası,bisküvi yada ekmek içi 5 ölçek su gibi.bunun güvercin yavrusunu elle besleme oranları ile aynı mı olması lazım. emeğiniz için teşekkürler.Ay ay değil gün gün ayrı ölçü kullanmak gerekebiliyor. Her mamanın oranı farklıdır ama örnek olması için a21 elle besleme mama-su oranları şu şekildedir.
yaş - büyüklük...................elle besleme mamasi........su orani
başlangiç- 2 .gün.......................1 ölçek.....................6 ölçek
2- 3 gün..................................1 ölçek......................5 ölçek
3 - 4 . Gün...............................1 ölçek......................4 ölçek
4 – 5 . Gün..............................1 ölçek......................3 ölçek
5.gün ve devaminda...................1 ölçek.....................2- 2.5 ölçek
bunu diğer elde beslediğimiz yavru kuşlara da uygulayabilirmiyiz.ben yavru kargayı beslemiştim ama hayvan 2. günü bağırsaklarından ses geldi ve kısa zamanda öldü. ortalama 1 ölçeğe 5 ölçek gibi karıştırıyordum.1 ölçek buğday nişastası,bisküvi yada ekmek içi 5 ölçek su gibi.bunun güvercin yavrusunu elle besleme oranları ile aynı mı olması lazım. emeğiniz için teşekkürler.