Mama Ve Beslenme

Eyüpcan YATMAZ

Paylaşımcı Üye
Sa iyi akşamlar. Eskiden evde kalma kuru mama hazır paket yarım kilo civarı,ben bu hazır mamayı içine ek besinler koyarak geliltirmiştim ama birkaç kişi kuşlara ağır gelir tüye sokar dedi içeriğini sizlerle paylaşmak istedim.
-Hazır kuru mama
-Petibör bisküvi
-Keçiboynuzu tozu
-Nijer
-Tarçın(az)
-Hindistan cevizi(az)
-Kuru kekik(az)
-Köfte için hazırlanan kurutulmuş az miktar ekmekde ekledim ama az
-susam(az)
-çörek otu
Bunları karıştırıp hava almayacak bir kaba koydum mama yapacağım zaman bu karışımdan 1 kaşık alıyorum,içine haşlanmış yumurta ve havuç rendeleyip veriyorum sizce karışımın içeriği fazlamı olmuş?

Diğer bir sorum ise mamaya kırmızı/yeşil biber ve rendelenmiş domates konulabilirmi veya ayrı kapta biber,domates vb sebze ve meyveler karıştırılarak/ayrı ayrı vermekmi daha iyi olur?

Bir süredir kuşda beslemediğim için havuç almıyordum eve şu mevsimde olup olmadığını bilmiyorum ama havuç yerine mamaya sulanması için ne katılabilir(su hariç) ?

Bilyorum fazla oldu ama bu kuşlara (cennet,zebra ispinoz,muhabbet) tavuk eti(siyah et sindirilmesi zor olur diye) verilebilirmi ve nasıl verilmeli?

Hazırladığınız mama karışımı kullanılabilir.
Otçul hayvanlara asla et verilmez. Unutmayın bir zamanlar deli dana diye bir hastalık var idi. Bu sebepten.
Domates, biber taze olarak mamaya katılabilir. Havuç mevcut verebilirsiniz. Kabak, karpuz, kavun v.s. verebilirsiniz. Elma vermeyin.
Bunların hepsini beraber verebilirsiniz ayrı ayrı mama hazırlamayın.
Mamanın kıvamı yaş olmamalı kaşıkta yapışıp birikmemeli. Sebzenin kendisi kadar veya daha fazla mama katkısı kullanın. Yapılan mama kuşların gagalarına yapışmamalı.

Valla yaşımdan dolayı pek bilmiyorum yada önem vermedim sadece duymuştum adını deli dana hastalığını ama merak ettim şimdi araştıracağım. Bi sitede cennet papağanına verikebikir yazmışlardı çok az miktarda bende verilmeyeceğüni tahmin ediyordum ama yinede emin olmak istedim
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Şuanda kuş sayısı 2 tane 3 güne kadar 6/7 tane daha alacağım o zman yapıp vereceğim.
Peki sularına ne eklemeliyiz ben 3-4 günde bir suyuna limon damlatıyorum bir gün durmak şartıyla. 3_4 gün sonra ise limoj sirkesi damlatıyorum aynı şekilde ve böyle devam ediyor. Ek birşey katmama gerek varmı sularına yoksa yeterlimi ?

Bi ara veriyordum kuru maya çay kaşığının ucuyla(sizin videoda gördüm) devam edeeim ara ara vermeye. Teşekkürker iyi geceler.

Geri