Mecburi şehir dışı çıkışında muhabbet kuşum için alternatifler

curvelatte

Yeni Üye
Herkese merhaba hocalarım. Bu konuyu forumda bulunan ve öneride bulunmak isteyen, daha önce bu durumu yaşamış ve deneyim kazanmış diğer arkadaşlardan tavsiye almak için açıyorum. Uzun olursa kusura bakmayın. Lütfen "Amma çok düşünüyorsun" demeyin, o can bana bi emanet ve ben de maalesef kaygılı biriyim :)

Muhabbet kuşumuzu (kendisi sosyal bir kuş, anneme daha düşkün, konuşkan) her şeyden çok severiz, o yüzden de bu durum içimi yediği için aklıma buraya sormak geldi, onun adına en az stres ve üzgünlükle atlatmak istiyoruz durumu. 10-13 eylül tarihlerinde ailemle birlikte şehir dışında bulunmamız gerekiyor, fakat Fıstığımızı götüremiyoruz. Daha önce 1-2 gün kalacağımız bir yere 3 saatlik bir yolculukla yanımızda götürmüştük fakat hem arabadan hem de yeni ortamdan dolayı strese girmişti, sürekli ötmüştü geri eve döndüğümüzde bu durum geçmişti. Şimdiye kadar sadece böyle bir yol deneyimimiz oldu.

Bu seyahat için size danışacağım 3 senaryo doğuyor:
1) Alışık olduğu ortamdan ayrılmaması için evde bırakmak ve günde 2 kere bir aile dostumuz tarafından ziyaret edilip yemine suyuna bakılması. (Bu noktada kafamı karıştıran şey: alışık olduğu ortamda olacak ama sessiz bir ortamda yalnız kalacak, strese girer mi) bu senaryo için kamera sistemi kullanabiliriz, kısık seste radyo açabiliriz.
2) Kafesin açılmaması şartı ile bir arkadaşa bırakılması (Alışık olduğu ortamdan ayrılacak ve kafeste kalacak ama ilgi göreceği için sosyalleşebilecek)
3) Fıstığın da alışık olduğu bir aile dostumuz o tarihlerde köyde olacak, ona bırakmak bir seçenek ama köy yeri, kedi girer ev kapısı açık kalır bunlar da birer soru işareti. Daha önce 2 gün için bırakmıştık ama o zaman köyde değildi, ve hiç sorun yaşanmamıştı.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, başka önerileriniz olursa onlara da açığım. Sevgiler.
Not: Sık seyahat eden biri değiliz, yılda maksimum bu sayı 2 oluyor o da nadiren.

Evde kalsın günde bir defa kontrol edilsin ve radyo sesi açık olsun 👍 en uygunu bu.

Evde kalıp birileri kontrol etsin

Geri