Mimoş'umun Kanat Düşüklüğü HK.

mavislimonvepamuş

Yeni Üye
Herkese merhaba. Ben Berke.

Mimoş'um ilk başlarda çok neşeli hatta diğer kuşum Pamuk ile uçuyorlardı. Annem 14
Kasım Cuma günü Mimoş'u odamdan alıp başka odaya götürdü benim odama getirdiğinde eski neşesi yok gibiydi. Cumartesi günü kanat düşüklüğü olduğunu gördüm. Pazartesi hemen veterinere götürdüm veteriner el ile muayene etti ve parçalı kırık olacağı şüphesiyle film çekti fakat herhangi bir kırık yok dedi. Ağrı kesici verdi ve 1 hafta kafesinde dursun dedi. Yem yemesinde ve dışkısında bir sorun yok fakat kanat düşüklüğü devam ediyor. Neşesi de yok. Lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
537rzit.jpg
onzwain.jpg

Kuşun dışkıları nasıl? Foto çekip paylaşın.
Hastalık belirtisi var mı? Öğürme kusma iştah enerji kaybı vs..
Diğer kuş erkek mi çiftleşme oldu mu?
Kuş bir yerlere çarptı mı?
Röntgenin fotosu varsa paylaşın.
Kuşun güncel videosunu da video sesi açık olarak çekip paylaşın.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Herkese merhaba. Ben Berke.

Mimoş'um ilk başlarda çok neşeli hatta diğer kuşum Pamuk ile uçuyorlardı. Annem 14
Kasım Cuma günü Mimoş'u odamdan alıp başka odaya götürdü benim odama getirdiğinde eski neşesi yok gibiydi. Cumartesi günü kanat düşüklüğü olduğunu gördüm. Pazartesi hemen veterinere götürdüm veteriner el ile muayene etti ve parçalı kırık olacağı şüphesiyle film çekti fakat herhangi bir kırık yok dedi. Ağrı kesici verdi ve 1 hafta kafesinde dursun dedi. Yem yemesinde ve dışkısında bir sorun yok fakat kanat düşüklüğü devam ediyor. Neşesi de yok. Lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
537rzit.jpg
onzwain.jpg
Kanadı durması gerektiğinden çok az da olsa farklı duruyor. İncinmiş olabilir. Gece korkusu yaşamış olabilir. Yer değişimi strese neden olmuş da olabilir. Vet röntgene rağmen kırık çıkık görmediyse sakin kalması, probiyotikle desteklenmesi gerekiyor. Bide diğer kuşu da aynı odaya alın derim.

Kanadı durması gerektiğinden çok az da olsa farklı duruyor. İncinmiş olabilir. Gece korkusu yaşamış olabilir. Yer değişimi strese neden olmuş da olabilir. Vet röntgene rağmen kırık çıkık görmediyse sakin kalması, probiyotikle desteklenmesi gerekiyor. Bide diğer kuşu da aynı odaya alın derim.
Teşekkür ederim Selçuk abi elimden geldiğince en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum yeter ki o iyi olsun. Pamukta yanında yan koltukta birbirlerini görüyorlar gün içinde kameradan bakıyorum ne yapıyorlar diye Pamuk bağırıp dururken Mimoş da kafeste tırmanıyor.

Gece kafeste çırpınmış olabilir mi ? Öyle olsa duyar mıydın ?

Duyardım Selçuk abi Mimoş hiç öyle bir şey yapmadı. Gece yatarken çok karanlık yapmiyorum gece lambası ile hafif loş ışık yapıyorum ki korkmasınlar. İyi olucak mı abi sence? Moralim çok bozuldu :(

İyileşecek kırık çıkık yoksa. Merak etme. Yeterki kanat çırpmasın birkaç gün dinlensin. Magnezyum takviyesi yapabilirsin. Hatta multi mineral takviyesi yap ikisine de.

Tamamdır Selçuk abi çok teşekkür ederim. Haftaya Pazartesi veteriner kontrolumuz var bir gelişme olursa burdan yazabilir miyim?

Geri