Billie Jean
Yeni Üye
Arkadaşlar benim dört yaşlarında erkek mubişim var kendisine öneri üzerine 1,5 yaşında dişi kuş almıştım. Yalnız dişi benim erkeğe göre çok baskın çıktı zaten benim kuş aşırı uysal, eşleşemediler özetle. Dişi benim erkek olana ayak filan atıyodu en son hırpalamaya başladı erkek da iyice korktu ben de ayırma metodu uyguladım. bir ay sonra birleştirdiğimde erkek artık iyice soğumuştu dişiden
bide benim kuş yerli, dişinin yanında ufak kaldı dişi daha kalıplı idi. neyse ben de dişiyi götürüp petşopa verdim, yerine dört beş aylık bir dişi aldım.
bu dişiyi ayrı kafeste evcilleştirip sonra birleştirmeyi düşünüyodum. ta ki bugün yani üçüncü güne kadar
dişi tatlı bir kuş çok korkmuyor sanırım birkaç haftaya alışır tamamen elimize. benim erkek olanla aynı oda ayrı kafesteler. bugün dişi erkek olana çok dikkat etmeye başladı, ötüyor, kafasını yay gibi oynatıyor bi anda zıplıyor filan. sonra ben elime alıştırırken elimin arasından sıvışıp erkeğin kafesine direkt gitti kondu, allahım nası fırıl fırıl dolaşıyor içine giricem diye. ben de dayanamadım benim erkek olanı çıkardım kafesin dışına tanıştılar. bizim erkek kuş anında yem kusmaya başladı zaten, yavru dişi de yemleri yedi işte değişik değişik ötüştüler filan, sonra tekrardan ayrı kafeslerine koydum. umarım bu sefer eş olur da yavru alırım.

bu dişiyi ayrı kafeste evcilleştirip sonra birleştirmeyi düşünüyodum. ta ki bugün yani üçüncü güne kadar