HALİL İBRAHİM
Yeni Üye
muhabbet kuşunun yanına papağan alsam sıkıntı olur mu acaba hem fiziksel zarar verme hemde eğitimsel gelişim için
Zarar verme ihitimali çok yüksek . Ama ben Sultan Papağanı ile beraber bakmıştım, sorun olmamıştı ama devamlı gözüm üstlerindeydi,bir sorun çıkmadı. Tamamen Kuşların kişilikleri ile ilgili....
papağan konuşmaz die korkuyorum bende.Aynı kafeste baktım belli bir süre , Sultan önce gelmişti...Önceden ufak ,tefek sesleri taklit ediyor ve bir iki kelime söylüyordu. Ama Muhabbet geldikten sonra durdu...
Kafesi açtığımda 2 side yan yana duruyor ,birbirlerinin peşinden uçuyorlardı. Sorunsuzdu...
Ama dediğim gibi tamamen Kuşların kendisi ile ilgili...
Bir önceki Sultan papağanım kesinlikle yanına yanaştırmıyordu. Ayırmıştım ...
Şimdi Sadece Muhabbete döndüm ...
daha almadım almayı düşünüyorum jako monk yada iskender arasındayım
pakistanlar çok hırçın ve evcilleşmesi ötekilere göre daha zormuş die okumuştum ve sanırım konuşma durumu çok düşükmüş biraz eğitim verip konuşturabilmeyi arzuluyorum papağandaHocam jago da çok büyük ya. Biraz daha ufak bi tür seçsen pakistan erik başlı paraket gibi
Açıkçası eğitimli bir Sultan Papağanı alınırsa gerilemez ama yanındakini arkadaş gibi göreceğinden insanlara ilgisi azalabiliyor.papağan konuşmaz die korkuyorum bende.
Açıkçası eğitimli bir Sultan Papağanı alınırsa gerilemez ama yanındakini arkadaş gibi göreceğinden insanlara ilgisi azalabiliyor.
Ama Papağanların konuşmalarının yanı sıra cinslerine göre özellikle sabahları ve akşamları ..Muhabbetlerden 3 -5 kat daha fazla bagırdıgını göz ardı etmemek gerekiyor. Evde veya komşulardan şikayet gelme ihtimali çok yüksek...
Her Sabah kurulmuş gibi 07:25 te bağırtılarla uyanmak biraz zor geldi bana,aileme ve komşulara ...Üstlerini örtüyordum ama açınca yine o senfoni den kurtulamıyorsunuz....
Ne kadar konuşursa konuşsun eğitimlide olsa , her sabah ve akşamki içgüdüsel bağırmaları muhabbetlerin minumum 3-5 katı kadar ve ötme değil bağırtı ve çığlık... ..bende apartmandayım komsuları rahatsız edecek kadar çok ses cıkartıyorlarmı öyle
Evet konuşma yetenekleri Muhabbetlerin daha fazla ....Acayip eş seçerler...Muhabbetten daha fazla seçicidirler..birde sultanlar nasıl konuşması vs memnunmuydunuz muhabbet kuşu daha cok konuşur diyenler var
teşekkür ederim sağolunSes olayına rağmen , Eğer Almaya karar verirseniz. Bütün canlılarda olduğu gibi , Tavsiyem Üreticiden veya Hobi amaçlı başlayıp yavru almış olanlardan alın....
Ben bir tane PetShoptan , bir tane Eminönünden ve bir de Ev kuşu almıştım...
Ev Kuşu ile diğerleri arasında olumlu anlamda dağlar kadar fark vardı. Tıslama , yabanilik vs. yoktu.Eğitilmeye yatkınlığı ve İnsanlara yaklaşımları üst noktadaydı.Sultan besleme zevkine Ev Kuşu'nda varırsanız...
Dişilerin fazla sesi çıkmaz , konuşmazda kolay kolay ama İçgüdüsel bağırtı onlardada var...
Kolay ve Rast gelsin ....