Muhabbet kuşum hasta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Peuxhell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peuxhell

Yeni Üye
Muhabbet kuşum hastalandı daha önce 3 kere aynı şekilde hasta oldu ve iyileşti ishali oluyor kusuyor ve yem yemiyor veteriner tavsiyesi ile B vitamini ve multivitamin ayrıca ishali için diafuryl şurup veriyorum 1 damla beslemek için elle besleme aparatım ve mamam var ancak korkuyorum zarar veririm diye daha hızlı iyileşmesi için yapmam gereken bir şey var mi

İshali kesmek için değil,ishalin sebebi ne onu teşhis edip tedavi uygulamak gerekir.
Sizin kuşun durumu iyi değil kusma ve ishal hastalık belirtisidir. Kanatlı hekimine götürün,hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabilirim.

Amasya/ Merzifonda yaşıyorum zaten 3 4 tane veteriner var bildiğim kanatlı veterineri yok
İshali kesmek için değil,ishalin sebebi ne onu teşhis edip tedavi uygulamak gerekir.
Sizin kuşun durumu iyi değil kusma ve ishal hastalık belirtisidir. Kanatlı hekimine götürün,hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabilirim.

Normal bir veterinere götürmustum ishalden dolaylı kustuğunu soylemisti bunları vermişti 3 sefer atlattı ama bu sefer daha halsiz düştü kızgınlık yumurtası yaptiğindan dolaylı

Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın, kuşun güncel videosunu da paylaşınız. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullabilirsiniz.
Kuşunuzun iştah enerji durumu,kilosu(ağırlığı) kaç gr bize detay veriniz. Kusması nasıl? Ağzında veya kusmuğunda kötü koku var mı,kusmuğu köpüklü salyalı mı? Ağzının içinde beyaz veya sarı renkli lezyonlar var mı peynirimsi?

Kuşun iştahı yok denecek kadar az bayağı bir zayıfladı ağırlığını tam bilemiyorum ancak zayıfladı kusması sadece yediklerini kusuyor kötü koku yok ağzının içinde herhangi bişey yoķ

videoyu az sonra atarım dışkılarıda sabah atmaya çalışırım

Elle besleme yapmayı biliyor iseniz besleme yapın. Profesyonel mamanız varsa onu kullanın,kuş kurumaya girmiş..
Kursak mantarı şüphesi var. Egzotik hayvan kliniği varsa ona da götürebilirsiniz bu arada.

Bunu okuyun ne kadar mama verileceğini,ne zaman verileceğini yazdım.

Evde petshopdan aldığım toz mama var besleme aletide var ancak korkuyorum daha önce hiç yapmadım izlediğim videolarda gaganın sağından dilin üstünden gecerek mamayı veriyorlar ama kuş yerinde durmadığı için yapamıyorum

Kendisi yemeğini yiyor mu? Yemeğini kendisi yediği sürece elle besleme yapmayın. Elle besleme artık kuş kendisi yemek yemeyi bıraktığında yapılır yani ağır vakada.

Haşlanmış yumurta verin,keten tohumu verin aç kalmasın yesin. Ve probiyotikli su verin haftada 3 kez her gün yenisini hazırlayarak. Kanatlı oil prozim öneririm.
Sabahleyin de dışkı fotoğrafını paylaşın.

Sabah uyandiğimda bir dışkı bu vardı https://hizliresim.com/ii6w66b peçeteyi aldım geri akşam kafesini temizleyip telin altina koyacağım ama bugün daha iyi gibi sanki yem yemesi arttı biraz da konuşuyor

Haşlanmış yumurta verin,keten tohumu verin aç kalmasın yesin. Ve probiyotikli su verin haftada 3 kez her gün yenisini hazırlayarak. Kanatlı oil prozim öneririm.
Sabahleyin de dışkı fotoğrafını paylaşın.
Kanatlı oil proizim probiyotik dimi normalde de kullanabilirim yani

Hocam dışkı çok kötü iç kanama var kuşta. Sulphamezathine başlayın hızlı şekilde. Veterinerlerde bulursunuz.

Geri