Muhabbet kuşumun solunumunda sorun olabilir mi?

shshs

Yeni Üye
Merhaba forumda ilk defa bir konu açıyorum.
İki kuşum var, erkek olan sanırım haziran ayında pet shoptan alındı. Kendisi uçmayı seviyor odamı turluyor, hareketli, yeminden de yiyor.
Fakat uzun süre uçup bir yere konduğunda sesli nefes alıp veriyor. Burnu tıkalı bir insanmış gibi sanki.
Burnunda da beyazlık var içinde, yapısı mı öyle bilmiyorum. Bazen hapşırıyor, çok sık veya ard arda değil tabi.

Beni sadece uçtuktan sonraki nefes alırken burnundan gelen mıs mıs sesi korktuttu.

Sularına C vitamini damlatıyoruz. Şayet hastalık başlangıcı olarak görürseniz neler yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kuşun gün içinde çok derin olmayan uykusunu uyurken videosunu ve burnunu çekmeye çalıştım, fotoğraf olarak yükleyemedim link olarak bırakıyorum.

Uçtuktan sonraki nefes alışverişini video ile çekemedim eğer denk getirebilirsem onu da eklemeye çalışacağım🙌

Kuş tüy dökümüne girmiş halsizlik olabilir bu süreçte. Haftada 2 kez b vitamini takviyesi verin tüy dönemleri.
Kuşta sormak istediğiniz şey ne tam olarak?
Ses mi?
Kuşlar uçtuktan sonra nefes nefese kalabilir ses çıkarabilir. Ama siz bahsettiğiniz sesi videoya almaya çalışın.. Normalde kuş sabit dururken de ses çıkıyor mu? Kuyruk sekmesi var mı? Burun göz akıntısı var mı? Dışkıları nasıl? Beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşın.

Merhaba forumda ilk defa bir konu açıyorum.
İki kuşum var, erkek olan sanırım haziran ayında pet shoptan alındı. Kendisi uçmayı seviyor odamı turluyor, hareketli, yeminden de yiyor.
Fakat uzun süre uçup bir yere konduğunda sesli nefes alıp veriyor. Burnu tıkalı bir insanmış gibi sanki.
Burnunda da beyazlık var içinde, yapısı mı öyle bilmiyorum. Bazen hapşırıyor, çok sık veya ard arda değil tabi.

Beni sadece uçtuktan sonraki nefes alırken burnundan gelen mıs mıs sesi korktuttu.

Sularına C vitamini damlatıyoruz. Şayet hastalık başlangıcı olarak görürseniz neler yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kuşun gün içinde çok derin olmayan uykusunu uyurken videosunu ve burnunu çekmeye çalıştım, fotoğraf olarak yükleyemedim link olarak bırakıyorum.

Uçtuktan sonraki nefes alışverişini video ile çekemedim eğer denk getirebilirsem onu da eklemeye çalışacağım🙌

Hassas terazi varsa Kilosunu ölçün. Bana biraz kilolu geldi. Kilo da bu soruna neden olur.

Kuş tüy dökümüne girmiş halsizlik olabilir bu süreçte. Haftada 2 kez b vitamini takviyesi verin tüy dönemleri.
Kuşta sormak istediğiniz şey ne tam olarak?
Ses mi?
Kuşlar uçtuktan sonra nefes nefese kalabilir ses çıkarabilir. Ama siz bahsettiğiniz sesi videoya almaya çalışın.. Normalde kuş sabit dururken de ses çıkıyor mu? Kuyruk sekmesi var mı? Burun göz akıntısı var mı? Dışkıları nasıl? Beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşın.
Merhaba uzun zamandır kuşları göremiyorum maalesef geç dönüş yapıyorum.

1) Kuşlar ortalama büyüklükte kare bi odada kalıyorlar ve dönerken çok geniş uçamıyorlar. Uçtuktan sonra nefes nefese kalıyor ve burnundan ses çıkıyordu. Fakat son zamanlarda normalden biraz uzun uçtuktan sonra iki kuşum da sirkilmeye başladı.
Daha büyük odada kaldıklarında böyle bir şey yoktu. Erkek kuşun uzun süre uçtuktan sonraki yaptığı hareketi videoda ekledim. Aynısını dişi kuş da uzun uçarsa yapıyor.
Odada çok geniş uçamadıkları için başları mı dönüyordur ya da daha ciddi bir şey mi var acaba?
https://streamable.com/kequhg

2) Kuşların dışkılarını da ekliyorum.

3) Kuyruk sekmesi size eklediğim videodaki kadar var gündüzleri öterken veya uyuklarken kuyrukları atıyor ama geceleyin uyurken yok.

4) Kuşlarda burun akıntısı anormal bi ses vs yok.

5) Hassas terazim olmadığı için maalesef kuşumu tartamadım.

6) Ek olarak erkek kuşum bugün birkaç kez tünekten düştü. Dişi kuş ona yaklaşınca korktuğu için de düşmüş olabilir. Kendisi tabana düşünce hemen kendisi kalkıyor aslında bana dalgınlıktan ve korkudan gibi geldi. Yine de dengedense diye önerebileceğiniz vitamin var mı? Ve eskisi kadar çok ötmüyor.

7) Petshopta B vitamini bulamadık önerdiğiniz marka ve link varsa atabilir misiniz?

Her şeyi açıklamaya çalıştım çok teşekkür ederim şimdiden.

Kanatlıoil prozim ve vitabol öneririm. Geniş içeriklidirler. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonu olabilir kuşlarda ona biraz daha gözlemledikten sonra karar veririz. Kuşlar kilolu belki ondandır solunum sıkıntıları. Sık sık uçmaya teşvik edin. Ayrıca karbonhidrat oranı düşük yemlere ağırlık verin. Keten tohumu takviyesi yapın günde 1 çaykaşığı kadar ayrı kapta verin. Dal darı vermeyin. Gelişmeleri paylaşırsınız.

Kanatlıoil prozim ve vitabol öneririm. Geniş içeriklidirler. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonu olabilir kuşlarda ona biraz daha gözlemledikten sonra karar veririz. Kuşlar kilolu belki ondandır solunum sıkıntıları. Sık sık uçmaya teşvik edin. Ayrıca karbonhidrat oranı düşük yemlere ağırlık verin. Keten tohumu takviyesi yapın günde 1 çaykaşığı kadar ayrı kapta verin. Dal darı vermeyin. Gelişmeleri paylaşırsınız.
Merhaba dönüşünüz için teşekkürler öncelikle.
Kanatlıoil prozim ve vitabolü ne sıklıklarla vermeliyim ikisini bir kullansak olur mu?

Günlük verdiğim yem olarak önerdiğiniz marka var mı peki?

Erkek kuş uçarken kanatlarından çırpma sesi yüksek geliyor o da mı kilodan o zaman?

Kuşlar hep kafesin dışında kafes kapıları hep açık kendileri istediklerinde uçuyorlar ben nasıl daha fazla uçmalarını sağlayabilirim pek ele alışık değiller.

İkisini aynı suya katmanız sorun olmaz. Ama gerek yok ayrı günlerde vermeniz daha iyi olur. İlk geldiği gün.ve ertesi gün karıştırıp verin sonra bir hafta kadar aralıksız probiyotik. Sonra haftada 1 vitabol haftada 3-4 probiyotik devam. KAnat sesinin fazla olması kilodan evet. kendini taşımakta zorlanıyor. Yem olarak versele laga veya witakraft olabilir. Keten tohumu alıp günde 1 çay kaşığı ayrı yemlikte verin. Onları yakalamaya çalıştığınızda uçarlar zaten. Size de spor olur :)

Videoyu izledim,yaptığı o silkelenme hareketi normal aslında. Heyecandan gibi bir durum. Uzun süre çıkıp uçmadılarsa bu durum daha sık olabiliyor. Uçmayı istiyorlar ve deli gibi hareketler yapıyorlar. Absürt bir durum yok kısaca.
Dışkılar fena değil ama düzenli olarak probiyotik veriniz, probiyotik önemlidir hastalıkların oluşmasına bariyer olur. Kanatlı oil prozim öneririm plus olanı da var siz plus olmayanı alın. Kendi sitesinde 250 ml 140 TL,fiyatı gayet makul.
Kanatlı oil in vitaminini de alabilirsiniz ek olarak.
Haftada 3 kere her gün yenisini hazırlayarak probiyotik takviyesi veriniz 50 ml içme suyuna hazırlayın ona göre ayarlayın ölçüyü.
Kanatlı oil prozim 1 lt suya 5 ml(100 damla) önerilir ama bu sürüye yani çok kuşlar içindir. Siz 50 ml içme suyuna 5 damla ekleyin.
Multivitamin haftada 1 kez.

Geri