- Katılım
- 13 Mar 2014
- Mesajlar
- 1,327
- Tepkime puanı
- 83
merhaba arkadaşlar 1 hafta once 1 aylık muhabbet kuşu aldım kuşumun uzerını ortu ıle ortuyorum ve ısıkları kapatıyorum ancak kusumun hıc uyudugunu gormedım muhabbet kusları karanlıktan korkar mı ?
muhabbet kuşu alaca karanlıktan korkar yani loş ışıktan. ama karanlıktan korkmaz. hatta karanlıkta uyumalıdır. loş ışıkta ise etrafını net göremediği için anlam veremediği nesnelerden korkar kendi kendine. çırpınır. kendim bizzat yaşadım ve güvenilir bir kaynaktan da okudum bunu.
Benim 2 çift kuşum var ve bu çiftlerim benim yanımda bile uyuyorlar gözlerini kapatarak. Karanlık olunca da uyuyorlar , hatta uyumak istemediklerinde bana uyarı mahiyetinde ötüyorlar da. Ben kuşların üzerine örtü örterek uyutmaya karşıyım , çünkü kuşlar en çok sabah güneşini ve güneşin doğuşunu seviyorlar . Bu yüzden üzerine örtü örtmeyi tavsiye etmiyorum .
üzerine ortu ortmez ısem uyumaz kı ama ve usur
Koyduğunuz yer o kadar soğuksa üzerine örtü örtseniz de üşür örtmeseniz de. Ayrıca üzerine örtü örtmeyle uyuma arasında önemli bir bağ yok. Sadece size alışana güvenene kadar örtün ama sürekli örterseniz bu ilerde başınıza sıkıntılar açabilir. Ama yine de siz bilirsiniz benim ki sadece tavsiye..![]()
tavsiyeye ıhtıyacım olmasa zaten paylasmazdım onemsıyorum tavsıyelerıo zaman bır sure daha ortu orteyım alısınca alırım suan 1 haftadır bırlıkteyız
![]()
Ben hiç örtü örtmedim aldığım andan beridir , yavru ise sizin kuşunuz muhtemelen korkup çırpınıyordur . Siz de daha fazla korkutmamak için örtü örtüyorsunuz muhtemelen , bu da iyi bir davranış ama alıştırmayın yavrucağızı..Sabah güneşi ile ötüşünü bir görseniz zaten siz de örtmezsiniz bir daha ..
![]()
hocam sıze bır soru daha sormak ıstıyorumkusum 1 aydan bıraz buyuk oncelıkle .yemlıgındekı yemlerı agzına alıp alıp yere dokuyo yemlıgın ıcını kazmaya calısıyo dıyebılırım yanı
daha sonrada acıkınca yemı yereden yıyor bunun nedenı ne olabılır ?
Daha yem kırmayı bilmiyor erken alınmış sanırım anne-babasının yanından. Oyun oynuyor yemlikle belli..Kesin kafasını da içine gömüyordur..
Benim yavrular da bu şekilde yapıyor ama yerden mümkün olduğunca yedirmemeye çalışın çünkü malum yerde bakteriler çok oluyor. Eğer yavru ise elinize alışması çok kolay olur. Bence hemen çalışmalara başlayın. Elinize yem alın ve elinizden yem yedirin. Yerden yemeye kalkarsa biraz sesinizi yükseltin ve oradan yememesini sağlayın.. Çocuk büyütmekten farksız . ( Hiç çocuğum yok ama muhtemelen böyledir.
)
vallahi aynen anlattığınız gibikafasını yemliğin içine gömüyor gerçekten
elden yedırmek deyınce ? avucumun ıcıne alıyorum yemı ama yemıyor yemı elımın neresıne koymam lazım acaba ?
Avucunuzun içerisine alın işaret parmağınızla da kuşun göğüs kısmına doğru hafifçe dokunun parmağınıza çıksın ve yemi görsün , yemi gördükten sonra saldırır zaten.. Kuşunuza şimdiden nane yedirmeye alıştırın bence. Çünkü naneyi çok seviyorlar . Dalıyla birlikte uzatın gagasına doğru ilk başta kaçıcaktır korkudan daha sonra bir kemirmeye başlar hiç gözünü ayırmadan bitirmeye çalışır.
. Ben bizim yavruları öyle kandırıyorum nene dalını görür görmez kafes kapısına yapışıyorlar hemen..
![]()
muhabbet kuşu alaca karanlıktan korkar yani loş ışıktan. ama karanlıktan korkmaz. hatta karanlıkta uyumalıdır. loş ışıkta ise etrafını net göremediği için anlam veremediği nesnelerden korkar kendi kendine. çırpınır. kendim bizzat yaşadım ve güvenilir bir kaynaktan da okudum bunu.
10 gözlü pvc Box dolabın içinde 10 takım var gündüz aydınlık gece ise loş ışık yakıyorum 15 w gece lambası korumalı kuşları rahatsız etmeyecek şekilde, gayet güzel uyuyorlar çırpınmaları yok sesleri yok, gelelim zifiri karanlığa evvelsi gün gece lambasını 1 2 saat kapattım kuşlar adeta,çıldırıyor kafes telllerine vuruyorlar kendilerini. Ve sonrasında yavrusu olan Jumbo anne yuvalıktan çıkıp daha girememiş, malum yavrularım öldü, bu ışık olayı kuştan kuşa mekandan mekana değişir, kuşunuzu nasıl alıştırrsanız oyle,gider, bu ışık içinde çok farklı sistemler var gün ışığı gibi yanıp akşam gün batımı gibi yavaş yavaş sönen ama bu maliyetekatlanan olurmu bilmem,
Belki dedikleriniz doğrudur ama güneş ışığı dışındaki tüm ışıklar kuşlara zararlıdır . Sizi bilmem ama ben mümkün olmadıkça direkt ışığa maruz kalmamaları için elimden geleni yapıyorum kafes içerisinde. Sanırım konuyu açan arkadaşta tek kuş besleyecek ve bu kuş içinde bu kadar zahmete girmesine gerek yok.
Bu arada başka tavsiyem size belki daha erkendir ama hazırlamanızda fayda var , yumurta ve havuçtan yapılan bir mama var . Yumurtayı kaynatıp kabuğunu elinizde ufaltın. Sonra bir kaba yumurtayı rendeleyin , havucuda kabuksuz olarak rendeleyin aynı kaba daha sonra bu üçünü birleştirip kuşunuza yedirin faydasını göreceksinizdir. Vitamin olarakta Avisol-a var bunu almanızı tavsiye ediyorum kuşlarda çok etkili .Şimdilik bu kadar herhangi bir sıkıntı olduğunda konu açarsanız forumdaki arkadaşlar ve ben de size elimizden geldiğince yardım ederiz.
Avucunuzun içerisine alın işaret parmağınızla da kuşun göğüs kısmına doğru hafifçe dokunun parmağınıza çıksın ve yemi görsün , yemi gördükten sonra saldırır zaten.. Kuşunuza şimdiden nane yedirmeye alıştırın bence. Çünkü naneyi çok seviyorlar . Dalıyla birlikte uzatın gagasına doğru ilk başta kaçıcaktır korkudan daha sonra bir kemirmeye başlar hiç gözünü ayırmadan bitirmeye çalışır.
. Ben bizim yavruları öyle kandırıyorum nene dalını görür görmez kafes kapısına yapışıyorlar hemen..
![]()