Muhabbet kuşu ayak felci

gulseninonline

Yeni Üye
Merhabalar, kuşum 1 aydır tek ayağıyla iyi bir şekilde kavrayamıyor his yok gibi. Kaç kişiye gösterdim, kırık yok dediler o kesin. Önce incinmiş dediler krem ve antibiyotik kullandım. Sonra kas incinmesi olabilir o kendi kendine geçer dediler, suyuna kalsiyum damlat diyorlar. Ama üzülüyorum kuşun bu haline. D vitamini kullanımı hakkında bilgisi olan var mı? Marka önerisi veya.. başka ürün de olur. Bu arada dışkısı sağlıklı.

Videosunu ve ayak altı resmini gönderin. D takviyesi için evde D vit 3 varsa ağzına bir damla veya küçük parça ekmeğe damlatıp yedirebilirsiniz. Ama D vitaminiyle alaklı olmayabilir.

Resimleri hızlıresim.com dan yükleyin

Resimleri hızlıresim.com dan yükleyin
Hocam yüklemeye çalıştım. Ayağında şişlik var parmakların birleştiği noktada. Yaklaşık bir ay olacak. Vitaform kullandım ishal için geçti. Eklem için toz şeklinde ilaç kullandım yine olmadı. Krem sürdüm hirudoid ve camphra yine olmadı. Kullanmadığım şey kalmadı. Ürikoliz tavsiye etmişsiniz birine sanırım. Onu mu kullansam?

Merhaba, travma yoksa ayak felci olabilir. Ama o şişlik için veterinere götürdünüz mü, tümör olmasın. Ayak felci ile ilgili benim 1 aylık yavrumda vardı. O hiçbir şekilde ayağını kullanamıyordu. 2. gün veterinere götürdüm. 1 ay boyunca gagadan antibiyotik, 2 ay boyunca antifungal ve vitamin kompleksi verdim. İlaçları veterinerden aldığım için markalarını bilmiyorum. Ayak içinde kristalin solüsyon kullandım. Dışkısında Escheriacia coli üremesi oldu bunun dışında başka bir şeyi çıkmadı. Resim yükleyemiyorum ama o ara ayrı bir yaşam alanı oluşturdum, annesi-babası ve kardeşinden ayrı ama aynı odada bıraktım motivasyon olsun diye. Her neyse, 3. günde toparlanmaya başlandı, 1.5-2 haftada da tamamen düzeldi. Eğer ayak felci ise yoğun bir tedavi yapmanız gerekebilir, kendi deneyimimimi bunun için yazmak istedim, ihmal etmeyin lütfen, mümkünse kuş veterinerine götürün ama her yerde olmayabilir (İzmir de iseniz bir öneride bulunabilirim). Üzerinden uzun bir zaman geçmiş, fonksiyonu geri dönmezse de en azından ilerlemesin. Çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Merhaba, travma yoksa ayak felci olabilir. Benim 1 aylık yavrumda vardı. O hiçbir şekilde ayağını kullanamıyordu. 2. gün veterinere götürdüm. 1 ay boyunca gagadan antibiyotik, 2 ay boyunca antifungal ve vitamin kompleksi verdim. İlaçları veterinerden aldığım için markalarını bilmiyorum. Ayak içinde kristalin solüsyon kullandım. Dışkısında Escheriacia coli üremesi oldu bunun dışında başka bir şeyi çıkmadı. Resim yükleyemiyorum ama o ara ayrı bir yaşam alanı oluşturdum, annesi-babası ve kardeşinden ayrı ama aynı odada bıraktım motivasyon olsun diye. Her neyse, 3. günde toparlanmaya başlandı, 1.5-2 haftada da tamamen düzeldi. Eğer ayak felci ise yoğun bir tedavi yapmanız gerekebilir, kendi deneyimimimi bunun için yazmak istedim, ihmal etmeyin lütfen. Üzerinden uzun bir zaman geçmiş, fonksiyonu geri dönmezse de en azından ilerlemesin. Çok geçmiş olsun...
E coli bakterisi zaten felç edebilen bir hastalıktır. Ayak hastalıklarının sebepleri farklı olabilir. Sizin konunuz başka anlattığınıza göre.

Ayağı iyileşti mi peki ?

E coli bakterisi zaten felç edebilen bir hastalıktır. Ayak hastalıklarının sebepleri farklı olabilir. Sizin konunuz başka anlattığınıza göre.
Bilemiyorum ama kuş veterineri E.coli üremesinin normal olabileceğini de söylemişti. Dışkısında herhangi bir problem yoktu. Sonuç olarak duruma neyin neden olduğunu ögrenemedim, ama şu an gayet sağlıklı

Bilemiyorum ama veteriner bana E.coli üremesinin normal olabileceğini de söylemişti. Duruma neyin neden olduğunu ögrenemedim
E coli üremesi evet olabilir ama hastalıktır olmaması gerekir. E coli,insan dışkısından bulaşabilir ya da kirli sudan geçebilir kuşa ya da insana. Dışkı kötü kokar. Belirtilerden biridir.
Uygun antibiyotik kullanmak gerekir.

Geri