Muhabbet kuşu ayaklarında şişlik

paşa-fıstık

Yeni Üye
Dişi muhabbet kuşumun ayaklarında bir süredir şişlik var. Küçük yaramsi yapılar görünce bir müddet terramycin sürdüm fakat netice alamadım. Son günlerde şişlik arttı. Ayaklarının birinde hafiften kurumuş yaraya benzer küçük birkaç gözenek var. Diğer ayağında daha çok kızarıklıklar var o da aynı şekilde şişmiş vaziyette. Sebebi ne olabilir ne yapmak gerek

Kuşun ayağı da normal değil ama duruşu bozuk. Beslenme programını detaylıca yazar mısınız her şeyi. Ayrıca tüneği nasıl bir tünek plastik veya kumlu mu,veya tırtıklı bir tünek mi? Kuşun son yaptığı dışkıları da paylaşın. Kuşun güncel videosunu da. Streameble com veya youtube kullanabilirsiniz video için.

Bumblefoot sorunu var ayaklarda. Antibiyotikli merhemler öneriliyor fakat tedavisi uzun sürebiliyor. Eczaneden bir kaç çeşit (farklı etken maddeli) antibiyotikli merhem alıp deneyebilirsiniz. Merhemi sürmeden önce ayaklarını sabunlu suyla ve pamukla silerseniz daha iyi olur. Biraz suyu kalıp sabunla köpürtün temizlemek için kullanın. Sabunlu suyla açık yaralarıda temizleyebilirsiniz sorun yok daha çabuk iyileşir...

Kuşun ayağı da normal değil ama duruşu bozuk. Beslenme programını detaylıca yazar mısınız her şeyi. Ayrıca tüneği nasıl bir tünek plastik veya kumlu mu,veya tırtıklı bir tünek mi? Kuşun son yaptığı dışkıları da paylaşın. Kuşun güncel videosunu da. Streameble com veya youtube kullanabilirsiniz video için. zorla tutmuşlar huysuz biraz belki o yüzdendir bir de bir ayağında kırık vardı daha önceden o da yanlış kaynadı sanırım. Tek olarak verselelaga kullanıyoruz yulaf çok seviyor içinde de var ama bazı günler bi miktar daha yulaf ilave ediyorum. Bunun dışında belli bir periyot olmaksızın yeşillik vs verdiğimiz oluyor. 8-10 günde bir multivitamin veriyorum. Tünekleri de tahta. İş dolayisiyla pek evde olamıyorum ama söylerim yollarlarsa atayım

Kuşun ayağı da normal değil ama duruşu bozuk. Beslenme programını detaylıca yazar mısınız her şeyi. Ayrıca tüneği nasıl bir tünek plastik veya kumlu mu,veya tırtıklı bir tünek mi? Kuşun son yaptığı dışkıları da paylaşın. Kuşun güncel videosunu da. Streameble com veya youtube kullanabilirsiniz video için.
zorla tutmuşlar huysuz biraz belki o yüzdendir bir de bir ayağında kırık vardı daha önceden o da yanlış kaynadı sanırım. Yem olarak verselelaga kullanıyoruz yulaf çok seviyor içinde de var ama bazı günler bi miktar daha yulaf ilave ediyorum. Bunun dışında belli bir periyot olmaksızın yeşillik vs verdiğimiz oluyor. 8-10 günde bir multivitamin veriyorum. Tünekleri de tahta. İş dolayisiyla pek evde olamıyorum ama söylerim yollarlarsa atayım hocam. Ama dışkısında bir problem olmadığını söyleyebilirim

Bumblefoot sorunu var ayaklarda. Antibiyotikli merhemler öneriliyor fakat tedavisi uzun sürebiliyor. Eczaneden bir kaç çeşit (farklı etken maddeli) antibiyotikli merhem alıp deneyebilirsiniz. Merhemi sürmeden önce ayaklarını sabunlu suyla ve pamukla silerseniz daha iyi olur. Biraz suyu kalıp sabunla köpürtün temizlemek için kullanın. Sabunlu suyla açık yaralarıda temizleyebilirsiniz sorun yok daha çabuk iyileşir...
Bu hastalık ölümcül mü. Bir de hangi merhem etkili olur acaba ve ne kadar devam etmeli

İki farklı etken maddeli krem alın marka önemli değil. Birini sabah diğerini akşam şeklinde devam edin.her krem sürme öncesi güzelce temizleyin eski krem kalıntılarını.

Son düzenleme:
Merhem olarak ne önerirsiniz fucidin ve terramycin dışında bildiğim bir merhem yok. Temizlik için de sabunlu su yeterli midir bi iki yerde epsom tuzu diye bir şey gördüm

Geri