Muhabbet kuşu dışkısı

rukiye_26

Yeni Üye
Hafif dağınık etrafında yeşil leke bırakan dışkısı var ve uzun süredir devam ediyor. Halsizlik iştahsızlık yok ama bugünlerde tüy dökümüne girdi biraz keyfi yok gibi. Geçen haftalarda 3 gün probiyotik verdim düzelir gibi oldu ama geçmedi. Karaciğer ve bağırsak sorunlarından olabilirmiş. (Dışkı fotoğrafını atacaktım ama atamadım)
Cumartesi- Sedechol
Pazar- Probiyotik+multivitamin
Pazartesi-temiz su
Salı-Probiyotik(sadece 8 saat)
Çarşamba-Probiyotik(sadece 8 saat)
Perşembe-Temiz su
Cuma-Probiyotik(sadece 8 saat)
Şöyle bir program yaptım, nasıl olur? Eğer karaciğerinde bir sorun varsa diye sedechol verdim cumartesi günü, pazar günü probiyotik+muktivitamin verdim, ikisinin karıştırılmasında bir sorun yok deniyordu.

Foto için : hızlı resim com,
Video için : streamable.com veya youtubeyi kullanılabilirsiniz. Kuşun güncel dışkısını ve güncel videosunu görelim. Kilosunu da öğrenelim.

Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın. Sonra o görüntüyü paylaşın net şekilde.

Tüy dökümünde halsizlik olabilir ama kuşu ve de daha çok dışkı görelim. Kuşunuzun beslenme programını da yazın. Çok su içiyor mu?

Tüy dökümünde halsizlik olabilir ama kuşu ve de daha çok dışkı görelim. Kuşunuzun beslenme programını da yazın. Çok su içiyor mu?
Beslenme düzenini normalde yeşillik vererek yem dal darı şeklinde geçiririm ama dışkısı böyle olduğundan beri çok nadir yeşillik veriyorum çünkü ishal gibi dağınık yapıyor arada da poposuna yapışıyor ama bu aralar o yapışma olayı olmadı. Dün uzun süre sonra bir kez oldu bir daha olmadı. Bu aralar sadece yem ve darıyla besliyorum. Arada yumurta ve havuç karıştırıp veriyorum.

Beslenme düzenini normalde yeşillik vererek yem dal darı şeklinde geçiririm ama dışkısı böyle olduğundan beri çok nadir yeşillik veriyorum çünkü ishal gibi dağınık yapıyor arada da poposuna yapışıyor ama bu aralar o yapışma olayı olmadı. Dün uzun süre sonra bir kez oldu bir daha olmadı. Bu aralar sadece yem ve darıyla besliyorum. Arada yumurta ve havuç karıştırıp veriyorum.
Çok su içiliyormu bilmiyorum ama günde yaklaşık 5 kere su içiyordur diye tahmin ediyorum.

Bir süre yem ve su haricinde başka gıda vermeyin ve 3 gün probiyotik kullanın. 1 hafta gözlemleyin. Haftada 2 kez de B vitamini verin tüy dökümüne girmiş. 1 hafta sonra tekrar yazın gelişmeleri.

Bu arada normal şartlarda da dal darı hiç vermeyin karbonhidrat değeri yüksektir. Yumurtayı da nadir verin az miktar. Yeşillik her gün verebilirsiniz fakat bu hafta vermeyin ki bakalım düzelme olacak mı.. havuç da vermeyin şimdilik.

Bir süre yem ve su haricinde başka gıda vermeyin ve 3 gün probiyotik kullanın. 1 hafta gözlemleyin. Haftada 2 kez de B vitamini verin tüy dökümüne girmiş. 1 hafta sonra tekrar yazın gelişmeleri.

Bu arada normal şartlarda da dal darı hiç vermeyin karbonhidrat değeri yüksektir. Yumurtayı da nadir verin az miktar. Yeşillik her gün verebilirsiniz fakat bu hafta vermeyin ki bakalım düzelme olacak mı.. havuç da vermeyin şimdilik.
Yeşillik uzun süredir vermiyorum. Yumurtayıda bu hafta sadece bir kez verdim. Dal darı ile normal karışık yemi karıştırdım. (Dal darı tüy dökümündeyken iyi dedikleri için.)Sadece yem ve su vermeyide denedim ama bir değişiklik olmuyor. B vitamini yerine multivitamin versem olur mu? Yani programı uygulasam sizde nasıl? Cumartesi ve pazarı uyguladım bugün dinlensin diye sadece temiz su vereceğim.

Kullandığınız probiyotik hangisi ? 3 gün yeşillik vermeden her gün dışkı görüntüsü alın ve hepsini 3 gün sonra burdan paylaşın. Sonrasında bol yeşillik ve sebze vermeye devam edin. Yeşillik dolayısıyla sulu dışkılaması korkulacak birşey değil bilakis iyidir.

Geri