Muhabbet Kuşu Göz Çevresi Tüy Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mckr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mckr

Yeni Üye
Merhaba iyi günler.

Muhabbet kuşumun bazen göz çevresindeki tüyler bu şekilde oluyor. Yüzünü daha çok kaşıyor bu dönemlerde. Yaklaşık bir haftadır da dışkısı görseldeki gibi. İştahında problem yok. 2 haftadır tüy dökme sürecindeydi ama göz çevresi 3 4 gündür bu şekilde. Sorun sizce ne olabilir?

Teşekkürler.

Nefes almakta zorlanıyor mu? Veya herhangi bir hastalık belirtisi var mı? Nasıl beslediğinizi probiyotik kullanıp kullanmadığınızı yazın.

Nefes almakta zorlanıyor mu? Veya herhangi bir hastalık belirtisi var mı? Nasıl beslediğinizi probiyotik kullanıp kullanmadığınızı yazın.
Dün itibariyle probiyotik vermeye başladım. Yemi dışında havuç, elma, marul veriyorum az şekilde. Haftada 2 3 akşam en fazla. Kafesinden çıkardığımız yemek masasında nadiren ekmek yiyor 2 3 toplu iğne başı kadar.

Nefes almakta sorunu yok gibi ama arada yutkunur gibi ağzını açıp kapatıyor. Son birkaç aydır var bu durum.

Eczaneden trifuculan bulamazdanız mikostatin ve denflor alın. Yarım suluğa 8 damla başlayın probiyotikle ve 3 mercimek tanesi denflorla beraber.

Mantardan şüphelendim. Siz mutlaka dediklerime başlayın.

Kaşıntı mantardan olabilir. Selçuk beyin dediklerine ek olarak iyot da almanızı öneririm %2 lik.
10 ml alsanız bile yeter de artar. Eczanede var. Alınca hemen kullanmayın ama. Lakin kuşta nefes almada zorluk varsa ciddi olarak,buraya yazarsınız.

Geri