Muhabbet kuşu kursak mantarı

balım23

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum 4 yaşında ve 4-5 kez kursak mantarı hastalığı geçirdi. Veterinerimizin verdiği ilaçlara artık güvenmemeye başladım. Kendisi karışım yapıyor ve birkaç ayda kuşum tekrar hastalanıyor. Burada Mikostatin önerinizi okudum. Bir youtube kanalında da Mikostatin ve terbisil karışımı hazırlayıp vermemizi söylemişler. Sizin bilgilerinize güvenerek size danışmak istedim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Kuşum şu an balık gibi kokuyor. Sirkeli suda yıkandı ama koku gitmedi. Ve kusar gibi öğürme hareketini yapıyor bazen. Bugün 3 kez üst üste yaptı. Kaşınıyor bazen. Halsizliği yok. Yemek yemesinde de problem yok. Hastalığın başında neşeli olmaya devam ediyor hep. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle geçmiş olsun. Kursak mantarı olduğundan eminseniz eczaneden triflucan alıp yarım suluğa 5 damla katarak tedavi başlamanız gerek. Ayrıca elinizde probiyotik yoksa edinmelisiniz. Daha önceki tedaviler kaç günlük tedabiler oluyordu ?

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Şişe bitene kadar devam ediyorduk. 20 gün kadar sürüyordu bitmesi. Probiyotik olarak hangi marka öneriyorsunuz? Triflucan kaç gün kullanmalıyım?

14 gün ama Duruma göre daha fazla da olabilir.

Geri