Muhabbet Kuşu Mantar Sorunu

nisacmnaber

Yeni Üye
İyi günler arkadaşlar,
5 yaşındaki muhabbet kuşumla bir süredir mantar mücadelesi veriyoruz. Tavsiyeler sonucu kafesindeki eşyaları hep değiştirdim multivitamin kullanıyorum ve en son kuşçu bi abinin terbisil önerisiyle terbisil kullanmaya başladım fakat henüz bi faydasını göremedim. Okulumdan dolayı evden gittğim dönemde daha da ilerlemiş gagasını fena sarmış tüyleri dökülmüş ve kanatları da normal değil gibi gözüküyor. Daha öncebbenzer sorun yaşayıp yenmiş var mıdır?
Eskiden banyo yapmayı vesaire çok severdi şimdi hiç girmiyor krem sürerken de boğuşuyoruz hep😔

Son düzenleme:
Uyuz olabilir. Veterinere gidin mantar mı uyuz mu olduğunu öğrenip ona göre tedaviye başlayın. Mantar tespiti için uv lambaları var onunla bakılabiliyor. Bu kuşun durumu iyi değil,hekim görmeli. Kanatlı veya egzotik hayvan veterinerine götürün.

Neem yağı alın herhangi bir marka olabilir. Gelene kadar evde mantar kremi varsa sürün. Yoksa vazelin sürün kalın katman şeklinde sürün vazelini. Neem yağı gelince sabah akşam kulak çöpü yardımıyla sürün tam iyileşene kadar.

Geri