Muhabbet kuşu tüy donemi ve kaşıntı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oceanp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oceanp

Yeni Üye
Muhabbet kuşum tüy döneminde, ve inanılmaz derecede çok kaşınıyor. 4 senedir benle. Coknkez tüy dönemine şahitlik ettim ama ilk kez bu kadar kaşındı. Elimle tüylerini inceledim parazit görmedim önceki Muhabbet kusumda parazit vardı ordan biliyorum gece çıkıyorlar daha çok. Gece el feneri ile kafese baktım suyuna düşer diye baktım yok. Sürekli elime gelip başını kasittiriyor. Kendi hızlıca her yerini kaşiyor ve kasirken basın arka kısmında kendini kasiyarak yaptığını düşündüğüm minik bir kanlı yer gördüm. Akşam kafes altına beyaz bez serdim sabah kalkınca sadece kepek döktüğünü gördüm siyah. Tüy kapsülleri var evet. Ama bu kadar kaçınmak normal mi. Veterinerini aradim 7 ocakta iç dış parazit dolmuş dedi ekimde iç dış parazit yaptırmıştı k en son , şimdi ensede yarası varken ilaç damlattirilir mi bir de bu var. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Derisi kuru olabilir dolayısıyla da kaşınıyor olabilir. Banyo yapmasını sağlayıp derinin yumuşamasını sağlayın. Banyı suyuna bir miktar beyaz sirke katılabilir. Omega 3 deri ve tüy sağlığı için altın değerindedir kullanılabilir. Yemine bir miktar kenevir ve bir miktar keten tohumu katmak da mutlaka işe yarayacaktır.
Yemini uyandırarak vermek de önemli katkı sağlar genel sağlığı açısından.

Geri