Muhabbet Kusu yumurta....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Karma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Paylaşımcı Üye
Benim dişi muhabbet kuşum erkek olmadan önce yumurta yapardı ve dokunmamıza izin vermezdi. Boş olduğunu bildiğimiz için yumurtaları altından aldığımızda küsüyordu. Şimdi bir erkek kuş sahiplendim önce onu dövüyordu şimdi seviyor çiftleştiklerine şahit oldum ama bu 3.yumurtası ilkini dişi kuş yuvadan attı yuvaya geri koydum erkek kuş kırdı. İkincisinde dişi kuş üstüne oturdu erkeği ayırdım dişi kuş kırdı.Ben de sahte yumurta aldım dişi ve erkek çok uğraştı dişi en son pes etti galiba üstüne oturdu. Üçüncüsünü ikisi kırmaya çalıştı dişi kırdı. Şu an elimde bir yumurta var yuvadan atmıştılar üstüne oturulmadığı için pamuktan yatak yapıp üstünü pamukla kapatıp bir kabın içinde bekletiyorum. Bu arada kafeslerinde 1 gaga taşı 2 kalamar kemiği, düzenli vitaminlerini veriyorum ve kuş kumu var yani kalsiyum eksikliğinden olduğunu zannetmiyorum. Peki sebebi ne olabilir nasıl önleyebilirim? Şu an erkek yuvalığın içinde sahte yumurtayı köşeye sıkıştırmış kırmaya çalışıyor.

-Kafesin bulunduğu ortam fazla hareketli olabilir sürekli gelip geçen olabilir
-Kafes boyutu dar olduğundan strese giriyor olabilir
-Kuşlar sürekli rahatsız ediliyor yuvalık ve kafesle sürekli uğraşılıyor veya kafes yeri değişiyor olabilir
-Yakınlarda kuşları rahatsız edebilecek fazla ses çıkaran yada strese sokabilecek bir etken olabilir televizyon,müzik çalar,veya başka bir kuş
-Kafes çok yere yakınsa rahatsız olabilirler

Bu maddeler daha da arttırılabilir birçok sebebi olabilir ilk önce bi etrafı ve kafesin bulunduğu ortamı gözden geçirmenizi istiyorum kuşları rahatsız edebilecek bir durum varmı.
Daha sonra siz haricinde kafesle gelip uğraşabilecek komşu çocuğu,kardeş gibi şeyleri gözden geçirin kafese kimsenin müdahale etmemesini sağlayın ikidebir kontrol amaçlı rahatsız etmeyin kuşları ve kafes yeri değiştirmeyin
Yumurta zamanı mümkün mertebe çok gerekmedikçe kafesi temizlemek için dahi müdahalede bulunmayın
Kafesin büyüklüğünü kontrol edin kuşlar için büyüklüğü yeterli bir kafesmi eğerki küçük bir kafesse de rahatsız olabiliyorlar
Yuvalık plastik folluklu yuvalık öneririm.
Aklıma ilk gelen sebepler bunlar,bunların hiçbiride olmayabilir tabiki de ama göz geçirmekte fayda var. Kuşların kafesin birkaç fotoğraf atabilirmisiniz

-Kafesin bulunduğu ortam fazla hareketli olabilir sürekli gelip geçen olabilir
-Kafes boyutu dar olduğundan strese giriyor olabilir
-Kuşlar sürekli rahatsız ediliyor yuvalık ve kafesle sürekli uğraşılıyor veya kafes yeri değişiyor olabilir
-Yakınlarda kuşları rahatsız edebilecek fazla ses çıkaran yada strese sokabilecek bir etken olabilir televizyon,müzik çalar,veya başka bir kuş
-Kafes çok yere yakınsa rahatsız olabilirler

Bu maddeler daha da arttırılabilir birçok sebebi olabilir ilk önce bi etrafı ve kafesin bulunduğu ortamı gözden geçirmenizi istiyorum kuşları rahatsız edebilecek bir durum varmı.
Daha sonra siz haricinde kafesle gelip uğraşabilecek komşu çocuğu,kardeş gibi şeyleri gözden geçirin kafese kimsenin müdahale etmemesini sağlayın ikidebir kontrol amaçlı rahatsız etmeyin kuşları ve kafes yeri değiştirmeyin
Yumurta zamanı mümkün mertebe çok gerekmedikçe kafesi temizlemek için dahi müdahalede bulunmayın
Kafesin büyüklüğünü kontrol edin kuşlar için büyüklüğü yeterli bir kafesmi eğerki küçük bir kafesse de rahatsız olabiliyorlar
Yuvalık plastik folluklu yuvalık öneririm.
Aklıma ilk gelen sebepler bunlar,bunların hiçbiride olmayabilir tabiki de ama göz geçirmekte fayda var. Kuşların kafesin birkaç fotoğraf atabilirmisiniz
Kuş kullanmadığımız yani neredeyse kimsenin girmediği bir odada, evde ses yok televizyon pek izlemeyiz, kafesin boyutu küçük ayrıca plastik folluk kullanmıyorum

Erkek kuşun yumurtayı kırmaması için ne yapabilirim? Öneriniz var mı?

Geri