Muhabbet kuşum büyük koyu yeşil kaka yapıyor lütfen yardım

mavishkus

Yeni Üye
gnxvqf12URFz.jpg

Aynı zamanda halsiz ve bu büyük koyu yeşil kakalara devam ediyor

Nasıl beslediğinizi kullandığınız takviyeleri vs yazın. Halsizlik tüylerde veya gözlerde cansızlaşma var mı ? Son 2 gün neler yedi içti ?

Nasıl beslediğinizi kullandığınız takviyeleri vs yazın. Halsizlik tüylerde veya gözlerde cansızlaşma var mı ? Son 2 gün neler yedi içti ?
Tüy döküyor küçük küçük halsizlik ufak çapta yeşil sulu kaka devam ediyor. sindirime, bağırsaklara katkı olsun diye petguard diar support verdim 2 parmak suya 3 damla şeklinde yemek yiyor. az yiyor gibi geldiğinde çok sevdiği dal darıdan veriyorum yiyor öyle yani bi süredir bazen kaka renginde problem görüyodum ama 2 gündür sürekli ve ilk defa halsizlik çok az da olsa var

YAPAY ZEKA SORDUM BÖYLE CEVAP VERDİ
Fotoğraftaki görüntü, muhtemelen bir muhabbet kuşuna ait dışkı örneği. Dışkının içerisinde yeşil, sulu ve parçacıklı yapılar görülüyor. Bu tür dışkı genellikle kuşun sindirim sistemiyle ilgili bir soruna veya beslenme değişikliğine işaret edebilir.

Yeşil ve sulu dışkılar şu durumlara bağlı olabilir:

Yetersiz veya dengesiz beslenme (örneğin sadece yeşillik verilmesi)

Stres veya ani ortam değişiklikleri

İç parazitler

Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar

Karaciğer ya da böbrek sorunları

Ayrıca dışkıdaki bazı taneler kuşun tam sindiremediği yem parçaları olabilir. Ancak bu tür dışkı uzun süredir devam ediyorsa veya kuşta halsizlik, kabarma, iştahsızlık gibi belirtiler varsa bir veteriner hekime başvurmanızı şiddetle öneririm.

Tüy döküyor küçük küçük halsizlik ufak çapta yeşil sulu kaka devam ediyor. sindirime, bağırsaklara katkı olsun diye petguard diar support verdim 2 parmak suya 3 damla şeklinde yemek yiyor. az yiyor gibi geldiğinde çok sevdiği dal darıdan veriyorum yiyor öyle yani bi süredir bazen kaka renginde problem görüyodum ama 2 gündür sürekli ve ilk defa halsizlik çok az da olsa var
Aynı zamanda dün akşam kustu ve öksürür gibi yaptı sulu şekilde elime yediği yem geldi. Yem daha önce de kustuğunda gelirdi ama ilk defa elime sıvı bişey de geldi

Aynı zamanda dün akşam kustu ve öksürür gibi yaptı sulu şekilde elime yediği yem geldi. Yem daha önce de kustuğunda gelirdi ama ilk defa elime sıvı bişey de geldi
gagadan sıvı mi geldi
beslenme ile alakalı olabilir
en kötü ihtimalle kursak mantarı da olabilir

merhaba şimdi veterinerden geliyorum günde 3 damlalık probiyotik yazdı ve sıkıntının yemden veya sudan olabileceğini söyledi. Yakın tarihte yine aynı şikayet ile -o sefer daha ağırdı durumu- gelmiştik yine bu sıkıntının yemden olabileceğini söylemişti ozaman da yemini değiştirmiştik marketten kapalı yem almıştık şmdi hem suyunu hazır su ile vereceğiz hemde yemini direkt veterinerden alıp dahada özenli şekilde sakkayacağız inşallah daha iyi olacak merakınız ilginiz için teşekkür ederim

merhaba şimdi veterinerden geliyorum günde 3 damlalık probiyotik yazdı ve sıkıntının yemden veya sudan olabileceğini söyledi. Yakın tarihte yine aynı şikayet ile -o sefer daha ağırdı durumu- gelmiştik yine bu sıkıntının yemden olabileceğini söylemişti ozaman da yemini değiştirmiştik marketten kapalı yem almıştık şmdi hem suyunu hazır su ile vereceğiz hemde yemini direkt veterinerden alıp dahada özenli şekilde sakkayacağız inşallah daha iyi olacak merakınız ilginiz için teşekkür ederim
rica ederim umarım iyi olur probiyotik den sonra da multivitamin vermeniz iyi gelir
hijyene de dikkat edin kafesi eşyaları dezenfekte edin

1 hafta art arda her gün yenisini hazırlayarak probiyotikli su verin. Sonra dışkılarını gelişmeleri buraya yazınız

Geri